یادداشت؛

بازگرداندن حقوقمان امتیاز تلقی نشود

دادن بیست و دو میلیارد دلار از دارایی های ایران در آمریکا امتیاز نیست، بلکه این حق ما است.
کد خبر: ۶۲۹۹
تاریخ انتشار: ۰۱ آذر ۱۳۹۲ - ۱۱:۱۱ - 22November 2013

بازگرداندن حقوقمان امتیاز تلقی نشود

به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، در مذاکرات اخیر، میان مقامات دیپلماتیک دولتهای عضو 1+5 و کشورمان، اعلام شد که 22 میلیارد دلار از داراییهای ایران که نزد آمریکا است از طریق چین به ایران باز خواهد گشت. این در حالی است که دولت آمریکا پس از تسخیر سفارتخانهاش در 13 آبان 1358 به دست دانشجویان ایرانی، این اقدام ایرانیان را تجاوز آشکار به خاک خود تلقی کرد و اقداماتی را برای تنبیه متجاوزان! در پیش گرفت.

ایرانیها در حالی متهم به تجاوز میشدند که ایالات متحدهٔ آمریکا "محمد رضا پهلوی" آخرین شاه ایران را به بهانهٔ معالجه پناه داده بودند و از استرداد مجرم به کشور، خودداری میکردند.

حمایت رهبر معظم انقلاب از دانشجویان، سبب شد که هیبت سیاسی و امنیتی آمریکا در سطح بینالمللی شکسته شود. ایالات متحدهٔ آمریکا ده روز پس از این ماجرا، به طور آشکار، خشم خود را نشان داد؛ زیرا تا آن هنگام احدی نتوانسته بود اسناد جاسوسیهای آمریکا را در کشوری رو کند. ایالات متحدهٔ آمریکا در چهاردهم نوامبر 1979 به دستور رئیس جمهور آن کشور، تمام داراییهای ایران در بانکهای آمریکا را توقیف کرد.

برخیها از اینکه وزیر خارجهٔ آمریکا در سخنانش گفته که بیست و دو میلیارد دلار از داراییهای ایران را از طریق چین باز پس خواهد داد، دچار نوعی ذوقزدگی شدند و خیال میکنند که آمریکا با این اقدام در حق ایران لطف کرده و برای پایان دادن به خصومتها پیشقدم شده است.

کسانی که اینگونه فکر میکنند، بسیار ساده اندیشانه درباره سیاستهای آمریکا قضاوت میکنند. آمریکاییها هرگز قابل اعتماد نبودهاند. در دوران نخست وزیری مرحوم دکتر مصدق، ایالات متحدهٔ آمریکا از ملی شدن نفت ایران در مقابل انگلستان حمایت کرد ولی پس از تثبیت اوضاع ایران، با مشارکت و طرح ریزی انگلیسیها با اجرای کودتای بیست و هشت مرداد، با بازگرداندن شاه به ایران بر سر تقسیم منابع نفتی ایران با انگلیسیها توافق کرد.

البته در این تقسیم بندی نقش آمریکا در بهره برداری از منابع نفتی ایران بیشتر از انگلستان شد. در اواخر حکومت محمد رضا پهلوی، آمریکاییها سعی کردند به جریانهای انقلابی لیبرال نزدیک شوند تا با استفاده از آنان اهداف انقلاب را منحرف کند. نمونهٔ این اقدام آمریکا را میتوان در استعفای دست جمعی دولت موقت پس از تسخیر لانهٔ جاسوسی در ایران مشاهده کرد.

اگر ایالات متحدهٔ آمریکا در گفتار خود مبنی بر اینکه قصد دارد تا بخشی از داراییهای توقیف شدهٔ ایران را بازگرداند، باید جریمهٔ این اقدام زشت غیر دیپلماتیک خود را در قبال ایران بپردازد تا میزان صدق گفتار مسئولین آمریکایی مورد آزمون قرار گیرد. اینکه آنان با ابراز بی اعتمادی نسبت به ایران، پیشدستی میکنند، به هیچ وجه قابل قبول نیست؛ اگر این اقدام آمریکا قابل پذیرش باشد، ایران نسبت به عدم اطمینان به آمریکا محقتر است.

بنا بر گزارش "ترند"، با وجود تلاش دولتمردان امریکایی برای اقناع کنگره این کشور به منظور عدم تصویب تحریمهای جدید علیه ایران در آستانه دور جدید مذاکرات هسته ای، "سوزان رایس" مشاور امنیت ملی باراک اوباما رئیس جمهور امریکا اعلام کرد در قبال توافقات هسته ای با ایران تنها میزانی کمتر از 10 میلیارد از داراییهای بلوکه شده ایران آزاد خواهد شد.

این مقام امریکایی با بیان این رقم و مشخص کردن سطح ممکن آزاد شدن داراییها، مدعی شده است که باید در مورد "سطح مناسبی از داراییها" صحبت کرد.
 
شایان ذکر است در حالی مشاور امنیت ملی رئیس جمهور امریکا از آزاد شدن میزانی کمتر از 10 میلیارد دلار از داراییهای آزاد شده ایران سخن گفته است که گمانه زنیهای پیشین بر آزاد شدن حدود 40 میلیارد دلار از داراییهای ایران تاکید داشتند. در واقع هر چند این داراییها متعلق به ایران میباشند اما دولت امریکا در اقدامی غیر قانونی اقدام به بلوکه کردن آنها کرده است.
 
گفتنی است این سخنان در حالی از سوی سوزان رایس بیان شد که روز گذشته باراک اوباما به همراه چند تن از اعضای کابینه امریکا جلسه ای را با برخی اعضای کنگره به منظور اقناع آنها برای عدم تصویب تحریمهای جدید برگزار کرده است.
نظر شما
پربیننده ها