۲ اثر که مبارزات گروه‌های مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی را به تصویر می‌کشند

مستند‌های «سقوط اسطوره» و «سلاح مقاومت فلسطین» به موضوع انهدام تانک‌های مرکاوا در جنگ ۳۳روزه رژیم صهیونیستی با حزب الله لبنان و مبارزات گروه‌های مقاومت فلسطینی می‌پردازند.
کد خبر: ۶۲۱۶۹۶
تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۴۰۲ - ۱۹:۰۰ - 08October 2023

به گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، روز گذشته فرمانده «کتائب القسام» ساعاتی پیش، ضمن اعلام آغاز عملیات جدیدی علیه رژیم صهیونیستی به نام «طوفان الاقصی» از موشکباران چند شهرک و شهر فلسطین اشغالی خبر داد و اعلام کرد این عملیات در پاسخ به جنایات رژیم علیه مسجد الاقصی و مردم فلسطین شروع شده است.

همزمان با آغاز عملیات «طوفان الاقصی» توسط نیرو‌های مقاومت فلسطین علیه ارتش رژیم صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی، رزمندگان حماس به شهرک‌های صهیونیستی اطراف نوار غزه نفوذ کردند و چند نظامی صهیونیست را اسیر کردند و مناطقی را تحت کنترل خود درآوردند.

آثار مستند و داستانی مختلفی در رابطه با جنگ رژیم صهیونیستی اسرائیل با کشور‌های مقاومت، مبارزات مردم فلسطین و سکوت جامعه جهانی تولید شده است. در ادامه به معرفی ۲ مورد از مستند‌های مرتبط با موضوع فلسطین می‌پردازیم. مستند‌های «سقوط اسطوره» و «سلاح مقاومت فلسطین» به موضوع انهدام تانک‌های مرکاوا در جنگ ۳۳روزه رژیم صهیونیستی با حزب الله لبنان و مبارزات گروه‌های مقاومت فلسطینی می‌پردازند.

مستند «سقوط اسطوره»

مستند «سقوط اسطوره» به کارگردانی سامر دکروب به بررسی انهدام تانک‌های مرکاوا در جنگ ۳۳روزه رژیم صهیونیستی اسرائیل و حزب الله لبنان می‌پردازد. این مستند به سال‌ها قبل برمی‌گردد. «سقوط اسطوره» به جنگ‌هایی که میرکاوا در آن حضور داشته از اشغال لبنان در سال ۱۹۷۸ و ۱۹۸۲ تا آزادی جنوب لبنان در سال ۲۰۰۰ می‌پردازد و نقش مقاومت در نابودی آن را بررسی می‌کند.

این فیلم طرح‌ها و نسل‌های مختلف میرکاوا را بررسی می‌کند و از نسل اول تا نسل چهارم آن را که در دو قسمت معرفی می‌کند. مستند «سقوط اسطوره» دارای گواهی و تحلیل‌های کارشناسان نظامی روسیه و همچنین چهر‌هایی همچون «سرهنگ طلعت مسلم» فرمانده تیپ ۱۸ مصر در جریان جنگ اکتبر ۱۹۷۳ است. در مستند «سقوط اسطوره» که از تصاویر آرشیوی خوبی بهره گرفته شده و همچنین سخنان فرماندهان نظامی رژیم صهیونیستی درباره سرنوشت میرکاوا و سخنان روزنامه نگاران اسرائیلی، چون «یدیعوت آحارانوت» در این باره مطرح شده است.

۲ اثر که مبارزات گروه‌های مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی را به تصویر می‌کشند

جنگ ۳۳ روزه جنگ میان اسرائیل و حزب‌الله لبنان در سال ۲۰۰۶ میلادی بود. این جنگ به «جنگ تموز» نیز معروف است. اسرائیل در سال ۲۰۰۴ میلادی برخلاف توافق با حزب‌الله، سه اسیر لبنانی را آزاد نکرد. حزب‌الله برای آزادی آن‌ها، در جولای ۲۰۰۶ میلادی، در عملیات «الوعد الصادق» دو نظامی اسرائیلی را اسیر گرفت.

اسرائیل در مقابل این عملیات، به لبنان اعلام جنگ کرد. محققان معتقدند اسرائیل قصد حمله به لبنان را داشت و عملیات حزب‌الله این حمله را جلو انداخت. اسرائیل به صورت رسمی خلع سلاح حزب‌الله و آزادی دو اسیر خود را خواستار شد. خواسته‌هایی که در پایان جنگ بدان‌ها دست نیافت.

مستند «سلاح مقاومت فلسطین»

مستند «سلاح مقاومت فلسطین»، روایتی است از چگونگی تأمین سلاح توسط گروه‌های مقاومت فلسطینی آشنا خواهیم شد و همچنین از تونل‌های اسرارآمیز زیرزمینی تا سلاح‌هایی که از اعماق دریا به دست مجاهدین فلسطینی می‌رسد پرده برداشته می‌شود.

پس از معامله قرن و پس از آن که سودان که از مهمترین معبر‌های رساندن سلاح به دست مبارزان فلسطینی بود از زمره حامیان مسئله فلسطین خارج شد، چگونگی تأمین سلاح حماس و جهاد اسلامی به سؤالی مهم تبدیل شده است.

۲ اثر که مبارزات گروه‌های مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی را به تصویر می‌کشند

معامله قرن یا طرح صلح ترامپ پیشنهاد صلح بین اسرائیل و فلسطین به منظور حل و فصل منازعه فلسطین و رژیم موقت صهیونیستی است، که توسط دونالد ترامپ رئیس‌جمهور سابق ایالات متحده مطرح شد. این طرح به ابتکار جرد کوشنر مشاور ارشد رئیس جمهور وقت آمریکا تدوین شده است. منابع مختلف از این طرح به عنوان «معامله قرن» یاد کرده‌اند، گرچه سندی در دست نیست که دونالد ترامپ رئیس‌جمهور سابق آمریکا یا دولت ترامپ از این نام استفاده کرده باشند.

طبق این طرح، رژیم صهیونیستی در ازای دریافت امتیاز‌هایی فراتر از تعهدات قبلی سازمان آزادی‌بخش فلسطین و قطعنامه‌های شورای امنیت، و الحاق بخش‌هایی از مناطق اشغال‌شده به خاک خود، با تشکیل دولت مستقل فلسطینی موافقت می‌کند.

محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین و بسیاری از مقامات فلسطینی و کشور‌های دیگر با این طرح به شدت مخالفت کرده‌اند. بنا به گمانه‌زنی روزنامه «اسرائیل‌هیوم» نزدیک به بنیامین نتانیاهو از مفاد معامله، اگر سازمان‌های فلسطینی طرح ترامپ را نپذیرند، احتمال دارد آمریکا مانع از رسیدن برخی کمک‌ها به فلسطینی‌ها شود.

منبع: فارس

انتهای پیام/ ۱۳۴

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار