به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، پس از گذشت بیش از سه هفته از اجرای موفقیت آمیز عملیات طوفان الاقصی و متعاقبا آغاز کارزار نظامی گسترده رژیم اشغالگر قدس علیه نوار غزه، «سید حسن نصرالله» به سکوت معنادار خود در تاریخ سوم نوامبر (جمعه ۱۲ آبان ماه) خاتمه داد و در باب جنگ غزه و عملیات طوفان الاقصی و وضعیت میدانی تحولات جاری، سخنرانی را ایراد کرد. سخنرانی که با موجی از وحشت در ارضی اشغالی همراه بود و حتی قبل از انجامِ آن، نیروهای امنیتی رژیم صهیونیستی اقدام به مسدودسازی محورهای مواصلاتی شمال اراضی اشغالی کرده و بیم آن داشتند که مبادا رزمندگان حزب الله لبنان نیز نسخهای دوم از عملیات طوفان الاقصی را به صهیونیستها تحمیل کنند.
این سخنرانی، محورهای مختلف و بحث برانگیزی را داشت که بسیاری بر این باورند توانست در نوع خود، تشویش و نگرانی صهیونیستها از نوع کنش و اقدامات آتی حزب الله لبنان در جوار مرزهای شمالی فلسطین اشغالی را همچنان حفظ و حتی افزایش دهد. به بیان ساده تر، اینطور به نظر میرسد که سخنرانی دبیر کل حزب الله لبنان توانسته پالسهای معناداری را به میدانهای جنگ غزه بفرستد.
موضوعی که در ادامه، خود میتواند شوکهای قابل ملاحظهای را به رژیم اشغالگر قدس و دستگاههای نظامی و امنیتی آن وارد کند. در ادامه به طور خاص به ۴ پالس پنهان سخنرانی دبیر کل حزب الله لبنان به صهیونیستها و دولت آمریکا اشاره میشود. پالسهایی که خود میتوانند در ادامه راه، محرکِ تحرکات جدی و تازه میدانی نیز باشند.
یک: تداوم ابهام راهبردی حزب الله لبنان
دبیر کل حزب الله لبنان در جریان سخنرانی اخیر خود، "ابهام راهبردی" که حزب الله از ابتدای آغاز درگیریها میان مقاومت فلسطین و رژیم اشغالگر قدس در پیش گرفته، ادامه داد. به عنوان مثال وی به این نکته اشاره کرد که تحولات جنگ غزه، تا حد زیادی بر نوع واکنش مقاومت اسلامی لبنان به رژیم صهیونیستی اثرگذار خواهد بود و یا اینکه تمامی گزینهها علیه اسرائیل، روی میز گروههای مقاومت در منطقه از جمله حزب الله لبنان است.
در این نقطه، یک سوال عمده و محوری مطرح میشود: نکته و فایده اصلی اتخاذ این سیاست چیست؟ در پاسخ باید گفت که این سیاست در نوع خود زمینه را برای اجرا و اِعمال غافلگیریهای گسترده علیه دشمن صهیونیست از سوی حزب الله لبنان فراهم میکند. شاید عینیترین نمود این مساله را بتوان در هفته منتهی به سخنرانی دبیر کل حزب الله لبنان در تاریخ سوم نوامبر مشاهده کرد.
در این راستا، محافل سیاسی و امنیتی رژیم اشغالگر قدس گمانه زنیهای مختلفی را در مورد اقدامات میدانی احتمالی حزب الله همزمان با سخنرانی دبیر کل حزب الله لبنان مطرح میکردند و بخش زیادی از تمرکز امنیتی خود را به این سخنرانی و تحولات پیرامونی آن مطعوف کرده بودند. موضوعی که نشان میدهد تا چه اندازه آنها به واسطه ماهیت مرموز اقدامات و کنشهای حزب الله لبنان، دچار هزینه و خسارت میشوند.
حال تداوم این سیاست، همچنان موجی از تشویش را چه در میان دستگاههای نظامی و امنیتی اسرائیلی و چه شهروندان ساکن در شهرکهای صهیونیستنشین شمال اراضی اشغالی حفظ میکند. جالب است که آخرین آمارها حاکی از این هستند که بیش از ۲۵۰ هزار شهرک نشین صهیونیستِ ساکن در شمال اراضی اشغالی، مجبور به ترک خانههای خود به دلیل ترس از اقدامات حزب الله لبنان شده اند.
دو: پیام روشن حزب الله لبنان به دولت آمریکا
سید حسن نصرالله در بخشی از سخنان خود به صراحت مدیریت اصلی جنگ و جنایات اسرائیل در نوار غزه را متوجه دولت آمریکا کرد. در واقع، وی این نکته را روشن ساخت که رویکردهای به ظاهر صلح جویانه دولت آمریکا که صرفا به دنبال فریب افکار عمومی هستند، نمیتوانند نقش گسترده پشت پرده آمریکاییها در اِعمال جنایت علیه مردم فلسطین را لاپوشانی کنند.
