به گزارش خبرنگار دفاعپرس از کرمان، کارگاه آموزشی «سبک زندگی ایثارگران دفاع مقدس» از سری برنامههای مدرسه مقاومت از سوی جهاددانشگاهی کرمان با همکاری ادارهکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس امروز دوم آبان در دفتر مرکزی جهاددانشگاهی کرمان برگزار شد.
«احمد یارمحمدی» مدرس دانشگاه افسری امام حسین(ع) تهران در این جلسه با بیان اینکه تمام مردم دنیا برای جانفشافی فرزندان خود ارزش قائلند و آن را تکریم میکنند، اظهار داشت: دفاع مقدس را نباید صرفاً مناسبتی دید بلکه هویت ملی و اسلامی ما است لذا نباید نگاه جنگی به آن داشت.
وی با اشاره به جانفشانی و ایثارگری رزمندگان دفاع مقدس در جنگ سخت، نگاه جنگی به دفاع مقدس را ظلم به آن دانست و افزود: دفاع مقدس برای حدود ۵ هزار عنوان درسی مطلب دارد. دفاع مقدس یک فرهنگ است که باید در تار و پور زندگی ما قرار گیرد.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه همه ما مدیون دوران دفاع مقدس هستیم، ادامه داد: همانگونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند همه جنگ در جبههها نبود بلکه در راهها، خانهها، مجالس و... نیز جنگ وجود داشت در حالی که تنها روایتها مربوط به خاکریزها و میدان جنگ است. دفاع مقدس را نمیتوان در یک جلسه تبیین کرد بلکه در رشتههای مختلفی مطلب دارد که اگر جانمایی نشود محدود به جبههها میشود.
وی تصریح کرد: فرهنگ جهاد باید در باور مردم و مسئولان نهادینه شود و لازمه آن شناخت ظرفیت دوران دفاع مقدس است، هر اندازه دریافتیهای ما از دوران دفاع مقدس تبدیل به باور شود در گفتار و منش ما نیز تجلی مییابد. الگوهای حماسه باید به جامعه معرفی شوند اگر شخصیتهایی همچون شهید سلیمانی به جوانان معرفی نشوند الگوهای مخرب دیگر برای جوانان تعریف میشود.
مدرس دانشگاه افسری امام حسین(ع) دفاع مقدس را ثروت فرهنگی و قدرت ملی دانست و افزود: این ظرفیت سبب قدرت بازدارندگی شده است. ادوات نظامی همچون موشک، پهپاد و... ابزار بازدارندگی هستند اما این میل به جهاد و ایستادگی در برابر ظلم است که سبب بازدارندگی میشود.
وی با بیان اینکه اگر عزم ملی و توکل به خداوند نباشد ذلت و هزیمت معنوی ایجاد میکند، ادامه داد: شهادت قله است و اگر بخواهیم به آن برسیم باید دامنه را طی کرده و زمینه آن را فراهم کنیم. اخلاص، ایثار، صدق و مسیر شهدا و مکتب شهید سلیمانی زمینه رسیدن به قله را فراهم میکند لذا این الگوها باید به جامعه معرفی شوند.
یارمحمدی عنوان کرد: اگر جریان شهادت را محدود به تجلیل کنیم گم میشود لذا باید این جریان را به خوبی شناخت و بهویژه با زبانهای هنری تبیین کرد تا تأثيرگذار باشد. شهدا مایه رونق حیات معنویاند و همانگونه که در قرآن (آیه ۱۷۰ سوره آلعمران) آمده است، نطق شهدا بعد از شهادت شنیده میشود و ما باید در این حوزه و شناساندن شهدا به جامعه کار کنیم.
انتهای پیام/