به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، حمله نظامی رژیم صهیونیستی به غزه با چراغ قرمز آمریکاییها اتفاق افتاد. بررسیها نشان میدهد که بعد از عملیات طوفان الاقصی کاخ سفید حمایت عیار از رژیم صهیونیستی داشته است و میزان ارسال سلاح و مهمات نظامی به ارتش صهیونیستها ده برابر بیشتر از زمانهای دیگری بوده است. حمایت تمام عیار دولت بایدن از رژیم صهیونیستی در حالی اتفاق افتاد که به اعتماد بسیاری جنگ غزه باتلاقی برای آمریکاست.
واکاوی روندها در رفتار آمریکا در طول نزدیک به دو ماه گذشته نشان میدهد که ایالات متحده بعنوان پشتبان و طراح اصلی عملیات نظامی اسرائیل به غزه بوده است که البته با شکست روبرو شده است. در بررسی علل رفتار آمریکا بعد از عملیات طوفان الاقصی نشان میدهد کهاین عملیات به پیکره آمریکا نیز در منطقه ضربه زده است. در همین زمینه رهبر معظم انقلاب فرمودند: "حادثه تاریخساز طوفان الاقصی علیه رژیم صهیونیستی است، اما آمریکازدایی است"
فارینافرز در یادداشت مهم خود با عنوان «جنگی که خاورمیانه را دوباره شکل داد» به قلم، ولی نصر (استاد دانشگاه جانهاپکینز) و ماریا فانتاپی در ۲۰ نوامبر ۲۰۲۳ نوشت: پس از ۷ اکتبر ۲۰۲۳، به نظر میرسید چشمانداز ایالات متحده برای خاورمیانه، در حال تحقق است. واشنگتن به تفاهم ضمنی با تهران درباره برنامه هستهای خود رسیده بود و در حال کار روی یک پیمان دفاعی با عربستان سعودی بود که این کشور را به عادیسازی روابط خود با اسرائیل سوق میداد. همچنین واشنگتن برنامههایی را برای یک کریدور تجاری بلندپروازانه که هند را از طریق خاورمیانه به اروپا متصل میکند تا نفوذ فزاینده چین در منطقه را خنثی کند، اعلام کرده بود. اما حماس به اسرائیل حمله کرد و نگاه ایالات متحده را تغییر داد. با توجه به اینکه حمایت ایران عامل تواناییهای نظامی حماس است، اکنون تواناییهای نظامی منطقهای ایران بسیار قدرتمند به نظر میرسد.
در همین زمینه «نیویورک تایمز» گزارشی تحت عنوان "اختلاف در کنگره آمریکا بر سر کمک نظامی به تلآویو" نوشت: "به دنبال تصویب کمکهای کنگره آمریکا به اسرائیل، برخی دموکراتها درصدد هستند آن را مشروط شده به الحاق برخی بندهای خاص جلوه دهند. در این زمینه حتی اختلاف نظرهایی میان دموکراتها و دولت جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا درباره اینکه آیا تصمیم به ارسال کمکهای نظامی گسترده به تل آویو به شروط خاصی ازجمله اتخاذ تدابیر لازم برای جلوگیری از جان باختن غیرنظامیان فلسطینی وابسته خواهد بود یا خیر، وجود دارد.
این روزها رابطه دموکراتها با یکدیگر و رابطه شان با دولت بایدن شاهد تنشهایی بر سر تلاش چپها برای مرتبط کردن تصمیم ارسال کمکهای نظامی اضطراری گسترده به اسرائیل در مدت جنگ با حماس، آن هم با شروط خاصی است که اوج اختلاف نظر نمایندگان حزب دموکرات را در زمینه حمایت از دولت یهودی نشان میدهد.
این موضوع نشان دهنده انحراف آشکار از رویه دیرین کنگره است؛ جایی که قانونگذاران در دهههای مختلف توافق کردند مبالغ هنگفتی برای تأمین مالی نظامی بدون قید و شرط اسرائیل اختصاص دهند. امروز در حالی که اسرائیل در بحبوحه درگیریهای جاری با حماس است و لحظه به لحظه بر تعداد کشتهشدگان غیرنظامی افزوده میشود، تعداد زیادی از نمایندگان دموکرات نسبت به نحوه استفاده از بودجه آمریکا برای کمک به اسرائیل ابراز نگرانی میکنند.
احتمال دارد اختلافات در سنای آمریکا به اوج خود رسیده باشد؛ زمانی که سناتور چاک شومر از نیویورک، رئیس اکثریت دموکراتها گفت، سنا ممکن است کار بر روی بستهای قانونی را آغاز کند که شامل اقدامات مربوط به کمک هاست.
اختلافات میان دموکراتها سه شنبه گذشته پشت درهای بسته کنگره و کاخ سفید بالا گرفت. جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی در کاخ سفید با حدود ۲۰ سناتور دموکرات ملاقات کرد و آنها نگرانیهای خود را در زمینه نحوه استفاده اسرائیل از کمکهای آمریکا در میدان جنگ ابراز کردند.
مدتی بعد، تعدادی از دموکراتها با همکارانشان در ضیافت ناهار ویژهای در ساختمان کنگره، درباره بسته کمکها به اسرائیل و ارائه کمکهای بشردوستانه بیشتر به غزه و اطمینان از اینکه اسرائیل تلاشهای بیشتری برای جلوگیری از جان باختن غیرنظامیان فلسطینی انجام میدهد، رایزنی کردند.
