در جریان بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه صورت گرفت؛

تقویت محور مقاومت و مبارزه با استکبار جهانی محور تصمیمات خانه ملت

نمایندگان مجلس شورای اسلامی امروز در جریان بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه مصوبات مهمی درخصوص حمایت از محور مقاومت و مبارزه با استکبار جهانی به تصویب رساندند.
کد خبر: ۶۲۵۳۷۶
تاریخ انتشار: ۰۲ آبان ۱۴۰۲ - ۱۵:۰۰ - 24October 2023
به گزارش خبرنگار اخبار داخلی دفاع‌پرس، نمایندگان مجلس شورای اسلامی که این روز‌ها به دلیل بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه در دو شیفت کاری در ساختمان مجلس مشغول به کار هستند، امروز مصوبات بسیار مناسبی جهت رفع مشکلات داخلی و حمایت از مقاومت فلسطین در منطقه داشتند. در ادامه به برخی از مهم‌ترین مصوبات پارلمان می‌پردازیم.
 
تقویت محور مقاومت و مبارزه با استکبار جهانی محور تصمیمات خانه ملت
 
۱-وزارت خارجه مکلف به حمایت از فلسطین و مبارزه با استکبار جهانی شد
 
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جسله علنی صبح امروز در ادامه بررسی بند الف ماده ۱۰۰ لایحه برنامه هفتم توسعه تصمیم گرفتند که وزارت امور خارجه به حمایت از محور مقاومت در منطقه مکلف کنند.
 
متن مصوبه: وزارت امور خارجه مکلف است ضمن ظرفیت سازی در سرمایه انسانی و تقویت و ارتقای مراکز آموزشی و پژوهشی وابسته به خود اقدامات زیر را انجام دهد:
 
الف- طراحی و اجرای اقدامات سیاسی و سیاست‌های کلی نظام به ویژه در بعد مبارزه با استکبار جهانی و رژیم صهیونیستی، حمایت از مستضعفین و حمایت از فلسطین با تأکید بر قانون حمایت از انقلاب اسلامی مردم فلسطین مصوب ۱۳۶۹/۲/۱۹ و قانون الزام دولت به حمایت همه جانبه از مردم مظلوم فلسطین مصوب، ۱۳۸۷/۱۰/۱۱ و تثبیت و تقویت اقتدار محور مقاومت و حمایت از جریان‌های وحدت آفرین در جهان اسلام، تقریب ادیان و مذاهب و مقابله با توطئه دشمنان در ایجاد تفرقه در جهان اسلام و تبیین دیدگاه‌ها و دستاورد‌های جمهوری اسلامی ایران در گستره فرامرزی با اولویت کشور‌های منطقه و همسایه با استفاده از ابزار‌های نوین دیپلماسی
 
۲-کنشگری فعال دستگاه دیپلماسی در مسائل حوزه منطقه
 
بهارستان‌نشینان همچنین و در جریان ادامه بررسی گزارش کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه، بند (ب) ماده ۱۰۰ لایحه برنامه را به تصویب رساندند.
 
بر اساس این مصوبه، کنشگری فعال در موضوعات مختلف بین المللی شامل مسائل مربوط به حوزه‌های حقوق بشر، خلع سلاح، محیط زیست، صیانت از برنامه صلح آمیز هسته‌ای کشور، لغو تحریم‌های ظالمانه، مدیریت بحران‌ها و مناقشات منطقه‌ای و مقابله با خشونت گرایی، تروریسم، افراط گرایی و الهام بخشی انقلاب اسلامی به جامعه مستضعفین جهان
 
تبصره- وزارت خارجه مکلف است با هدف افزایش نقش منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران و تقویت نظام چند قطبی با اقدامات دیپلماتیک روابط متوازن با کشور‌های منطقه را برقرار کرده و نسبت به اجرایی نمودن آن در طول برنامه اقدام نماید.
 
۳-نخبگان بین‌المللی در ایران مشغول به کار می‌شوند
 
وکلای ملت نیز در بررسی بند ث ماده ۹۸ لایحه برنامه هفتم توسعه به شرح ذیل تصمیم گرفتند:
 
بر اساس این مصوبه، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مکلف است ظرف مدت یکسال پس از ابلاغ این قانون، امکان اشتغال، اقامت و تسهیلات کنسولی دانش آموختگان بین المللی نخبه‌ای که تقاضای لازم برای کار آن‌ها در کشور وجود دارد، را فراهم نماید.
 
آئین نامه اجرایی این بند توسط معاونت مذکور با همکاری وزارتخانه‌های امور خارجه، کشور، اطلاعات، علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تهیه و به تصویب هیئت وزیران می‌رسد.
 
۴- معافیت سربازی مشمولان دارای فرزند به کمیسیون تلفیق ارجاع شد
 
بند‌های (پ) و (ت) ماده ۱۰۲ این لایحه را با تصمیم رئیس مجلس شورای اسلامی به کمیسیون تلفیق ارجاع دادند.
 
