به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، انقلاب اسلامی با پشتوانه اندیشه اسلام سیاسی موجب شد در منطقه نیروی عظیم مقاومت شکل بگیرد که اثراتش را در سالیان اخیر در جبهههای مختلف نبرد علیه جریان سلطه شاهدیم. در گفت و گویی که با «عباس سلیمینمین» پژوهشگر تاریخ داشتیم، او درباب اثرگذاری انقلاب اسلامی بر مقاومت مردم فلسطین نکاتی را گفت که در ادامه میخوانید.
شکست مقاومت ناسیونالیستی و مارکسیستی
سلیمی در ابتدا گفت: پس از اشغال اراضی مردم فلسطین توسط نیروهای صهیونیستی، گرایشات و جریانهای سیاسی مختلفی در صحنه حاضر شدند تا در برابر این اشغال ایستادگی و مقاومت از خود نشان دهند. در عرض نیروهای مسلمان و جبهه اسلامی، جریان ناسیونالیستیِ ملیگرا و گروههای چپِ مارکسیستی در فلسطین اشغالی حاضر شدند که به دلیل گره نخوردن با تودههای مردم نتوانستند به سرمنزل مقصد برسند و از طرفی خود موجب ایجاد آفاتی شدند. به تعبیری باید گفت برخی کمکهای دولتهای عربی به نیروهای فلسطینی موجب شد مسیر مبارزه علیه صهیونیستها به انحراف کشیده شود و اساساً مبارزان فلسطینی را به راحتطلبی بکشاند.
راحتطلبی با مبارزه قابل جمع نیست
وی افزود: وقتی ما نیروها و در رأس آن رهبران مقاومت فلسطینی را راحتطلب یافتیم، آنان طعمههای مناسبی بودند برای سرویسهای اطلاعاتی غربی. بسیاری از فرماندهان فلسطینی در کشورهایی نظیر لبنان، اردن، سوریه و عراق اسکان داشتند و مورد حمایت این دولتها واقع میشدند. اما با این حال هر زمان که رژیم صهیونیستی اراده میکرد، وارد این کشورها میشدند با عملیات ترور یا ربایش این نیروها و فرماندهان را به گونهای از صحنه نبرد مقاومت حذف میکردند. به طور مثال، پس از حمله صهیونیستها به لبنان و خروج بسیاری از فلسطینیان از این کشور و ورودشان به کشور مغرب، موجب شد که تا مدتها نیروهای اسرائیلی به مغرب بروند و هر فلسطینی اهل مقاومت را به راحتی ترور کرده یا اسیر کنند.
سازش با اشغالگر
او ادامه داد: این وضعیت ادامه داشت تا اینکه برخی از سران فلسطینی برای مصون ماندن از دستاندازی اسرائیلیها تصمیم گرفتند روابط سازشکارانهای را در قبال رژیم صهیونیستی در پیش گیرند. این روابط و مذاکرات یا به شکل آشکار ادامه داشت یا به شکل پنهان. حتی کار به جایی رسید که نیروهای فلسطینی به اسرائیلیها اطلاعات و اخبار را مخابره میکردند، این جاسوسی برای صهیونیستها هم گاهی دانسته بود و گاهی نادانسته. مثلاً یاسر عرفات یک مُنشی داشت که در اصل جاسوس اسرائیلیها بود. این مُنشی با نزدیکی به یاسر اطلاعات مهم را دریافت میکرد و به اسرائیلیها میداد.
ناکامی در برابر نیروهای نزدیک به ایران
این پژوهشگر تاریخ اشاره داشت: این موضوع مسألهای است که حتی تا امروز در سایر کشورهای اسلامی نیز ادامه یافته است. مثلاً در چندسال اخیر شاهد آن بودیم که برخی کشورهای اسلامی در پی عادیسازی روابط با اسرائیل بودند و با این رژیم نژادپرست قرارداد همکاری امضا کردند. تازه آن چیزی که ما دیدیم ظهور سر کوه یخی است که بخش اعظم آن هنوز از دیدگان ما مخفی است. این وضعیت سازشکارانه نسبت به رژیم صهیونیستی موجب شده است تا آنها با داشتن اطلاعات از کشورهای اسلامی دست بالا را داشته باشند. اما در اسناد موساد و گزارشات خود نیروهای اسرائیلی که بخشی از آن را در کتاب «نبرد مخفی علیه ایران» آوردهایم نشان دادیم که اسرائیل اذعان دارد ما در قبال نیروهای پیرو ایران وضعیت مناسبی نداریم و اشراف اطلاعاتیمان افتضاح است.
انقلاب اسلامی به فلسطینیها هویت مقاومت اعطا کرد
سلیمینمین گفت: اسرائیل امروز اگر در حالت عجز در برابر نیروهای مقاومت قرار دارد، علت آن است که دیگر اطلاعات و اخباری از این نیروها نظیر حماس و حزبالله در دست ندارد و به علت آنکه سازشکاری با آن از سوی این نیروها صورت نگرفته، مدخلی برای نفوذ نیست بنابراین امروزه شاهد ضعف شدید اسرائیل در برابر محور مقاومت هستیم. پس از پیروزی انقلاب اسلامی و احیای مقاومت در منطقه، رابطه نیروهای فلسطینی با توده مردمی هم مستحکمتر شد، به شکلی که استقلال قابل توجهی یافتند و کمتر خود را در معرض کمک دولتهای عربی دیدند. انقلاب اسلامی هویت جدیدی را تقدیم مردم فلسطین کرد. فلسطینیان از انقلاب اسلامی و تجربه آن آموختند که میتوان با اتکا به خود منشأ تغییرات مهمی شد. منطق انقلاب اسلامی فلسطینیها را شکست ناپذیر کرد. این الگو در مبارزات فلسطینیان تأثیرات فراوانی گذاشت و امروزه ما میتوانیم این اثرات را ببینیم.
منبع: فارس
انتهای پیام/ ۱۳۴