مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس اردبیل:

نقش مساجد در هشت سال دوران دفاع مقدس بسیار حائز اهمیت است

«واحد» گفت: مقاومت، پایمردی و ایثار رزمندگان در دوران دفاع مقدس در پرتو ایمان و باور قلبی میسر بوده و نقش مسجد در این زمینه بسیار حائز اهمیت است.
کد خبر: ۶۱۹۲۴۰
تاریخ انتشار: ۰۵ مهر ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۹ - 27September 2023

«علی واحد» مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس اردبیل امروز (چهارشنبه) در گفت‌وگو با خبرنگار دفاع‌پرس با تبریک هفته دفاع مقدس این هفته را به عنوان جشن ملی دانست.

وی با بیان اینکه نقش مساجد در هشت سال دوران دفاع مقدس بسیار حائز اهمیت بود، اظهار داشت: مساجد در دوران دفاع مقدس از جمله مراکز مهم تهیه اقلام مورد نیاز جبهه‌ها و نیز محل جمع آوری کمک‌های مردمی بودند. صرف نظر از ارزش مادی کمک‌های مردمی که در خور توجه است، حضور معنوی آحاد مختلف مردم در امر کمک رسانی به جبهه‌ها شگفت آور بود.

واحد در ادامه با اشاره به نقش مؤثر مسجد جامع خرمشهر در دوران دفاع مقدس و تبدیل شدن آن به نماد مقاومت گفت: شهید آوینی درباره این مسجد می‌گوید (مسجد جامع خرمشهر قلب شهر بود که می‌تپید و تا زمانی که بود، مظهر ماندن و استقامت بود، مسجد جامع خرمشهر مثل مادری بود که فرزندان خویش را زیر بال و پر گرفته بود و در بی پناهی پناه داده بود، مسجد جامع، همه خرمشهر بود).

وی نقش تربیتی مساجد را یکی از جدی‌ترین و مهم‌ترین کارکردهای مسجد در دفاع مقدس خواند و ابراز داشت: در این دوران مساجد نقش تربیت و جذب رزمندگان و آمادگی آنان برای اعزام به جبهه‌ها را ایفا می‌کردند که بر اساس پیمایش علمی که در مقطعی از زمان توسط بنیاد شهید انجام شد، ۹۷ درصد شهدای ما تربیت یافته مساجد بودند و از سنگر مسجد تربیت و به جبهه‌ها اعزام شدند. براساس نگاه حضرت امام (ره) مسجد محلی برای اداره امور است و اجتماعات انسانی همواره حول محور مساجد شکل گرفته است و مساجد همواره محور اجتماعاتی همچون راهپیمایی‌ها، انتخابات، همه‌پرسی‌ها و محل اجتماعات فعالان فرهنگی و اجتماعی و بسیج کردن مردم و حمایت‌های آنان و مکانی برای اعزام نیروها به جبهه‌های جنگ بوده است.

این مسئول با بیان اینکه یکی از نقش‌هایی که مساجد در دوران دفاع مقدس ایفا کردند، نقش پشتیبانی از حاکمیت بوده است، گفت: در این دوران مساجد سنگری برای ارائه خدماتی شدند که حاکمیت تصمیم داشت به مردم ارائه دهد و این خدمات اجتماعی با محوریت مسجد به مردم می‌رسید.

وی کارکردهای دیگر مسجد در دوران دفاع مقدس را برشمرد و تصریح کرد: یکی از کارکردهای دیگر مسجد در دفاع مقدس، نقش آموزشی مساجد بوده است؛ چراکه آموزش معارف و مبانی عقیدتی، آموزش مقدمات نظامی و دوره‌هایی که رزمندگان نیاز داشتند برای حضور در میدان نبرد فرا گیرند از طریق مساجد ارائه می‌شد، ضمن اینکه با برگزاری دوره‌های آموزشی و تربیتی در مساجد به تقویت ایمان، اراده، باور و عقیده رزمندگان نیز کمک می‌شد و مسجد این انگیزه‌های پولادین را در دل و باور رزمندگان مستحکم می‌کرد تا با عزمی راسخ به نبرد حق علیه باطل بروند.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار