افشای طرح جدید آمریکا برای کوچ اجباری مردم غزه

در سایه مخالفت شدید قاهره برای اسکان آوارگان غزه در صحرای سینا، آمریکا در تلاش است که با استفاده از سیاست زمین سوخته، کشور‌های عربی را به پذیرش حدود نیمی از ساکنان غزه در خاک خود به‌عنوان نیروی کار یا شهروند متقاعد کند.
کد خبر: ۶۳۲۰۴۴
تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۴۰۲ - ۱۷:۰۷ - 20November 2023

افشای طرح جدید آمریکا برای کوچ اجباری مردم غزهبه گزارش گروه بین‌الملل دفاع‌پرس، منابع آگاه مصری و دیپلمات‌های غربی در قاهره، جزئیات جدیدی درخصوص طرح آمریکایی - اسرائیلی «کوچ اجباری ساکنان نوار غزه» فاش کردند؛ طرحی که ایالات متحده آمریکا تلاش دارد در میان کشور‌های عربی ترویج دهد و آن‌ها را به مشارکت فعال در آن ترغیب کند تا پوششی عربی برای تغییر بافت جمعیتی در نوار غزه، که دارای جمعیتی حدود ۲.۳ میلیون نفر است، بیابد.

یک منبع آگاه مصری به روزنامه العربی الجدید، گفت: پایداری مقاومت در نوار غزه کمک زیادی به اصلاحات مکرر طرح‌های غرب و آمریکا در رابطه با نوار غزه و آینده آن کرد؛ زیرا تصور اولیه‌ای که تل‌آویو قبل از شروع تجاوز به دولت آمریکا و برخی حامیان غربی ارائه کرده بود، شامل برآورد‌های میدانی از قدرت مقاومت و جنبش حماس بود که بسیار از کمتر از توانمندی واقعی آن برای مقابله با اشغالگران بود؛ امری که موجب ایجاد سردرگمی گسترده در برنامه‌های دولت آمریکا شد.

به گفته این منبع، تل‌آویو در آغاز تجاوز، چشم‌اندازی را به دولت آمریکا ارائه کرد که حاکی از نابودی بخش عمده‌ای از توانمندی‌های مقاومت حداکثر ظرف دو هفته بود که طی آن حجم عظیم، گسترده و بی‌سابقه‌ای از آتش را علیه مقاومت و مردم غزه استفاده کرد. این سناریو با هدف جلب حمایت آمریکا در قبال فشار‌هایی که درخصوص شدت بمباران‌ها و حملات اسرائیل وجود داشت، طرح شده بود.

اشتیاق هیأت‌های اروپایی و بین‌المللی برای بازدید از صحرای سیناء

این منبع تاکید کرد: «تا به این لحظه، هیأت‌های اروپایی و بین‌المللی اشتیاق زیادی برای رفتن به شمال سیناء در مصر نشان می‌دهند. طرح اسکان مجدد یا انتقال موقت تعدادی از ساکنان نوار غزه به سیناء، به رغم مخالفت صریح قاهره، همچنان از سوی برخی محافل غربی در حال پیگیری است؛ حتی برخی از هیأت‌های اروپایی حاضر در شمال سیناء در حال جمع‌آوری اطلاعات دقیق درباره وضعیت منطقه از نظر جمعیت، وسعت مناطق خالی از سکنه و به طور کلی ویژگی‌های منطقه هستند.

قاهره نیز در مقابل، طی روز‌های اخیر، حضور نیرو‌های مرزبانی در نوار مرزی ۱۴ کیلومتری با نوار غزه را تشدید و ۱۰ نقطه و ایست بازرسی جدید ایجاد کرده است.

تغییر در طرح کوچ اجباری ساکنان نوارغزه

در همین راستا، یک دیپلمات غرب در قاهره در گفت‌وگو با العربی الجدید تصریح کرد که در خصوص طرح اسکان فلسطینی‌های نوار غزه اصلاحاتی ایجاد شده و دولت آمریکا در حال کار بر روی چشم‌اندازی است که در نهایت منجر به جذب یک میلیون و صد هزار نفر نفر از ساکنان نوار غزه در تعدادی از کشور‌های عربی، در میان شهروندان آن‌ها و خارجیانی که در آنجا کار می‌کنند، خواهد شد. به این ترتیب این فلسطینی‌ها در اردوگاه‌ها یا مناطق مشخصی اسکان داده نمی‌شوند.

این دیپلمات غربی ادعا می‌کند که شماری از کشور‌های منطقه و خارج از آن، تمایل خود را برای بحث در مورد تصویب این طرح و تعیین تعداد قابل اسکان در اراضی خود ابراز کرده‌اند و حتی «برخی کشور‌ها می‌توانند ۲۵۰ هزار نفر از مردم غزه را در خود جای دهند».

اما «باسم نعیم» رئیس اداره سیاسی جنبش حماس می‌گوید که کوچاندن اجباری فلسطینی‌ها یک هدف راهبردی است که روی میز «دشمن» و حامیانش گذاشته شده است، هرچند که شور و شوق اروپایی‌ها و غربی‌ها نسبت به آن کاهش یافته است.

وی دلیل این کاهش اقبال اروپایی‌ها به این طرح را شوکه شدنشان با پایبندی اسطوره‌ای مردم فلسطین به سرزمین و میهن خود، و مقاومت شدید و موضع منسجم عربی و اسلامی در رد ایده آوارگی و تکرار صحنه «یوم النکبه» است.

نعیم افزود: همه متقاعد شده‌اند که این موضوع به هفتم اکتبر گذشته و یا به جنبش حماس مربوط نمی‌شود، بلکه مربوط به یک موضوع سیاسی است که از ۷۵ سال پیش آغاز شده است. اگر این موضوع در چارچوب یک نگاه سیاسی یکپارچه حل نشود، مشکل حل نخواهد شد و جابجایی مردم یا تغییر ویژگی‌های نوار غزه اعم از جغرافیایی و جمعیتی به برقراری ثبات و امنیت کمکی نمی‌کند.

انتهای پیام/ 231

نظر شما
پربیننده ها