سناتور کریس ون هولن، نماینده دموکرات ایالت مریلند که در رأس این تکاپوها قرار دارد (در زمینه ایجاد شروط خاص برای ارسال کمک ها) درباره مواضع بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل گفت: ما از بایدن، رئیس جمهور میخواهیم در رابطه با طرح ارسال کمکها و کاهش میزان غیرقابل قبول جان باختگان غیرنظامی از دولت نتانیاهو تضمین صریح دریافت کند.
وی افزود: ما از کابینه ائتلافی نتانیاهو میخواهیم به طور کامل با تلاشهای واشنگتن برای ارائه کمکهای بشردوستانه به غیرنظامیان در غزه همکاری کند. ما باید ضمانتهای صریح بگیریم، اما اینکه چگونه به آن دست یابیم، موضوع قابل بحث است.
ون هولن ماه جاری نامهای که به وسیله نیمی از اعضای حزب دموکرات امضا شده بود به بایدن ارسال و در آن نگرانیهایی را درباره استفاده خلاف قوانین بینالمللی از سلاحهای اعطا شده به وسیله ایالات متحده مطرح کرد.
دولت بایدن پیشتر به عنوان بخشی از بسته جامع امنیت ملی که شامل میلیاردها دلار بیشتر برای تسریع سرعت ارائه کمکهای بشردوستانه به غیرنظامیان فلسطینی در نوار غزه است، ۱۴.۳ میلیارد دلار کمک نظامی به اسرائیل در جنگ علیه حماس درخواست کرده بود.
هیچ یک از دموکراتها با این بسته مخالفت نکردند، اما بسیاری از آنها نگران هستند بسته مذکور بررسی نشود. استفاده اسرائیل از تسلیحات تهاجمی سنگینتری که به وسیله ایالات متحده ارائه و باعث پمپاژ بیشتر بودجه به آمریکا میشود، میتواند تلاشها را برای کاهش جان باختگان فلسطینی و ارائه کمک به غیرنظامیان زیر بمباران تضعیف کند.
سناتور چاک شومر سهشنبه گذشته گفت: درباره کمک به اسرائیل اختلاف نظر وجود دارد، من این اختلاف نظر را با دولت آمریکا و بلوک سیاسی خود در میان خواهم گذاشت.
در سوی مقابل، جمهوریخواهان که مشتاق نشان دادن اختلافات میان دموکراتها بوده اند، پر سر و صداتر عمل میکنند.
اسرائیل از زمان تأسیس در سال ۱۹۴۸، بزرگترین دریافت کننده کمکهای خارجی ارائه شده به وسیله ایالات متحده بوده است و ۳.۸ میلیارد دلار کمک نظامی سالانه دریافت میکند. این، بیش از مبلغی است که آمریکا به هر کشور دیگری، به جز کمکهای نظامی اخیر به اوکراین میدهد. گرچه برخی از بندهای بودجه به دنبال توافق صلح و آتش بس در غزه تصویب شد، ولی کنگره پیشتر شروطی برای محدود کردن استفاده از سلاحهایی که اسرائیل از ایالات متحده خریداری میکند، اعمال نکرده بود.
سناتور تیم کین، نماینده دموکرات از ایالت ویرجینیا که نامه به بایدن را امضا کرد، گفت: فکر میکنم اینها اهدافی است که همه در آن سهیم هستند و ما فقط سعی میکنیم بهترین راه برای دستیابی به آنها را بیابیم.
اگرچه دولت بایدن در ابتدا در حمایت از تلاشهای اسرائیل برای بیرون راندن حماس از غزه صریح بود، اما به تازگی از اسرائیل خواسته است در حملات خود دقیقتر عمل کند تا از تشدید بحران انسانی جدیتر جلوگیری شود. هفته گذشته نیز بایدن به خبرنگاران گفت، ایده تحمیل شروط خاص برای کمک به اسرائیل قابل توجه است.
به نوبه خود، سناتور بنجامین ال. کاردین، نماینده دموکرات از ایالت مریلند و رئیس کمیته روابط خارجی گفت: دولت بایدن گفتگوهای خوبی با اسرائیلیها داشته و فکر میکنم بایدن بر راهبرد نظامی و کمکهای بشردوستانه تأثیر گذاشته است.
دموکراتها که برای تحمیل شروط خود برای ارسال کمکها به اسرائیل فشار میآورند، میگویند نگرانیهایشان نباید به عنوان عقبنشینی از حمایت از اسرائیل تلقی شود و مدعی هستند تلاش میکنند از بدترین فاجعه انسانی و بحران امنیتی در منطقه جلوگیری کنند.
سناتور پیتر ولش، نماینده دموکرات از ایالت ورمونت گفت: از کمک رسانی به اسرائیل حمایت میکنم و همیشه از آن حمایت کرده ام، اما بزرگترین مشکل من کمکها به اسرائیل نیست، بلکه بمباران اسرائیل است که تأثیر مخربی بر غیرنظامیان دارد. دولت آمریکا درباره اهدافی که بسته کمکی برای آن استفاده خواهد شد، ازجمله اینکه چرا به سلاحهای تهاجمی سنگین نیاز است، شفافیت بیشتری به کنگره بدهکار است.
گنبد آهنین بخش مهمی از زیرساختهای دفاع موشکی اسرائیل است که برای انهدام موشکهای تهاجمی حماس استفاده میشود. اسرائیل به دلیل استفاده از بمبهای سنگین برای هدف قرار دادن اهدافی در نوار غزه و آسیبهای ناشی از آن به غیرنظامیان در منطقهای پرجمعیت مورد انتقاد قرار گرفته است. "
منبع: سایت بصیرت
انتهای پیام/ ۱۳۴