به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاعپرس، همزمان با روز «کتاب، کودک، نوجوان و دانشآموزان» جشن آغاز سیویکمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران در دبیرستان دخترانه فرهنگ برگزار شد.
در این آیین محمدمهدی اسماعیلی؛ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، یاسر احمدوند؛ رئیس سیویکمین دوره هفته کتاب و معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدمحمود اسلامی؛ معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی رمضانی، دبیر سیویکمین دوره هفته کتاب و مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران، اصغر باقرزاده؛ معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش، مهدی رمضانی؛ دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور، حامد علامتی؛ مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، محمدحسین پورثانی؛ سرپرست اداره کل فرهنگی هنری، اردوها و فضای پرورشی وزارت آموزش و پرورش، فتح الله فروغی رئیس هیات مدیره انجمن فرهنگی ناشران کودک و نوجوان و جمعی از مسئولان و اصحاب حوزه فرهنگ و ادب کشور و مسئولان آموزش و پرورش حضور داشتند.
اهمیت توجه به زبان و ادب فارسی
محمدمهدی اسماعیلی در این آیین با بیان سخنانی ضمن ابراز خوشحالی از حضور در جمع دانشآموزان عنوان کرد: دوست دارم در جمع شما بیشتر شنونده باشم تا اینکه سخن بگویم. مطلع شدم دانشآموزان مدرسه شما کتاب نوشتهاند و از این موضوع بسیار خوشحالم. همانطور که میدانید ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با موضوعات چاپ کتاب، تولید فیلمهای سینمایی و اجراهای تئاتر و مسائل فرهنگی در ارتباط هستیم.
وی ادامه داد: شما دختران و دانشآموزان آیندهساز کشور هستید و آینده را میسازید. امیدوارم در سالهای تحصیل خود بهترین استفاده را از حضور در این مدرسه داشته باشید. «فرهنگ» نام مدرسه شماست و بین این مرکز آموزشی و عنوان وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی وجه مشترکی وجود دارد که این وجه اشتراک سبب انتخاب مدرسه شما برای نواختن زنگ آغاز هفته کتاب شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین، توجه به زبان و ادب فارسی را به عنوان بخش مهمی از فرهنگ و تمدن کشور مهم شمرد و گفت: اخیرا در سفری که به تاجیکستان داشتم. تاجیکستان، افغانستان و ایران و بخش هایی از دیگر کشورها همچون پاکستان و هند زبان فارسی دارند. در تاجیکستان در نامگذاری اسامی دختران خود از نام ایراندخت بهره میبرند و به این نام اهمیت میدهند.
اسماعیلی خطاب دانش آموزان دبیرستان فرهنگ اعلام کرد: از شما میخواهم به این پرسش پاسخ دهید؛ اگر شما وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بودید برای توسعه کتابخوانی در کشور چه اقدامی انجام میدادید؟ پاسخهای خود را ارائه کنید. از همه پاسخ دهندهها تقدیر میکنیم و از صاحب برترین ایده نیز به طور ویژه تقدیر میشود.
آغاز هفته کتاب از مدارس اتفاق مبارکی است
یاسر احمدوند نیز در این آیین گفت: از وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکر میکنم که هفته کتاب را با حضور در یک مدرسه، آغاز کردند؛ اتفاق مبارکی است، امیدوارم در سالهای بعد نیز تداوم پیدا کند. همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و آموزش و پرورش برای توسعه کتابخوانی و ترویج آن ضروری است.
وی با اشاره به اینکه در هفته کتاب سیویکم برنامههای خوبی با توافق دو وزارتخانه در مدارس کشور برگزار میشوند، بیان کرد: از امروز به مناسبت هفته کتاب چند پویش بزرگ در سراسر کشور برگزار میشود. از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تقاضا دارم به آموزش و پرورش در توسعه کتابخانههای کلاسی و مدرسهای، همچنین در پویشهای کتابخوانی دانشآموزان کمک شود.
وجود بیشترین کتابخانه کشور در مدارس
محمدحسین پورثانی نیز در این آیین ضمن تبریک هفته کتاب به دانشآموزان، گفت: آموزش و پرورش یکی از بزرگترین رویدادهای کتابخوانی در سطح کشور را دارد و سال گذشته ۷۰۰هزار دانشآموز در رویداد «دانایی، توانایی» شرکت کردند. آموزش و پرورش با ۱۱۲ هزار مدرسه و بیش از ۶۰۰هزار کلاس درس بیشترین کتابخانه کشور را در مدارس و کلاسهای درس دارد.
اهدای کتاب به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی
اجرای این مراسم توسط یکی از دانشآموزان مدرسه فرهنگ انجام شد که تحسین حاضرین را در بر داشت و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن تشویق، از آن دانشآموز برای اجرا در تلویزیون اینترنتی کتاب دعوت به همکاری کرد. کتابی که توسط دانشآموزان دبیرستان فرهنگ، تألیف شده است نیز به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اهدا شد. این کتاب که نتیجه نگاه نقادانه دختران خردمند دبیرستان فرهنگ است در یک جلد آن ۵۰ رمان خارجی و در جلد دیگر ۵۰ رمان ایرانی با معرفی اجمالی نویسندگان تألیف شده است.
این آیین به صورت زنده از تلویزیون اینترنتی کتاب به نشانی KETAB.TV پخش شد.
سیویکمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار «آینده خواندنی است» از بیستوسوم آبان آغاز به کار کرد و تا سیام آبان ۱۴۰۲ به کار خود ادامه میدهد.
انتهای پیام/ 121