در این نقطه، تداوم بحران در نوار غزه و ایجاد این تصور برای اسرائیل و آمریکا که میدانی باز از جنایتگری پیش روی آنها است، میتواند صورت حسابهای سنگینی را پیش روی آنها بگذارد. دراین راستا، ناوهای آمریکایی در مدیترانه نیز قادر نیستند که به دادِ آمریکاییها برسند و همانطور که دبیر کل حزب الله لبنان گفت، این گروه متناسب با این تهدیدتن، پاسخهای قاطعی را نیز آماده کرده است. از این رو، اگر آمریکا میخواهد دچار این سناریوهای نامطلوب نشود، تنها راه برای آن، متوقف کردن جنایات این کشور و رژیم اسرائیل در نوار غزه است.
سه: محدود شدن حزب الله لبنان به عملیاتهای مرزی گزارهای بیپایه است
سید حسن نصر الله در جریان سخنرانی اخیر خود به این نکته اشاره داشت که حزب الله لبنان از روز هشتم اکتبر یعنی یک روز پس از عملیات طوفان الاقصی، وارد میدان نبرد با رژیم اشغالگر قدس شد. در عین حال، وی با توضیحات خود به این نکته اشاره کرد که حزب الله لبنان از آن زمان تاکنون، مدیریت منطقی و حساب شده نبرد علیه صهیونیستها در جوار مرزهای شمالی فسلطین اشغالی را با هدف کمک به رزمندگان فلسطینی در دستوکار داشته و از این طریق بر آن بوده تا بخش قابل ملاحظهای از توان ارتش اسرائیل را معطوف به مرزهای شمالی اش کند و تا حدی بار را از روی دوش رزمندگان فلسطینی بردارد.
با این حال، دبیر کل حزب الله لبنان به این نکته نیز اشاره کرد که تداوم بحران آفرینیهای صهیونیست ها، سبب خواهد شد تا ورود لبنان به نبرد گسترده با رژیم اشغالگر قدس به یک گزاره عینی و واقعی تبدیل شود و در قالب این سناریو، حزب الله صرفا به عملیاتهای مرزی اکتفا نخواهد کرد. حال وقتی این موضع گیری سید حسن نصرالله را در کنار سیاست ابهام راهبردی وی در رابطه با جنگ غزه و برخورد با صهیونیستها قرار دهیم، این نکته آشکار میشود که رژیم صهیونیستی باید هر لحظه انتظار وقوع نسخهای جدید از عملیات طوفان الاقصی را این مرتبه در جوار مرزهای شمالی خود داشته باشد.
معادلهای که در نوع خود از یک سناریوی آخرالزمانی و بحرانی برای صهیونیستها حکایت دارد. کافی است توجه داشته باشیم که پیشتر بارها و بارها در مورد توان رزمندگان مقاومت اسلامی لبنان جهت نفوذ به عمق اراضی اشغالی، مطالب بسیاری گفته شده و صهیونیستها در این زمینه هشدارهای فراوانی را نیز داده اند.
چهار: آتش هماهنگِ محور مقاومت معطوف به صهیونیستها است
در نهایت باید گفت که سید حسن نصرالله در سخنرانی اخیر خود تاکید کرد که کلیه گروههای مقاومت درعراق، یمن و لبنان، در برخورد با دشمن صهیونیست در وضعیت کنونی، کاملا منجسم هستند. البته که در این زمینه شاهد تحرکاتی معنادار نیز از سوی بازیگران مذکور تا به اینجای کار بوده ایم با این حال، نکته مهم و راهبردی این است که هیچکدام از این گروه ها، هنوز قدرت و توانمندیهای واقعی خود را به دشمن صهیونیست و متحد اصلی آن یعنی دولت آمریکا نشان نداده اند و اگر بخواهند چنین کنند، صورت حسابهای سنگینی هم برای آمریکا و هم رژیم اشغالگر قدس صادر خواهد شد.
در این راستا، نکته مهم است که در این رابطه نیز اتاق عملیات مشترک محور مقاومت، ابتکار عمل را در دست دارد و میتواند نسخهای جدید از عملیات طوفان الاقصی را علیه صهونیستها از چندین محور و در قالب روانهکردن آتش سنگین و هماهنگ علیه آنها به نمایش بگذارد. معادلهای که راهی جز فرار به سمت دریا را برای اشغالگران صهیونیست باقی نخواهد گذاشت!
منبع: جهان نیوز
انتهای پیام/ ۱۳۴