وقتی نیروی هوایی محاسبات دشمن را به هم ریخت

در اولین جلسه فرماندهان نظامی ایران در همان عصر و شب حمله عراقی‌ها، قرار شد با عملیات گسترده نیروی هوایی پاسخ محکمی به متجاوز داده شود. مهمترین هدف این عملیات که با حدود یکصد و چهل سُرتی پرواز در صبح روز دوم جنگ (و با کلمه رمز کمان ۹۹) انجام شد نشان دادن توانایی و قدرت ارتش در وارد آوردن ضربه‌ای مهلک و قاطع به دشمن متجاوز بود.
کد خبر: ۶۱۹۶۵۵
تاریخ انتشار: ۰۶ مهر ۱۴۰۲ - ۱۵:۳۰ - 28September 2023

وقتی نیروی هوایی محاسبات دشمن را به هم ریختبه گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، اولین روز‌های جنگ در حالی با دلهره و اضطراب می‌گذشت که نیروی هوایی ارتش ماموریت مهمی را در پیش داشت. عملیات کمان ۹۹ ورق جنگ را برگرداند و خیلی زود نظر ناظران داخلی و خارجی را نسبت به جنگ تغییر داد.

هاشمی رفسنجانی در خاطرات خود یادآور می‌شود: نتایج کم‌اثر حمله سراسری نیروی هوایی عراق به تأسیسات نظامی و صنعتی کشور، دور از انتظار فرماندهان آن‌ها بود، زیرا بعثی‌‎ها انتظار داشتند با این حمله نیرو‌های نظامی ما خصوصاً نیروی هوایی را زمین‌گیر کنند و مقدمات پیروزی سریع نیرو‌های خودشان را فراهم نمایند.

اما در اولین جلسه فرماندهان نظامی ایران در همان عصر و شب حمله عراقی‌ها، قرار شد با عملیات گسترده نیروی هوایی پاسخ محکمی به متجاوز داده شود. مهمترین هدف این عملیات که با حدود یکصد و چهل سُرتی پرواز در صبح روز دوم جنگ [و با کلمه رمز کمان۹۹]انجام شد نشان دادن توانایی و قدرت ارتش در وارد آوردن ضربه‌ای مهلک و قاطع به دشمن متجاوز بود در این عملیات تأسیسات نظامی و صنعتی عراق خصوصاً پایگاه‌های هوایی مخازن سوخت و مهمات هواپیماها، برج‌های مراقبت هوایی و ... در سراسر کشور عراق مورد حمله قرار گرفتند و منهدم شدند و ضرباتی به امکانات پشت جبهه عراق زده شد که ده‌ها برابر خساراتی بود که آ‌ن‌ها در حمله غافلگیرانه روز نخست جنگ به ارتش ما وارد کرده بودند.

نتایج حاصل از این عملیات برآورد‌ها و محاسبات دشمن و حامیان آن از توان دفاعی نیرو‌های ما را به هم ریخت. آن‌ها براساس وعده‌های صدام حسین در انتظار سقوط خوزستان و به دنبال آن سرنگونی نظام جمهوری اسلامی در مدتی کمتر از یک هفته بودند و می‌گفتند که امکانات نیروی هوایی ایران آمریکایی است و، چون مستشاران آمریکایی رفته‌اند فرماندهان این نیرو، روحیه عملیاتی ندارند با این عملیات گسترده و موفق ثابت شد که چنین نیست.

این حمله موفقیت‌آمیز از یک طرف در داخل کشور باعث تقویت روحیه مردم و نیرو‌های نظامی شد و مسئولین را به کارآمدی ارتش امیدوار ساخت و از طرف دیگر در رسانه‌های خارجی مخصوصاً رسانه‌های غربی بازتابی گسترده یافت. البته آن‌ها با اذعان به شجاعت و توانایی خلبانان ایرانی قابلیت‌های هواپیمای جنگی ایران را که ساخت آمریکا بود یکی از دلایل موفقیت عملیات مطرح می‌کردند.

انقلاب در بحران، کارنامه و خاطرات هاشمی رفسنجانی سال ۱۳۵۹، عباس بشیری، دفتر نشر معارف انقلاب، ص ۲۲۷

منبع: مرکز اسناد انقلاب اسلامی

انتهای پیام/ ۱۳۴

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار