به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، «حسین صیامی» مدیر گروه سرود نهضت؛ سرود دارد آهسته آهسته جای خود را در سبد فرهنگی مردم باز میکند. ظرفیت بی نهایت امیدبخشی در قالب گروههای سرود وجود دارد. از جهات مختلفی این نیاز احساس میشود که به زوایای پنهان، اما مهم گروههای سرود باید توجه بیشتری کرد. همه فعالان حوزه سرود این مطلب را دریافته اند که سرود فقط یک هنر موسیقایی با جذابیتهای فراوان نیست. جریان گروههای سرود همگام اثرگذاری موسیقایی در جنبههای مختلف فرهنگی دیگر هم تاثیرگذار هستند.
اما یکی از دغدغههای مهم مربیان و مسئولان گروههای سرود، جذب اعضای بیشتر و بهتر برای حفظ چرخه حیات گروه شان است. چه ایدهها و راهکارهایی برای جذب بچهها به گروه سرود وجود دارد؟ یک گروه سرود حتما برای جریان ساز بودن نیازمند جذب اعضای تازه است. هرچه اعضای گروه افزایش پیدا میکند، امکان و اختیار مربی گروه برای فعالیتهای سرودی بیشتر میشود. در بعد فنی استفاده از طیفهای صدایی متنوع و اجرای زنده باکیفیتتر از مواردی است که با جذب اعضای بیشتر محقق میشود. در ابعاد تربیتی هم تعداد بیشتر اعضا، قدرت نفوذ و دامنه فعالیتهای تربیتی را رشد میدهد. در ایران سرود این موضوع چالش برانگیز را با مربیان گروههای سرود در میان گذاشتیم تا هم ایده هایشان را منعکس کنیم هم سایر مربیان گروهها از این ایدهها بهره ببرند.
یکی از ایدهها که در جهت هویت بخشی به بچهها انجام شده، کارت عضویت گروه است. آقای جهانی مسئول محترم گروه سرود آوای حرم تهران این حرکت را در گروه شان انجام دادند و با استقبال خوبی مواجه شدند. اما این همه ماجرا نیست. مسئول گروه بعد از صدور کارت عضویت، با هماهنگی مجموعههای مختلفی مثل سینما و فروشگاه لباس ورزشی تخفیفهایی را برای اعضای گروه شان فراهم کرده اند. حرکت جالب دیگر این گروه، ارائه گزارش سالانه فعالیتهای گروه در قالب دفترچهها برای اعضاست. دفترچههایی که حتما خاطرات ماندگار آن سال را تداعی میکنند و حس خوب در جمع بودنشان را تقویت میکند.
آقای شیخی مسئول گروه سرود آفاق ازنا برنامه ریزی جدی برای جذب با استفاده از دعوت چهره به چهره را بسیار موثر عنوان کردند. بچههای گروه شان تراکتهای مربوط به فعالیتهایشان را در سطح شهر به مخاطبین میرسانند تا از این طریق نیروهای تازه نفسی را جذب کنند.
یک محور بسیار مهم برای جذب بیشتر، فعال کردن برنامههای جانبی است. گروهها در کنار فعالیت سرودی، برگزاری مراسمهای مختلف، اردوهای متنوع، کلاسهای جانبی و ... را در دستور کار قرار میدهند. به این ترتیب حضور و فعالیت در گروه برای بچهها جذابیت بیشتری هم دارد. در این راستا یکی از فعالیتهای جالب را گروه سرود ابن الرضای قزوین انجام داده است. آقای امینی مسئول گروه میگوید ما از ابتدا به اعضا این مساله را القا کردیم که در کنار سرود باید هنر دیگری را هم بیاموزند. برای این کار، گروههای تخصصی را راه اندازی کردند تا فعالیتهای جانبی سر و شکل بهتری بگیرند. نتیجه اینکه امروز در حوزههای شعر، عکاسی، تصویربرداری، کارگردانی، گرافیک و ... اعضای گروهشان تخصصهایی را کسب کرده اند.
توجه به اقشار خاص و جذب آنها هم از برنامههای خوب گروه سرود زینبیون بوده است. مسئول این گروه سرود آقای سید امیرحسین موسوی میگوید مجموعه اعضای گروه سرود از فرزندان شهدای مدافع حرم، بچههای بهزیستی، کودکان کار و دانش آموزان مستعد سطح تهران تشکیل شده است.
از دیگر تجربههای موفق در حوزه جذب، فعالیت مستمر در فضای مجازی است. مخاطبین نوجوان یا والدینی که صفحههای گروهها را در فضای مجازی پیگیری میکنند، علاقهمند میشوند که عضو گروههای سرود شوند. به همین دلیل همه گروهها برای انعکاس فعالیتها و موفقیتهای شان در فضاهای مجازی صفحه راه اندازی کرده اند.
این موارد گوشهای از فعالیت گروههای سرود برای جذب بیشتر اعضا بوده است. تجربههایی جذاب و متفاوت که نتیجه آن بقای گروههای سرود است. انتقال این تجربهها حتما به سایر گروهها کمک میکند تا در مسیر هدایت گروه شان بهترین نتیجه را ببینند.
منبع: خبرگزاری دانشجو
انتهای پیام/ ۱۳۴