علت ننوشتن خاطرات روزانه توسط فرماندهان دفاع مقدس

خاطره‌نگاری در دوران دفاع مقدس توسط فرماندهان یکی از راه‌های روایت وقایع جنگ تحمیلی برای نسل‌های آینده بود. با این حال تعداد کمی از آن‌ها این کار را انجام می‌دادند. یکی از فرماندهان دفاع مقدس دلیل آن را توضیح می‌دهد.
کد خبر: ۶۳۵۱۳۷
تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۴۰۲ - ۱۷:۳۰ - 03December 2023

به گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، برخی از فرماندهان دفاع مقدس از وقایع جنگ یادداشت روزانه می‌نوشتند. آن‌ها با وجود اینکه آن زمان فرهنگ یادداشت‌برداری از وقایع جنگ جا نیفتاده بود و خیلی از فرماندهان به نوشتن خاطرات عادت نداشتند، شرح وقایع و اتفاقاتی را که در جریان آن بودند، می‌نوشتند. شاید بعضی از آن‌ها تنها برای دل و نظم دادن به ذهن خود این کار را می‌کردند. برخی دیگر هم آگاهانه برای نسل‌های آینده وقایع‌نگاری می‌کردند.

یکی از افرادی که وقایع روزانه عملیاتی را یادداشت می‌کرد، شهید حسن باقری بود. به گفته حسین علایی، فرمانده قرارگاه دریایی نوح در دوران دفاع مقدس، شهید باقری پیش از آن که به جنگ بیاید، خبرنگار بود و به عنوان فردی اطلاعاتی به جبهه رفت و کارش ثبت و ضبط دقیق وقایع بود. به همین دلیل به نوشتن عادت داشت.

ترس از شهادت، علت ننوشتن خاطرات روزانه فرماندهان دفاع مقدس

یکی از یادداشت‌های حسن باقری در دفاع مقدس

علایی در کتاب تاریخ شفاهی دفاع مقدس، دلیل خودداری برخی فرماندهان از یادداشت‌نگاری فرماندهان جنگ تحمیلی را این طور توضیح می‌دهد: «دلیل کم‌تر نوشتن فرماندهان این بود که وقت و فرهنگ این کار وجود نداشت. بعضی‌ها نیز نگران چگونگی استفاده از یادداشت‌هایشان در صورت شهادت بودند.

از طرف دیگر فرصت هم نبود؛ چرا که برای نوشتن باید وقت می‌گذاشتیم. باید تمرکز می‌داشتیم تا بتوانیم بنویسیم. نوشتن مطالب روزانه حداقل یک ساعت وقت می‌برد.»

منبع: فارس

انتهای پیام/ ۱۳۴

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار