به گزارش خبرنگار اجتماعی دفاعپرس، «پیرحسین کولیوند» رئیس سازمان جمعیت هلال احمر که همزمان با سالگرد زلزله بم و به مناسبت روز ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی در صحن شورای شهر تهران حضور داشت با بیان اینکه جمعیت هلال احمر در مباحث امداد و نجات در چند سطح اقداماتی را انجام داده است، اظهار داشت: در سطوح بینالمللی اقدامات خوبی داشتیم به گونهای که به اذعان مقامات فدراسیون بینالمللی صلیب سرخ و هلال احمر، جمعیت هلال احمر ایران جز پنج جمعیت ملی برتر در دنیا است.
وی ادامه داد: جمعیت هلال احمر کشورمان همچنین عالیترین نشان صلیب سرخ را از میان ۱۹۲ کشور دریافت کرد. در پی اقدامات امدادی در زلزله ترکیه نیز عالیترین نشان فداکار خدمت از بین ۱۰۰ کشور حاضر در ترکیه به هلال احمر ایران تعلق گرفت چراکه بدون هیچ منت و با تمام توان در حوادث بین المللی حاضر میشویم و در عرصه بینالمللی هم توانستیم که کرسیهای خوب کسب کنیم.
کولیوند با اشاره به حضور رئیس شورای شهر تهران و شهردار تهران در هیات مدیره جمعیت هلال احمر، گفت: در مورد امداد و نجات داخلی باید گفت که در حوزه نوسازی خودروها چند سالی بود که نوسازی نداشتیم و امسال توانستیم که ۳۰۰ دستگاه آمبولانس و ۶۰۰ دستگاه خودروی نجات را وارد کشور کنیم که در حال ترخیص آن هستیم، ما سالها نوسازی تجهیزات را نداشتیم و امسال این دستگاهها خریداری شد که تا یک ماه آینده به کار گرفته میشود.
مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران نیز در واکنش به اظهارات کولیوند درباره ترخیص آمبولانسهای جمعیت هلال احمر گفت: خوشبختانه آمبولانسهای دوستان زودتر از اتوبوسهای ما رسید و برای ما هنوز ترخیص نشده است.
وی با بیان اینکه بیش از دو میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در جمعیت هلال احمر عضویت دارند که ۱۴۰ هزار نفر آن نخبه هستند، افزود: جمعیت هلال احمر در تولید اندام مصنوعی توفیق خوبی داشته و تولیداتش قابل رقابت با دنیا است و در آموزش همگانی نیز سه میلیون نفر را به صورت مجازی و حقیقی آموزش دادهایم. نگاه ما این است که اگر آموزشها گسترده شود و مردم از مخاطرات اطلاع داشته باشند، تلفات و آسیبها کاهش خواهد یافت و نگاه ما در آموزش، محله محوری و منازل و مدارس است.
رئیس جمعیت هلال احمر کشورمان با بیان اینکه با این تفاهم نامه مسیر آموزش در محلات هموار خواهد شد، گفت: اخیراً جوانان تهرانی را برای امدادرسانی آموزش دادیم تا در زمان مخاطرات بتوانند کمک رسان باشند و حتی آموزش تیمهای «سحر» را که سفیران روحی و روانی هستند در دستورکار قرار دادیم مثلا در حادثه متروپل بسیاری از خانوادهها که عزیزانشان زیر آوار بودند، از شدت آلام روحی و روانی میخواستند خودکشی کنند که حضور تیمهای سحر در این حوادث توانست آلام روحی و روانی افراد را کاهش دهد. تجربه ثابت کرده اگر افراد آموزش دیده در محل باشند خسارتها کم میشود.
کولیوند با اشاره به اقدامات جمعیت هلال احمر کشورمان درباره غزه نیز گفت: از ابتدای جنگ در غزه، کمیته بشردوستانه در جمعیت هلال احمر تشکیل شد. جمعیت هلال احمر واقعاً انقلابی است و روحیهای ایثارگرانه و جهادی در این جمعیت وجود دارد. به طوری که به صورت خودجوش تجمعاتی از سوی این جمعیت در سطح کشور در این ایام داشتند و کمکهای مردمی، بی نظیر بود بگونهای که کمکها به میزان ۱۰ هزار تن رسید و جلساتی برای کمک رسانی به مردم غزه با جمعیتهای هلال احمر دیگر داشتیم و حتی بیانیهای از سوی صلیب سرخ با هدایت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران صادر شد.
وی ادامه داد: حتی ما آمدیم موارد نقض قوانین بشردوستانه را با موقعیت جغرافیایی و ساعت به خصوص حمله به بیمارستانها و بیماران را که مربوط به نقص حقوق بشردوستانه بود احصا کردیم و با حقوقدانان جلسه گذاشتیم که چه کنیم و آیا میتوانیم شکایت کنیم که اعلام کردند که میتوانیم علیه رژیم صهیونیستی اعلام جرم کنیم که اولین نامه به امضا من به لاهه ارسال شد و حالا با ۸۶ کشور هماهنگی صورت گرفت تا این نقض قانون حقوق بشردوستانه اعلام شود و امضاهای آن در حال جمعآوری است.
کولیوند با بیان اینکه در تاریخ یکم بهمن روسای هلال احمر مدیترانه شرقی و آسیا در مورد غزه در تهران حاضر میشوند، گفت: در تلاش هستیم بتوانیم با اخذ ویزا از طریق مصر خدمات رسانی به مردم غزه را دنبال کنیم. ما با تمام توان در خدمت مردم کشورمان نیز هستیم و هرجا نیازی به کمک باشد، اقدام خواهیم کرد.
وی تأکید کرد: هلال احمر از جمعیت خوبی برخوردار است و از تیم مدیریت شهری تهران برای ایجاد آرامش و ایمنی در سطح شهر تقدیر میکنیم؛ در سیل امامزاده داوود و حادثه متروپل، تیمهای مدیریت بحران و آتش نشانی شهرداری تهران حضور خوبی داشتند که قابل تقدیر است.
انتهای پیام/241