به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، امروز ۲۷ آذر سالروز شهادت آیتالله دکتر مفتح است که به عنوان روز وحدت حوزه و دانشگاه معرفی شده است. این استاد حوزه و دانشگاه در این روز توسط اعضای گروهک فرقان در دانشکده الهیات دانشگاه تهران مظلومانه به شهادت رسید و این آغازی شد برای ارتباط بهتر دو نهاد علمی کشور یعنی حوزه و دانشگاه.
تحصیل همزمان در حوزه علمیه و دانشگاه و اخذ مدرک دکتری
آیتالله دکتر محمد مفتح متولد سال ۱۳۰۷ در فامنین همدان است، او تحصیلات حوزوی را در محضر علمایی، چون امام خمینی (ره) و علامه طباطبایی در قم آغاز کرد و همزمان در دانشگاه در رشته فلسفه مشغول تحصیل شد و مدرک دکتری خود را در این رشته از دانشگاه تهران اخذ کرد. او در سالهای مبارزات پیش از انقلاب اسلامی در مدارس، دانشگاه، حوزه و مساجد به روشنگری میپرداخت و مسجدالجواد و مسجد قبا مرکز فعالیتهای انقلابی او بود، سال ۱۳۴۷ به دلیل نشر تفکر انقلابی و انتقال آن به دانشآموزان از آموزش و پرورش اخراج و به جنوب کشور تبعید شد. در ایام تبعید، به شهرهای زاهدان، آبادان، اهواز، خرمشهر، دزفول، اصفهان، یزد، کرمان، شیراز، بندرعباس، همدان، کرمانشاه و... به تبلیغ میپرداخت.
نظر امام خمینی (ره) درباره وحدت حوزه دانشگاه
امام خمینی (ره)، رهبر کبیر انقلاب، درباره ضرورت وحدت حوزه و دانشگاه فرمود: «امروز یکی از ضروریترین تشکلها بسیج دانشجو و طلبه است. طلاب علوم دینی و دانشجویان دانشگاهها باید با تمام توان خود در مراکزشان از انقلاب و اسلام دفاع کنند. فرزندان بسیجیام در این دو مرکز پاسدار اصول تغییر ناپذیر نه شرقی، نه غربی باشند. امروز دانشگاه و حوزه از هر محلی بیشتر به اتحاد و یگانگی احتیاج دارند.»
راه اندازی کانون اسلامی دانشآموزان با همکاری آیتالله خامنهای و دکتر بهشتی
شهید مفتح با همکاری شهید دکتر بهشتی و حضرت آیت الله خامنهای، به منظور تقویت پیوند دانش آموزان، فرهنگیان، دانشجویان و روحانیان، «کانون اسلامی دانش آموزان و فرهنگیان» را در قم به وجود آورد. این کانون، نخستین مجتمع اسلامی پویایی بود که در آن گروههای گوناگون جمع میشدند و جلوهای بود که هماهنگی همه قشرهای جامعه بر محور اسلامی و بینش زنده و سازنده اسلام را نشان میداد.
برگزاری جلسات علمی اسلام شناسی برای طلاب
این استاد حوزه و دانشگاه برای سازمان دادن به طلاب، مجمعی را به نام «جلسات علمی اسلام شناسی» تأسیس کرد که به منظور شناساندن چهره اصلی اسلام در جامعه فعالیت میکرد. نویسندگان حوزه علمیه، در این جلسات کتابهایی را که در زمینههای گوناگون اسلامشناسی نوشته بودند، عرضه میکردند و پس از نقد و اصلاحات ضروری، با مقدمهای که استاد بر آن مینوشت، چاپ میشد. ساواک که به نقش مؤثر این مجمع در شناساندن اسلام راستین پی برده بود، آن را تعطیل کرد.
نظر شهید مفتح درباره وحدت حوزه و دانشگاه
مفتح بر این باور بود که اگر چه حوزه و دانشگاه هر یک اهداف، برنامهها و کارکردهای خود را دارند، ولی میتوانند با نگرشی توأم با احترام و اعتماد متقابل، با یکدیگر ارتباط داشته باشند، و به جای نفی و طرد و نفرت و بدبینی، به درک متقابل که آکنده از روح اطمینان است اهتمام ورزند. هر دو نظام آموزشی میتوانند تقویت کننده و تکمیلکننده هم باشند و لازمه تحقق این برنامه آن است که با یکدیگر رابطه علمی و آموزشی داشته باشند و در مباحث فکری، فرهنگی و رفع معضلات اجتماعی از پیش همفکری و هماندیشی کنند.
آگاهی بخشی به دانشگاهیان و بهرهمند کردن آنها از مفاهیم اسلام ناب
او از جمله علمای آگاهی بود که مسئولیت گسترش فرهنگ اسلامی را در دانشگاهها بر عهده گرفت، هدف وی از پذیرفتن این مسئولیت و تدریس در دانشگاهها، مقاومت در برابر فرهنگهای بیگانه و آشنا ساختن نسل جوان بود که کمک شایانی به آمادهسازی آنها بر ضد طاغوت و پیوستنشان به مبارزه به شمار میآمد. ایشان با پشتوانهای ارزشمند از ایمان و معرفت در صحنه دانشگاه حاضر شد و دانشگاهیان را متوجه چشمه جوشان توحید و اندیشه ناب اسلامی کرد.
مفتح پس از انقلاب هم برنامههایش را ادامه داد و به عضویت شورای عالی انقلاب فرهنگی درآمد و هنگام شهادت سرپرستی دانشکده الهیات دانشگاه تهران را بر عهده داشت. او پس از ایستادگیهای فراوان مقابل گروهها و تفکرات انحرافی ۲۷ آذر ۱۳۵۸ به دست عناصر گروهک فرقان مظلومانه در مقابل چشمان شاگردانش به شهادت رسید.
منبع: فارس
انتهای پیام/ ۱۳۴