گروه اخبار داخلی دفاعپرس- محسن رضایی کارشناس مسائل خاورمیانه؛ تن ندادن کابینه افراطی نتانیاهو به آتش بس دائمی، هزینههای سنگینی برای رژیم صهیونیستی به همراه داشته و نه تنها تلفات نظامی آن را در جنگ زمینی افزایش داده است بلکه زمینه را برای گشایش مجدد جبهههای جدید از جنوب لبنان گرفته تا جولان سوریه و یمن فراهم کرده است.
اکنون رژیم صهیونیستی از یکسو با گردانهای قسام شاخه نظامی حماس مواجه است که شناخت دقیقی از منطقه جنگی دارد، و از دیگر سو در شرق و شمال شرق با حملات موشکی عراق و سوریه، در شمال با حملات تلافی جویانه حزبالله و از همه مهمتر در عرصه دریایی با مشارکت فعال انصار الله در کمک به مردم غزه و ایجاد بازدارندگی در برابر حملات آن مواجه است و همچنانکه توقیف چند کشتی اسرائیلی باعث پذیرش آتشبس موقت از سوی رژیم صهیونیستی شد ازسرگیری حملات این رژیم پس از پایان آتش بس موقت موجب شده است که نیروهای یمنی برای جلوگیری از استمرار این حملات و وادار کردن کابینه افراطی نتانیاهو به آتش بس دایمی دوباره حملات خود را علیه رژیم صهیونیستی ازسربگیرند و در عین حال با توجه به حمایت های صریح امریکا از تل آویو ناوهای امریکایی را نیز در کنار کشتی های اسرائیلی در سیبل حملات خود قرار دهد.
دو فروند کشتی به نامهای «یونتی اکسپلورر» و «نامبر ناین»، اولی با موشک دریایی و دومین کشتی با یک فروند پهپاد دریایی مورد هدف قرار گرفتند. این اقدام بعد از آن صورت گرفت که این دو کشتی به پیامهای هشدار دهنده نیروی دریایی یمن توجه نکردند.
همچنین بهگفته مقامات دفاعی ایالات متحده، ناوشکن یواساس کارنی (DDG-64) از کلاس آرلی بورک در دریای سرخ توسط موشکهای ضدکشتی و پهپادهای حوثیها در غرب یمن مورد حمله قرار گرفته است. ناوشکن کارنی قبلاً در رهگیری 4 موشک کروز و 15 پهپاد که توسط انصارالله بهسمت جنوب سرزمینهای اشغالی پرتاب شد، دخالت داشت.
یکی از رهبران جنبش انصارالله یمن در واکنش به اظهارنظر یک مسوول آمریکایی که گفته بود واشنگتن حق پاسخ به حملات انصارالله را برای خود محفوظ میداند، تاکید کرد، آمریکاییها حقی در دریای سرخ ندارند که بر اساس آن بخواهند حق پاسخ را برای خود محفوظ بدانند!
نیروهای دریایی یمن پیشتر هشدار داده بود که عملیات نظامی علیه کشتیها و منافع دشمن صهیونیستی را تا زمانی که تجاوزات آن به غزه و جنایاتش علیه ملت فلسطین متوقف شود، ادامه خواهند داد. نیروهای مسلح یمن نیز اعلام کرده بود در پاسخ به اقدام نظامی رژیم اشغالگر قدس در نوار غزه هر کشتی اسرائیلی را که در دسترس باشد، هدف قرار خواهد داد.
مواضع اعلانی و اعمالی ارتش یمن طی دو ماه اخیر نشان داد که تهدیدات آن به سرعت وارد فاز عملیاتی میشود و همین انطباق مواضع کلامی و رفتاری، ارتش یمن را به عنوان عضو مقتدر جبهه مقاومت مطرح کرده است؛ ارتشی که از یک سو با حملات پهپادی و موشکی، کابوس نظامیان آمریکایی در منطقه شده و از سوی دیگر با مدیریت بابالمندب و دریای سرخ، اقتصاد رژیم صهیونیستی را نیز هدف گرفتهاست. ۸۵ درصد تجارت صهیونیستها از طریق دریا صورت میگیرد.
