یادداشت/ سعید نوروزی‌پور

مقابله با قاچاق، لازمه عزمی جدی

در سال‌های اخیر دیده‌ایم که مبارزه با انواع مفاسد اقتصادی و بلیه قاچاق در پلیس امنیت اقتصادی متجلی است؛ اما یا عاملان قاچاق بسیار گسترده، سازمان‌یافته، هوشمندانه، منسجم و دقیق عمل می‌کنند و یا باید اراده‌ای جدی‌تر برای برخورد در مسئولان وجود داشته باشد.
کد خبر: ۶۲۴۷۳۷
تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۴۰۲ - ۰۵:۳۰ - 22October 2023

مقابله با قاچاق، لازمه عزمی جدیگروه اجتماعی دفاع‌پرس - سعید نوروزی‌پور؛ قاچاق کالا از عوامل مهمی است که رهبر معظم انقلاب اسلامی همواره بر آن تاکید داشتند؛ ایشان در جمع کارگران فرمودند: قاچاق بلای بزرگی است برای کشور؛ قاچاق از واردات دولتی و گمرکی بسیار بدتر است: اوّلاً سلامت جنس معلوم نیست؛ ثانیاً درآمدی از آن عاید دولت نمی‌شود؛ ثالثاً همان اِشکال واردات را دارد که کساد کردن بازار تولید داخلی است. این‌ها آسیب‌های کوچکی نیست؛ باید با قاچاق به‌طور جدّی مقابله کرد. دستگاه مقابله‌ی با قاچاق را باید خیلی جدّی گرفت؛ قوی‌ترین آدم‌هایمان را باید بگذاریم برای این کار؛ و می‌شود؛ عقیده‌ی بنده این است که می‌شود؛ یا جلویش گرفته خواهد شد یا اگر بکلّی هم جلوگیری نشود، بخش مهمّی‌اش کاهش خواهد یافت. این یک مسئله‌ی بسیار اساسی است. ضربه زننده به تولید داخلی است که به تبع آن اختلال جدی در حوزه اشتغال به وجود می آورد.

امحاء و آتش زدن جنسِ کلان قاچاق به منظور ضربه زدن به قاچاقچی سال‌هاست که صورت می‌گیرد؛ محاکمه عاملان قاچاق در سطوح مختلف نیز انجام می‌شود اما مشخص است که این راهکارها کفایت نکرده و قاچاق از مبادی مختلف در حال انجام است.

در سال های اخیر دیده‌ایم که مبارزه با انواع مفاسد اقتصادی و بلیه قاچاق در پلیس امنیت اقتصادی متجلی است؛ اما یا عاملان قاچاق بسیار گسترده، سازمان‌یافته، هوشمندانه، منسجم و دقیق عمل می کنند و یا باید اراده‌ای جدی تر برای برخورد در مسئولان وجود داشته باشد.

هرچند پس از روی کار آمدن دولت سیزدهم با تصویب بند 3 ماده 55 آئین نامه اجرا مواد قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز اقدامات موثری در این راستا صورت گرفت و بیش از هزار و 300 تُن کالای قاچاق در سراسر کشور امحاء شد؛ اما باید به این موضوع اشاره داشت که یکی از مواردی که همواره مورد تاکید قرار گرفته تصویب قوانین و از بین بردن خلاءهای قانون در راستای برخورد به قاچاقچیان کالا و بازدارندگی در این حوزه است.

از سالیان پیش به منظور اشتغالزایی برای مرزنشینان و جلوگیری از اشتغال آنان به قاچاق کالا، معافیت هایی برای واردات کالاهای این دسته از هموطنان در نظر گرفته شده است. اما همین بسترهای قانونی، تسهیل‌کنندۀ قاچاق شده و موجبات بهره گیری قاچاقچیان را از ظرفیت هایی چون معافیت کالای همراه مسافر، تجارت مرزی، ملوانی و پیله‌وری، فراهم کرده که باید با ورود به این موضوع جلوی چنین اقداماتی گرفته شود و با قاچاقچیان کالا برخورد قاطع صورت گیرد.

با توجه به آثار مخرب قاچاق کالا در بخش های اقصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور، آسیب شناسی مبارزه با قاچاق کشور اهمیت ویژه ای دارد و راهکارهایی نظیر تسهیل واردات قانونی کالا در مبارزه با قاچاق کالا، اجرایی شدن سامانه جامع گمرکی، رهگیری کالاهای وارداتی در تمامی مراحل و… در کاهش قاچاق کالا موثر هستند. همچنین مردم نیز در مبارزه با قاچاق کالا نقشی کلیدی دارند بنابراین با فرهنگ سازی می توان مبارزه با قاچاق در کشور را تسهیل کرد.

انتهای پیام/ 241

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار