به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی دفاعپرس، سردار دریادار پاسدار «علیرضا تنگسیری» فرمانده نیروی دریایی سپاه درباره اولین همایش ملی فرصتها و تهدیدهای نوپدید دریایی اظهار داشت: در بحث دریا لازم بود در راستای مطالبه فرمانده معظم کل قوا مبنی بر اینکه دانشگاههای نظامی ما باید برای مقابله با تهدیدهای نو به نو و جدید، برنامه داشته باشند، همایشی را در سطح ملی برگزار کنیم که در این رابطه، مسئولیت آن را دانشگاه امام خامنهای نیروی دریایی سپاه، به عهده گرفت.
سردار تنگسیری افزود: در این راستا از سردار صفوی درخواست کردیم که مسئولیت و ریاست این همایش که فرمان فرمانده کل قواست را قبول کنند که پذیرفتند؛ از این روی شش محور فرصتها و تهدیدهای نوپدید در حوزه ژئوپلیتیک و ژئواستراتژی دریایی، در حوزه اقتصاد دریاپایه، حوزه بهداشت، سلامت و زیست محیط دریایی، فرصتها و تهدیدهای نوپدید نظامی در دریا، فناوریهای نوپدید دریایی و اطلاعات و امنیت دریایی برای همایش مورد اشاره تعیین شد که در رابطه با هر یک از این محورها، شش نشست تخصصی برگزار شد.
فرمانده نیروی دریایی سپاه با بیان اینکه اینها محورها برگرفته از فرمایشات رهبری بود، ادامه داد: موضوعاتی را در این همایش ملی آوردیم که از یک سوی ارتباط آن با دریاست و از سوی دیگر مواردی هستند که بتوانیم در تهدیدهای آینده و فرصتهایی که در این تهدیدات وجود دارد، مقابله کنیم.
وی با اشاره به اینکه در هر تهدیدی فرصتی وجود دارد، عنوان کرد: به عنوان مثال در رابطه با هوش مصنوعی و تهدیداتی که در این حوزه وجود دارد، موشکهای جدیدی که امروزه در دریا استفاده میشود، هم یک فرصت و هم یک تهدید در کنار آنها وجود دارد.
سردار تنگسیری اضافه کرد: ما در دانشگاه و سازمانهای مختلف که در مجموع ۱۴ واحد بودند تاکنون سه نشست در موضوع محورهای همایش برگزار کردیم و سه نشست دیگر هم در حاشیه روز همایش که در دانشگاه علوم فنون دریایی سپاه واقع در زیباکنار خواهد بود، برگزار میشود.
فرمانده نیروی دریایی سپاه در ادامه با بیان اینکه مسئول نشستها افرادی بودند که مسئولیت داشتند، اظهار داشت: فرمانده دانشگاه دریایی امام خمینی (ره) مسئول نشست ژئوپولتیک و ژئواستراتژیک، مسئول قرارگاه اقتصادی قرارگاه مقاومت ستاد کل نیروهای مسلح مسئول نشست اقتصاد دریا پایه، فرمانده دانشگاه جامع امام حسین (ع) مسئول نشست فناوریهای جدید، رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله مسئول نشست بهداشت سلامت و محیط زیست دریایی، رئیس اداره دریایی معاونت اطلاعات ستاد کل نیروهای مسلح مسئول نشست امنیت دریایی و در بحث نظامی هم رئیس اداره آمادگی رزم دریایی قرارگاه خاتم الانبیا مسئولیت آنها را بر عهده گرفتند.
وی تصریح کرد: در جنوب کشور آب داریم و در شمال کشور هم آب داریم لذا به نوعی ما یک کشور دریایی رو به پیشرفت هستیم؛ فرصتهایی اعم از جغرافیا و تجهیزات وجود دارد که باید بررسی کنیم ما چه بخشی از این قابلیتها را میتوانیم استفاده کنیم؛ امروزه فرصتهایی در تجهیزات و امکانات جدید خصوصاً در بخش دریا وجود دارد لذا با توجه به اینکه اقتصاد ما ۹۰ درصد یا بیش از ۹۰ درصد از طریق دریا صورت میگیرد، لازم است برای تهدیدات احتمالی آمادگی مقابله داشته باشیم.
فرمانده نیروی دریایی سپاه افزود: اگر میبینید دنیا در حال تغییر است و تکنولوژی تغییر پیدا میکند، اینها یک فرصت هستند؛ بنابراین اگر از دنیا عقب بمانیم، برای ما تهدید خواهد بود؛ لذا برای این تجهیزات و فرصتهایی که وجود دارد، باید دانشگاهها و مراکز علمی را فعال کنیم که به نظر میآید این نشستها و همایشها می تواند کار بزرگی را در این راستا انجام دهد.
سردار تنگسیری گفت: در بخش دریایی میتوانیم جوانان را با دریا و با قابلیتهایی که در دریا وجود دارد و نیز با فرصتهایی که برای ما مهیا شده، آشنا کنیم و اگر این کار را نکنیم، از دنیا عقب میمانیم که برای ما یک تهدید خواهد بود؛ این تجهیزاتی که امروزه با آن مواجه هستیم مانند ریزپرندهها، پهپادها و کوادکوپترهایی که مجهز به هوش مصنوعی هستند ۱۰ سال پیش نبودند، اما امروز این وسایل یک تهدید محسوب میشوند؛ برد موشکها و مجهز شدن این موشکها به هوش مصنوعی، ساخت بمبهای دو مرحلهای، پهپادهایی که به هوش مصنوعی مجهز باشند و دستهجمعی و یکباره به هدفی حمله کنند یا حتی موشکها و شناورهای هدایتپذیر که تا ۱۰ سال پیش تهدیدی نبودند، امروز تهدید هستند.
وی با اشاره به اینکه چنانچه در مقابل اینها آمادگی نداشته باشید قطعاً در این فضا نمیتوانید دوام بیارید و شکست میخوریم، افزود: سیادت دریایی لفظی است که اگر شما حضورتان را در دریا بیشتر کنید، میتوانید بر این سیادت فائق شوید؛ زیرا میتوان از خلیج فارس تا ۱۲ مایلی ساحل آمریکا رفت و این هم توانی است که آن را هیچ نیروی دیگری ندارد.
فرمانده نیروی دریایی سپاه با اشاره به اینکه اگر امروز سرعت شما بالا بود، بر شناوری که سرعتش پایینتر است، مسلط هستید، گفت: ما اهمیت خاصی به تحقیقات دادیم؛ سازمان تحقیقات نیروی دریایی سپاه کارهای بزرگی را در چهار حوزه اصلی شناوری انجام داده است؛ ما نیازمند این اقدامات بودیم برای اینکه شناورهای ما بتواند با تهدیداتی که الان وجود دارد مقابله کند.
وی ادامه داد: توانستیم شناورها را مانند پهپادها هوشمند کنیم؛ یعنی بدون نفر میروند و عملیات انجام میدهند و بازمیگردند؛ در حوزه موشکی برد موشک و دقت آن را بالا بردیم و حتی موشک را به هوش مصنوعی مجهز کردیم به نحوی که با استفاده از سامانههای بدون نفر قادر هستیم که شلیک کنیم.
سردار تنگسیری اظهار داشت: امروز افتخار داریم که موشک ما تماماً ایرانی است؛ یعنی از سر موشک تا انتهای موشک ساخت ایران است؛ سیکر موشک، مواد انفجاری، سوخت، موتور موشک و همه تجهیرات که در موشک به کار رفته را خودمان ساخته ایم.
وی بیان کرد: در حوزه پهپادی هم روی هوش مصنوعی، برد، دقت هدف زنی و رادار گریزی آنها کار شده و باز افتخار می کنیم که پهپاد رو در یک مدت بسیار کوتاه به چنین جایگاهی رسیدیم و باز این افتخار است که تمامی تجهیزات این پهپادها اعم از بال، بدنه، موتور، سیکرها و هدایت آنها همه ساخت داخل است.
فرمانده نیروی دریایی سپاه عنوان کرد: اما در زیرسطحیها مانند پهپادها و شناورهای هوشمند، زیرسطحی هوشمند را کار کردیم و به هوش مصنوعی مجهز شده که از برد بسیار بالا و موتور زیرآبی خوب که ساخت کشورمان بوده، برخوردار است و به صورت آرایشی می توانند فرمان بگیرند و به یک هدف حمله کنند و حتی کار اطلاعاتی انجام دهند و برگردند مانند آنچه در عملکرد پهپادها شاهد هستیم.
سردار تنگسیری با اشاره به اینکه این چهار حوزه به عنوان حوزه تکنولوژی جدید بوده و سعی کردیم تهدیداتی که وجود دارد بر مبنای آن تهدیدها خودمان را آماده کنیم، گفت: اما در مجموع ۲۹۳ مقاله برای این همایش داریم که از این تعداد ۲۶۹ مقاله عادی و ۲۴ مقاله هم سفارشی است.
انتهای پیام/ 231