در بند «پ» ماده ۱۰۲ آمده است: وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف است با همکاری ستاد کل نیرو‌های مسلح و وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح و سازمان انرژی اتمی تا پایان سال اول برنامه، آئین نامه اجرایی نحوه بهره برداری از معادن واقع در محدوده و حریم‌های امنیتی، ایمنی و حفاظتی استقرار یگان‌ها و میادین تیر نیرو‌های مسلح و صنایع دفاعی و نوار مرزی و مراکز پادگانی و محدوده‌های مختلط مواد پرتوزا و سایر مواد معدنی، مشتمل بر رعایت قوانین مربوط، حفظ محیط زیست، عوارض آلایندگی، انجام مسؤولیت‌های اجتماعی، سازوکار گردش خزانه و مبادله موافقتنامه با سازمان را تهیه کنند و به تصویب هیأت وزیران برساند. منابع حاصل صرف تأمین مواد اولیه مورد نیاز و تقویت زیرساخت صنایع دفاعی می‌شود.
 
تبصره- این ماده برای محدوده‌ها و مراکز موجود مورد استفاده و بهره برداری قابل اجرا و کاربرد می‌باشد و برای ایجاد هرگونه محدوده‌ها و مراکز جدید و همچنین تغییر در محدوده‌ها و مراکز فعلی وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح و سازمان انرژی اتمی ملزم به استعلام از وزارت صنعت، معدن و تجارت می‌باشند.
 
محمدباقر قالیباف درباره بند مذکور، گفت: ستاد کل نیرو‌های مسلح با این بند مخالف است.
 
تقویت محور مقاومت و مبارزه با استکبار جهانی محور تصمیمات خانه ملت
 
همچنین در بند (ت) ماده ۱۰۲ این لایحه آمده است: ستاد کل نیرو‌های مسلح موظف است به منظور تحکیم دفاع از استقلال، تمامیت ارضی کشور، استفاده بهینه از ظرفیت‌های ملی و ایجاد انگیزه لازم برای جوانان در انجام خدمت وظیفه و رشد، تعالی و توانمندسازی و افزایش مهارت‌های آنها، نسبت به تدوین سازوکار بهینه سازی و استحکام بخشی نظام خدمت وظیفه عمومی اصلاح مقررات ذیربط از جمله کاهش مدت خدمت وظیفه عمومی، کاهش نیاز به سرباز از طریق جایگزینی سایر عضویت‌ها، کاهش نیاز به خدمت پیوسته سربازان و پاره وقت نمودن خدمت سربازی برای بخشی از مشاغل سربازی به همراه الزامات آن اقدام کند و آن را به تصویب فرمانده معظم کل قوا برساند.
 
در طول سال‌های اجرای برنامه مشمولان دارای سه فرزند و بیشتر و مشمولان بالای سی و پنج سال دارای دو فرزند از خدمت سربازی معاف می‌باشند. ستاد کل نیرو‌های مسلح مکلف است در راستای تعیین تکلیف مشمولان غایب به نحوی برنامه ریزی نماید که وضعیت مشمولان غایب مشخص شود.
 
۵- پنج درصد از منابع بودجه عمومی صرف تقویت بنیه دفاعی کشور می‌شود
 
نمایندگان همجنین در جریان ادامه بررسی گزارش کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه، بند الف ماده ۱۰۲ لایحه برنامه هفتم توسعه را به تصویب رساندند.
 
بر اساس این مصوبه، دولت مکلف است در اجرای بند (۲۳) سیاست‌های کلی برنامه هفتم و به منظور افزایش توان بازدارندگی، پیش کنشگری و دفاعی کشور در تراز قدرت منطقه‌ای و تأمین منافع و امنیت ملی، حداقل پنج درصد (%۵) از منابع بودجه عمومی کشور را به عنوان سهم تقویت بنیه دفاعی در ردیف‌های خاص تقویت بنیه دفاعی (مطابق مصوبه فرماندهی معظم کل قوا) در بودجه سالانه کشور اختصاص دهد.
 
تقویت محور مقاومت و مبارزه با استکبار جهانی محور تصمیمات خانه ملت
منابع و اعتبارات تقویت بنیه دفاعی حسب تأکید فرمانده معظم کل قوا به طور کامل تأمین می‌گردد، چنانچه به هر دلیلی امکان تأمین نباشد، دولت مکلف است در صورت درخواست ستاد کل نیرو‌های مسلح، بخشی از سهم تعیین شده را به صورت انواع نفت خام و میعانات گازی تحویل نماید.
 
نیرو‌های مسلح مجازند بخشی از سهمیه نفت خام و میعانات گازی را جهت صادرات فرآورده و مشتقات آن در پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌های تابعه و مرتبط استفاده نمایند.
 
واکنش نمایندگان ایران به مهر تأیید بر جنایات رژیم صهیونیستی
 
هیأت پارلمانی جمهوری اسلامی ایران به ریاست حجت الاسلام ذوالنور نایب رییس مجلس شورای اسلامی در پی سخنرانی رییس اتحادیه بین المجالس جهانی علیه مردم فلسطین مراسم افتتاحیه اجلاس IPU را ترک کرد.
 
براساس این گزارش، هیأت پارلمانی جمهوری اسلامی ایران به ریاست حجت الاسلام مجتبی ذوالنوری نایب رییس مجلس که برای شرکت یکصد و چهل و هفتمین نشست اتحادیه بین المجالس جهانی با شعار اقدامات پارلمانی در جهت صلح، عدالت و ایجاد نهاد‌های قوی و حضور در کمیته‌ها و برنامه‌های جانبی از ۱ تا ۵ آبان سال جاری در کشور آنگولا حضور یافته است، دوشنبه شب در مراسم افتتاحیه این اجلاس شرکت کرد.
 
انتهای پیام/۳۷۱
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار