به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاعپرس، آیین اختتامیۀ سومین دورۀ جایزۀ شهید سید علی اندرزگو با معرفی آثار برتر هر حوزه با حضور محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از اهالی فرهنگ و ادب کشور برگزار شد.
هدف از تأسیس این جایزه، پرداختن به روایت صحیح از تاریخ انقلاب و مقابله با تحریف تاریخ معاصر و جلوگیری از تطهیر چهرۀ پهلویها است. این جایزه اسفند سال ۱۳۹۶ طی مراسمی رونمایی و شهریور ۱۳۹۸ هم اولین دورۀ آن برگزار شد. حالا سومین دورۀ جایزۀ شهید اندرزگو به ایستگاه پایانی خود رسیده و در سه بخش «رمان بزرگسال»، «داستان کودک و نوجوان» و «روایت تاریخ و تاریخ شفاهی» آثار منتخب هیئتهای داوری و نخبگانی معرفی شدند.
آثار منتخب و برگزیدۀ هیئتهای داوری سومین دورۀ جایزۀ شهید اندرزگو
در بخش داستان بلند و رمان بزرگسال از بین پنج اثر «چینی بندزن»، «داشی»، «فصل بیهراسی»، «فصل توتهای سفید» و «گلولهٔ فیروزهای»، دو کتاب «گلولهٔ فیروزهای» و «فصل توتهای سفید» توانستند بیشترین آرای هیئت نخبگانی را دریافت کنند. در بخش کودک و نوجوان دو کتاب «چاپید شاه» و «بزرگ شدی ریزهمیزه» نامزد این دوره بودند که هیئت نخبگانی سومین دورۀ جایزۀ شهید اندرزگو بیشترین آرای خود را به کتاب «چاپید شاه» داد و این اثر منتخب این بخش معرفی شد.
داوران بخش روایت تاریخ و تاریخ شفاهی از بین آثار راهیافته به دبیرخانه، سه اثر «پردۀ دوم»، «ننگسالی» و «مبارزه به روایت شهید سید اسدالله لاجوردی» را بهعنوان آثار نامزدشده معرفی کردند که در این میان کتاب «مبارزه به روایت شهید سید اسدالله لاجوردی» انتخاب نهایی هیئت نخبگان این بخش شد. همچنین در بخش «جایزۀ ویرایش» از سرکار خانم فهیمه پوریا، ویراستار کتاب «گلولۀ فیروزهای»، تقدیر شد.
بنابر اعلام دبیرخانۀ جایزۀ شهید اندرزگو در این دوره به نویسندگان آثار منتخب یک لوح تقدیر به همراه ۵۷۰ میلیون ریال جایزۀ نقدی بهعلاوه سفر زیارتی حج عمره و به نویسندگان تمامی آثار نامزدشده یک لوح تقدیر به همراه مبلغ ۴۷۰ میلیون ریال جایزۀ نقدی اهدا شد. همچنین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نهاد کتابخانههای عمومی کشور از تمامی آثار نامزدشده دوهزار نسخه میخرند.
تقدیر از نوقلمان در جایزۀ شهید اندرزگو
شورای سیاستگذاری جایزۀ شهید سید علی اندرزگو در راستای حمایت از نوقلمانی که وارد حوزۀ روایت و داستان انقلاب شدند و دربارۀ تاریخ معاصر در حال تلاش برای روایت صحیح هستند، تصمیم گرفت از بیست نوقلمی که آثار خود را به دبیرخانۀ دومین دورۀ جایزۀ اندرزگو ارسال کرده بودند نیز تقدیر کند. سمانه داودی، امیرحسین عربزاده، فائزه بقایی، فاطمه بقایی، عفت خادمیپور بغداده، اکرم یعقوبی، سمانه آتیهدوست، مهناز کوشکی، محمدهادی زرگری، محمدباقر سروستانی، محمدامین رفیعی، جبار امرائی، سارا فرهمند، زینب سالمیفر، مریم فهیمی و فاطمه بهبهانی شانزده نوقلمی بودند که از آنها قدردانی شد.
انتهای پیام/ 121