«عالیه مهرابی» مشاور فرهنگی استاندار یزد در گفتوگو با خبرنگار دفاعپرس اظهار داشت: قصه و قصه گویی یکی از ابزار مهم در رشد و پرورش و تعالی فطرت انسانها است.
وی با بیان اینکه در قرآن کریم عمده تعلیم و تربیت از زبان قصه بیان شده است افزود: خداوند در قران کریم از زبان قصه برای آموزهای تعالیم و تربیت بهره گرفته است و در اولین کتاب آسمانی ما زبان قصه به عنوان زبان تربیت انتخاب شده است که این موضوع اهیت قصه را مشخص میکند.
مهرابی با اشاره به پیشینه قوی فرهنگی استان یزد که مهد آذر یزدی است افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند: «من تربیت فرزندانم را مدیون کتاب قصههای خوب برای بچههای خوب زنده یاد آذریزدی هستم» که اهمیت جایگاه قصه را در تعلیم و تربیت میرساند.
وی تصریح کرد: امروزه آموزش و پرورش ما میتواند با همین ابزار قصه محیط نشاط اجتماعی و همچنین محیط آموزشی را فراهم میکند که با یک ابزار دو هدف را دنبال کنیم و چقدر خوب است که آموزش و پرورش به مسائل تربیتی اززبان قصه بپردازد.
مظلومیت کودکان و مردم غزه با زبان قصه برای مردم دنیا روایت میشود
مشاور فرهنگی استاندار یزد گفت: اتفاق خوبی که در بیست و پنجمین دوره جشنواره بینالمللی قصه گویی در یزد افتاد، ورود موضوعات تازه و جدیدی است که به جشنواره اضافه شده است، بحث فلسطین و غزه است که توسط قصه گویان برای کودکان و نوجوانان روایت میشود و مظلومیت کودکان و مردم غزه با زبان قصه برای مردم دنیا روایت میشود.
وی افزود: اجرای نقالی «سردار» در این جشنواره فوق العاده زیبا بود که بهترین ابزار برای بهترین محتوا و مضمون انتخاب شده بود.
مهرابی با اشاره به حمایتهای استانداری از کارهای فرهنگی ادامه داد: خوشبختانه نگرش استاندار محترم یزد، کاملا موافق با رویدادهای فرهنگی است و با این نگرشی که در مجموعه مدیریتی استان وجود داشت باعث شد که یزد به عنوان پایتخت قصه در ایران انتخاب شود که با توجه به اقدامات ارزشمند کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان یزد بایستی به اجرای چندین رویداد در یزد منجر شود و از روز پایانی این جشنواره باید شروع جشنواره بعدی رقم بخورد و هرفصل برنامه ریزی شود که موضوعات متنوع در بحث قصه گویی در نظرگرفته شود.
وی افزود: آموزش قصه گویی و آموزش قصه نویسی بایستی به صورت ورکشاپهای گوناگون در سطح کشور برای ارتقا سطح کیفی قصه گویان و پرورش قصه گویان جوان مخصوصا در حوزه دانش آموزی اجرا شود.
شاعره برگزیده کشوری گفت: امروزه دانش آموزان کشور میتوانند با قصه و قصه گویی هویت فرهنگی خود را پیدا کنند، درحال حاضر که بحران هویتی و فرهنگی همه دنیا را درگیر کرده است تنها راه نجات برگرداندن کودکان و نوجوانان به هویت اصلی خود است که یکی از بهترین ابزارها قصهها هستند که نمایانگر گویش، آداب و سنتها واصالتهای فرهنگی ما هستند.
وی در پایان اذعان داشت: اگر خرده فرهنگها حفظ شوند، فرهنگ اصیل ما از دستبرد تهاجمات فرهنگی دشمن محفوظ خواهد ماند و اگر به این خرده فرهنگها بها داده شود بسیاری از معضلات فرهنگی ما حل خواهد شد.
تنظیم: ندا دهقانی زاده
انتهای پیام/