به اعتقاد کارشناسان بازگشت رژیم صهیونیستی به جنگ، خطایی راهبردی است، و اکنون این رژیم نه تنها مجبور است با حماس و فلسطینیها در غزه و کرانه باختری بجنگند، بلکه در خارج از فلسطین نیز چندین جبهه جدید علیه این رژیم گشوده شده است و با استمرار جنگ این جبهه ها فعال تر می شوند. افزون بر این استمرار جنگ می تواند مخالفت ها را در هر دو جبهه سیاسی و افکار عمومی نیز علیه این رژیم افزایش و گسترش دهد.رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا: هیچ راه حل نظامی برای درگیری اوکراین وجود ندارد.
ژنرال «چارلز براون جونیور» گفت: هیچ درگیری نظامی به طور کامل با ابزار نظامی حل و فصل نخواهد شد بلکه در نهایت یک راهحل دیپلماتیک به پایان درگیری خواهد انجامید. وی گفت آینده قابل پیش بینی نیست اما واشنگتن میتواند با ادامه حمایت از اوکراین و ارسال تسلیحات و مهمات مورد نیاز کییف در به پایان رسیدن این جنگ نقش ایفا کند.
تازه ترین موضع واشنگتن در قبال جنگ اوکراین که از زبان رئیس ستاد مشترک ارتش این کشور بیان شده نشانگر این مساله است که ایالات متحده به عنوان بزرگترین و مهمترین حامی اوکراین در جنگ با روسیه نیز به این جمع بندی رسیده است که جنگ اوکراین راه حل نظامی نداشته و در نهایت باید از طریق دیپلماتیک پایان یابد. این امر به ویژه با توجه به ناکامی های اوکراین در ضد حملات ارتش این کشور علیه مواضع نیروهای روسیه در استان های شرق و جنوب شرق اوکراین و تلفات بسیار سنگین و خسارات تجهیزاتی بسیار سنگین معنا پیدا می کند.«آلکسی آرستویچ»معاون سابق رئیس جمهور اوکراین گفته که اوکراین در جریان جنگ با روسیه ۳۰۰ هزار نظامی خود را از دست داده است.
نکته مهمی که رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا نیز به آن اذعان کرده ماهیت ابزاری اوکراین برای واشنگتن در راستای تقابل با روسیه به ویژه در صحنه اروپا است. چارلز براون جونیور با تاکید بر اینکه حمایت واشنگتن از کییف برای ما اهمیت دارد، گفت: کمک به اوکراین با در نظر گرفتن اهداف بلندمدت واشنگتن در دستیابی به برتری در مقابل مسکو تعریف میشود.
مساله دیگری که باید در زمینه تلاش آمریکا برای تداوم جنگ اوکراین و تشدید تقابل روسیه با اروپا خاطر نشان شود منافع اقتصادی و تجاری حاصل از تغییر الگوهای انرژی اروپا با کاهش و حتی قطع واردات گازی از روسیه و از سوی دیگر گسترش واردات روزافزون گاز مایع طبیعی از آمریکا است. در این زمینه بر اساس دادههای سازمان آمار اروپا (یورواستات)، شرکتهای آمریکایی از هنگام جنگ اوکراین، گاز مایع طبیعی را دو برابر قیمت قبل و به ارزش تقریبی ۶۶.۷ میلیارد یورو به کشورهای اتحادیه اروپا فروختهاند.البته مسکو اعلام کرد که با وجود برخی تحریم ها، اروپاییها همچنان به خرید نفت و گاز روسیه از طریق واسطهها، اما با قیمت بالاتر، ادامه میدهند.در واثع واشنگتن امیدوار است که با تداوم روابط گازی جدید دو سوی اقیانوس اطلس ، اروپایی ها به مشتری دائمی و اصلی گاز مایع طبیعی آمریکا تبدیل شوند.
انتهای پیام/371