به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاعپرس، اختتامیه «شانزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد» و جشن یکصد سالگی تولد جلال آل احمد با عنوان «یک قرن جلال» برگزار شد.
اسماعیلی با بیان اینکه جلال آلاحمد را تعظیم میکنیم و بزرگ می داریم چون یکی از نقاط عطف و قلههای مقاومت فرهنگی و نماد است، اظهار داشت: وقتی از جلال آل احمد صحبت میکنیم باید زمینههای گسترش سلوک زندگی، فرهنگی و فکری او را در جامعه آماده کنیم.
وی جلال آل احمد را شخصیت ممتاز در عرصه فرهنگ کشورمان دانست و گفت: نزدیک به ۲۰۰ سال از ورود تفکر استقلالطلب از مغربزمین به کشورمان میگذرد و تا به امروز دو نظریه در مقابل هم ایستادهاند. نظریه اول، نظریه تسلیم فرهنگی است که راه برونرفت از مشکلات را ترجمه و وابستگی میداند. ما بعد از جنگهای ایران و روس در ترکمنچای شاهد ایحاد این تفکر هستیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: نظریه دوم که نطریه اصالت و مقاومت بوده است در مقابل نظریه اول است و جلال آل احمد یکی از نقاط مرتفع نظریه مقاومت فرهنگی است که در کتاب غربزدگی تلاش کرده است تاریخ را روایت کند.
اسماعیلی به اتفاقات سال گذشته اشاره کرد و با بیان اینکه مسئلهی پوشش یک بهانه بود ما درگیر یک دعوایی هویتی هستیم، تاکید کرد: ما در این کارزار فرهنگی باید تلاش کنیم عمق جامعه فرهنگی را به جوانان نشان دهیم. در نظریه مقاومت فرهنگی همواره یک چالش به وجود میاید درحالی که باید از جریان نشاط و رونق فرهنگی دفاع کنیم.
انتهای پیام/ 121