به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع پرس نشست سینما روایت در حالی به رونمایی فیلم مستند «نام و نشان» پرداخت که چند تن از شخصیتهای برجسته سینما و هنر حاضر در این جلسه نقطه نظرات خود را بیان داشتند.
حبیب ایل بیگی ضمن تشکر از کارگردان فیلم گفت: یکی از مهمترین دغدغه های مسئولین کشور و آن چه که دل همه را به درد میآورد دیدن عکس مادران شهیدی است که عکس فرزندان مفقود خود را در دست دارند و منتظر خبری از عزیزانشان هستند.
وی ادامه داد: علم ژنتیکی و دی ان ای یکی از مباحثی که ما در فیلم شاهد بودیم و میتواند در راستای .پایان دادن به این چشم انظاری مورد استفاده قرار گیرد.
وی اضافه کرد: فیلم قبلی آقای جعفری یعنی فیلم« 23 نفر» هم توانست تاثیر خوبی در جامعه داشته باشد و امیدوارم ایشان در این زمینه ثابت قدم باشند و شاهد تولید آثار ایشان باشیم.
قهرمان اصلی قصه فیلم « خداست»
محمد حسین نیرومند نیز در این برنامه ضمن تشکر از دست اندرکاران فیلم یاد آورشد: به نظر من، قهرمان قصه فیلم آقای جعفری «خداست». خیلی از مواقع، بچهها میگویند سینمای ما باید چه ویژگی داشته باشد و من میگویم هنگامی که قهرمان سینمای ما «خدا» باشد آنگاه همان سینمایی خواهد بود که ما از آن انتظار داریم.
وی با اشاره به موضوع فیلم اضافه کرد: انگار بازی سرنوشت به گونهای طراحی شده است که خداوند این توفیق را به کارگردان فیلم بدهد که این نقشه طراحی شده را باز نمایی کند. از سوی دیگر، ما واقعا به حال دکتر تولایی غبطه میخوریم. آیا کسی را سراغ دارید که خانواده شهدا به چنین عظمت و نیکویی از آن یاد کنند؟ انشاء الله همه ما توفیق پیدا کنیم تا خادم شایسته ای برای شهدا و خانواده آنان باشیم.
این فیلم نشان میدهد جنگ تمام نشده است
مرتضی سرهنگی مدیر دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری هم در این برنامه یاد آور شد: این فیلم نشان میدهد که جنگ هنوز تمام نشده است و فقط ابزار میدان جنگ تغییر کرده است. الان یک بخش از جنگ در خانهها است و سلاح آن صبوری است.
وی با بیان اینکه ما همیشه کارهای خوبی از آقای جعفری دیدیم و انشاء الله هم خواهیم دید اظهار داشت: این مستنداتها نشان میدهد پایان جنگ به شیوه انسانی روایت میشود و بین همه مردم جهان مشترک است و اگر چه خیلی از جنگها به خاطر مرزها اتفاق میافتد اما ادبیات و هنر آن؛ بی مرز و انسانی است.
صلابت در نمایش قدرت و توانایی دانشمندان ایرانی / از فضای فیلم های مستند ، خسته و دلگیر شدیم
محمود گبرلو منتقد و کارشناس سینما، دیگر هنرمندی بود که راجع فیلم اظهار نظر کرد و گفت: من به آقای جعفری بابت این فیلم خوب تبریک میگویم و خدا را شکر که توانستند در سینمای مستند، تحولی ایجاد کنند چرا که دیگر ما همه از فضای سینمای مستند هم خسته و هم دلگیر شدیم و دلیل آن هم کمتر پرداختن به واقعیات جامعه ایران است.
وی ادامه داد: خوشحالم که سراسر فیلم از منطق خوبی حاکم است و نکته مهم فیلم، نمایش قدرت و توانایی دانشمندان ایرانی است ضمن اینکه چقدر خوب و زیبا کارگردان فیلم توانسته است فضای خانه خانواده شهدا و مفقودین را به نمایش بگذارد.
وجود تمام مولفههای داستانی در فیلم / بهتر است فیلم بعد از نقطه اوج تمام شود
صادق صادق دقیقی کارگردان سینمای ایران نیز در این برنامه ضمن تشکر از کارگردان فیلم گفت: این فیلم یک کار بسیار تاثیرگذاری بود و خوشحالم که این فیلم را دیدم و من به آقای جعفری تبریک می گویم و معتقدم این فیلم از این نوع فیلمهای مستندی بود که تمام مولفههای داستانی را در خود داشت و ما شاهد نقاط اوج در این فیلم بودیم.
کارگردان فیلم سینمایی« تا آمدن احمد» تصریح کرد: پیشنهاد من این است که فیلم بعد از نقطه اوج باید به اتمام برسد تا مخاطب با یک اندیشه از سینما خارج شود.
همبستگی خانواده شهدا بسیار زیبا است
پروانه مرزبان بانوی تهیه کننده سینمای ایران نیز آخرین سینماگری بود که طی سخنان کوتاه این فیلم را بسیار تاثیرگذار دانست و گفت: آنچه که برای من در این فیلم بیشتر از همه با ارزش بود همبستگی در میان خانواده شهدا بود که اگر فرزند خانوادهای شناسایی میشد بقیه خانواده شهدا تلاش میکردند تا فرزندان دیگر شهدا هم شناسایی شوند واین همبستگی خیلی زیبا بود و اگر ما این همبستگی را همچنان حفظ کنیم هیچ کس نمیتواند بر ما غلبه کند.