«احمد علیرضابیگی» نماینده مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار اخبار داخلی دفاعپرس، با اشاره به پرتاب موفقیت آمیز ماهواره نور ۳ توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، اظهار داشت: یکی از مولفههای قدرت هر کشوری بهرهمندی و دستیابی به فناوریهای مدرن است، الحمدالله جمهوری اسلامی ایران در دو دهه گذشته به پیشرفتهای بسیاری رسیده است.
علیرضابیگی گفت: ما در گذشته نیز سیر خوبی از پیشرفتهای گوناگون را طی کردهایم، ارسال ماهوارههای متعدد به فضا که از دهه هشتاد آغاز شد عموماً با موفقیت همراه بوده است و این افتخار بزرگی برای دانشمندان کشورمان به حساب میآید.
نماینده مجلس شورای اسلامی افزود: هر میزان که به سمت خودکفایی و استقلال در زمینه کسب و جمعاوری اطلاعات حرکت کنیم، مولفههای قدرت ایران را افزایش دادهایم، خوشبختانه جمهوری اسلامی ایران هم توانسته جزء کشورهایی باشد که به فناوری فضایی دست پیدا کند.
وی افزود: ما باید فضا را به نحوی مهیا کنیم تا دانشمندان کشورمان بتوانند به سهولت فعالیتهای علمی و تحقیقاتی خود را در داخل کشور انجام دهند.
براساس این گزارش، سومین ماهواره بومی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با نام «نور۳» با هدف مأموریتهای اپتیکی و جمعآوری سیگنال توسط ماهوارهبر قاصد روز چهارشنبه پنجم مهر به فضا پرتاب و با موفقیت در مدار ۴۵۰ کیلومتری زمین قرار گرفت.
نور ۳ که ماهوارهای سنجشی و شناسایی است با سرعت ۷/۶ کیلومتر بر ثانیه و ۵۰۰ ثانیه پس از پرتاب در مدار ۴۵۰ کیلومتری قرار گرفت. این ماهواره و ماهوارهبر هر دو در سازمان تحقیقات سپاه طراحی و ساخته شده است. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پیش از این نیز ماهوارههای نور ۱ و نور ۲ را توسط ماهوارهبر قاصد به فضا پرتاب کرده است.
به گزارش دفاعپرس، سردار سرلشکر «حسین سلامی» فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در گفتوگویی، با اشاره به پرتاب موفقیتآمیز سومین ماهواره سپاه به فضا اظهار داشت: ماهواره نجم (نور ۳) با موفقیت به فضا پرتاب شد و در مدار ۴۵۰ کیلومتری قرار گرفت.
سردار سلامی افزود: ما از مجموعه دریافتها و مجموعه محصولاتی که این ماهواره از سطح زمین برداشت میکند، برای تکمیل نیازمندیهای اطلاعاتی سپاه استفاده میکنیم.
وی ادامه داد: ماهواره نور ۳ و پرتاب آن در امتداد نقشه راه پرتابهای ماهوارهای سپاه است که بهصورت زنجیرهای در هر مرحله به پدیدههای مدرنتر دست پیدا میکنیم.
فرمانده کل سپاه اضافه کرد: این ماهواره از «نور ۲» هفت کیلوگرم سنگینتر است و از تجهیزات تصویربرداری دقیقتر و کیفیتی بهتر برخوردار است که به شکل طبیعی، یکی از حلقههای زنجیره ماهوارهای ما را تکمیل میکند.
انتهای پیام/371