به گزارش گروه اجتماعی دفاعپرس، حجتالاسلام والمسلمین «محمدجعفر منتظری» رئیس دیوان عالی کشور در ابتدای این جلسه با بیان سخنی از امام جواد (علیه السلام) اظهار داشت: حضرت میفرمایند: مَنْ لَمْ یَعْرِفِ الْمَوارِدَ اءعْیَتْهُ الْمَصادِرُ؛ هرکس موقعیت شناس نباشد جریانات، او را مى رباید و هلاک خواهد شد، در تاریخ اسلام و در دوران انقلاب اسلامی نمونههایی از این دست بسیار داریم که افراد به دلیل نداشتن موقعیت شناسی و بصیرت در کارها گرفتار مصیبتهایی شدند و بعضا به دشمنان پیوستند، امیدواریم خداوند به ما توفیق دهد که با مجهز شدن به بصیرت، زندگی دنیوی خود را به سوی سلامت و نیک نامی سوق دهیم.
حجتالاسلام منتظری ادامه داد: اقداماتی را برای ارتقاء کمی و کیفی دیوان عالی کشور آغاز نموده ایم که اجرایی شدن برخی از این امور زمانبر خواهد بود، اما از انجام آنها غافل نیستیم و یکی از این برنامهها سرکشی از شعب دیوان عالی کشور بود که از تمامی شعب و دفاتر بازدید به عمل آمد.
رئیس دیوان عالی کشور با بیان اینکه در بازدید از شعب دیوان عالی کشور ۸۰ مصداق در ۳ محور استخراج شده است، عنوان نمود: از این ۸۰ موضوع بخشی مربوط به اشکالات و ضعفهای شعب، پیشنهادات و نقاط قوت بود که باید به عنوان نمونه برای عملکرد سایر شعب در دستور کار قرار بگیرد.
وی با تاکید بر مدیریت رؤسای شعب و لزوم نظارت بر عملکرد دفاتر ادامه داد: گاهی آثار و تبعات این مدیریت در برخی شعب کم رنگ است که این موضوع باید مورد اهتمام رؤسای شعب قرار بگیرد، علاوه بر وظیفه قانونی انشاء رأی، ارجاعات نیز باید توسط رئیس شعبه صورت گیرد و مدیر کل دفاتر نیز بایستی بر رعایت دقیق مقررات و ضوابط بر دفاتر نظارت جدی داشته باشد.
حجتالاسلام منتظری استفاده حداکثری از سیستمهای الکترونیکی و سامانهها در رسیدگی به پروندههای قضایی را امری مهم برشمرد و عنوان نمود: در جلساتی که با رئیس آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه داشتیم، موضوع ارتقاء سامانههای الکترونیکی از لحاظ سخت افزاری و نرم افزاری مورد توجه قرار گرفت و ان شاء الله اعضای شعب با استفاده از این امکانات از این سامانهها بهره کافی را داشته باشند و چنانچه نیاز به آموزش نیز باشد این موضوع پیگیری خواهد شد.
رئیس دیوان عالی کشور تصریح نمود: با توجه به اینکه یکی از موضوعات مهم و مورد ابتلاء فعلی دیوان عالی کشور کثرت پروندههای وارده غیرفرجامی از نوع درخواست اعاده دادرسی، حل اختلاف، احاله و فرجامی از نوع خانواده نسبت به ماههای قبل میباشد، قضات با ارائه راهکارهایی در جهت اتخاذ تدبیر برای کاهش این دست پروندهها اقدام نمایند.
وی در پایان با بیان اینکه تمام پیشنهادات و نقطه نظرات قضات استماع و نکته برداری شده است؛ خاطرنشان نمود: قضات محترم پیشنهادات خویش در بحث اصلاح قانون را به صورت مکتوب ارائه دهند تا نتیجه و خروجی این جلسات به محضر ریاست محترم قوه قضائیه برسد و اقداماتی که برای اصلاح قانون نیاز است در قالب طرح به مجلس شورای اسلامی ارائه شود.
در این جلسه رؤسای شعب پیشنهادات و راه کارهایی همچون ساماندهی اعاده دادرسی، اختلاف در صلاحیت، اصلاح برخی مواد قانون آیین دادرسی کیفری، ارجاع پروندههای حل اختلاف و احاله به شعبه خاص، پالایش دقیق پرونده ها، ایجاد مشوقها و افزایش نرخ بهره وری و... را به منظور کاهش موجودی شعب دیوان عالی کشور ارائه دادند.
انتهای پیام/ 241