گروه دفاعی امنیتی دفاعپرس: زمانی که جنگ تحمیلی عراق علیه ایران آغاز شد، کمتر کسی تصور میکرد که با توجه به شرایط موجود در داخل کشورمان عراق نتواند طبق زمانبندیای که برای فتح تهران کرده بود، آن را محقق سازد؛ لذا پس از اینکه جنگ زمانبر شد و حامیان و پشتیبانان عراق متوجه شدند که ارتش عراق توان پیروزی بر ایران را ندارد و حتی ممکن است که بغداد هم به واسطه پیروزیهایی که رزمندگان کشورمان در جبههها داشتند، سقوط کند، به تدریج حامیان صدام که در پشت صحنه قرار داشتند، خود وارد میدان شدند و تلاش کردند که بدینوسیله شکست را به ایران تحمیل کنند.
در این رابطه میتوان به حضور ناوگان جنگی نیروی دریایی آمریکا از سال ۱۳۶۵ در خلیج فارس اشاره کرد. حضور آنها که به بهانه اسکورت نفتکشها در خلیج فارس صورت گرفت، مقدمهای برای درگیری و رویارویی مستقیم ایران و آمریکا در آبهای جنوبی کشورمان شد. از این روی، اقدام علیه ناو آمریکایی «ساموئل بی رابرتز» در خلیج فارس به وسیله مین دریایی و مورد اصابت قرار دادن بالگرد تهاجمی آمریکا در جنوب جزیره بوموسی را میتوان از این دسته اقدامات دانست.
بعدها آمریکاییها در شکایت ۱۰ هزار صفحهای خود علیه ایران، در دادگاه لاهه مدعی شدند کشورمان علیه آنها اقداماتی را انجام داده است؛ این درحالی است که سپاه پاسداران در آن مقطع زمانی از شناورهای سنگین و نیز سلاحهای دوربرد و دقیق برخوردار نبود و به همین جهت تنها اتکای نیروی دریایی سپاه به قایقهای تندروی موسوم به «عاشورا» بود.
اگرچه آن زمان نیروی دریایی سپاه به دلیل نداشتن تجهیزات کافی از چنین شناورهایی استفاده میکرد، ولی با اتمام جنگ و با وجود در اختیار گرفتن تعدادی شناور سنگین و دوبدنهای، باز هم عمده اتکای خود را بر استفاده از قایقهای کوچک تندرو، اما موشکانداز قرار داده است؛ زیرا قایقهای تندرو میتوانند چالش عمدهای برای نیروی دریایی هر کشور متخاصمی در خلیج فارس باشند؛ به دلیل اینکه قسمتهای عمیق خلیج فارس در محدوده آب های سرزمینی ایران قرار دارد و در صورت وقوع جنگ در این منطقه، ابتکار عمل در اختیار ایران خواهد بود.
استفاده از قایقهای تندرو موشکانداز به چالش عمده نیروی دریایی ارتش ایالات متحده آمریکا تبدیل شده به نحوی که عنوان میشود موشکهای «هلفایر» برای مقابله با تحرکات نیروی دریایی سپاه در خلیج فارس ساخته شده است.
اگرچه آمریکا از لحاظ تجهیزات دریایی به شناورهای سنگین و رادارگریز مجهز است و میتواند از این شناورها در خلیج فارس استفاده کند،اما باز هم به اصلاح «برگ برنده» در زمینه شناسایی و مواجهه احتمالی با شناورهای آمریکایی در اختیار ایران است؛ چرا که سپاه با تشکیل بسیج دریایی، خط اول دیدهبانی دریایی را در اختیار دارد که نقش اول اطلاعرسانی به فرماندهی دریایی را ایفا میکنند.
انتهای پیام/ 231