وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:

فروش ۵۰ میلیاردی یک پویانمایی درباره امام رضا (ع) نشان قوت سینماست

اسماعیلی به رشد سینما در دوران بعد از کرونا پرداخت و گفت: امروز یک فیلم پویانمایی بالای پنجاه میلیارد فروخته، این فیلم نه طنز و نه سیاسی بوده بلکه یک پویانمایی درباره امام رضا (ع) است.
کد خبر: ۶۴۲۳۲۲
تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۴۰۲ - ۱۸:۰۸ - 02January 2024

به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع‌پرس، «محمدمهدی اسماعیلی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم اختتامیه «ششمین جایزه پژوهش سال سینمای ایران» در سخنانی ضمن تبریک روز زن و مادر و نیز تسلیت برای سالگرد شهادت سردار سلیمانی اظهار داشت: من در این جمع به بهانه پژوهش در سینما این نکته را می‌خواهم بگویم که با وجود گسترش شبکه نمایش خانگی و شبکه‌های اجتماعی، صنعت سینما هم به نوعی رو به ضعف می‌رود و در دوران کرونا این اتفاق افتاد اما واقعیت امروز نشان می‌دهد که صنعت سینما با قوت رو به جلو می‌رود. ما با ۵۷۰ سینما شروع کردیم و الان حدود ۹۰۰ سینما داریم. حالا کسی دوست داشته باشد یا نه، مخاطبان امروز سینما به ۳۰ میلیون نفر می‌رسند و فروش هم نزدیک هزار میلیارد شده است.‌ با این حال در بخش پژوهش باید یکسری سوال‌های اساسی طرح شود تا ناظر به رفع یکسری مشکلات باشد.

وی گفت:‌ وقتی وضعیت سینما خوب نیست، یک نوع انتقاد وجود دارد. وقتی خوب می‌شود، باز هم انتقاد می‌کنند و می‌گویند چرا فقط فیلم‌های کمدی می‌فروشد در حالی که این طبیعتی است که برخی موضوع‌ها بیشتر مورد توجه قرار گیرد. امروز یک فیلم پویانمایی بالای پنجاه میلیارد فروخته، این فیلم نه طنز و نه سیاسی بوده بلکه یک پویانمایی درباره امام رضا (ع) است.

وی ادامه داد:‌ شبکه نمایش خانگی جزو سینماست و ما هم نسبت به آن انتقادات جدی داریم و باید تنظیم‌گری شود. آن‌ها تبلیغات خیابانی هم دارند. ما نمی‌توانیم نسبت به خشونت، تزلزل ارزش‌های خانوادگی و... بی‌توجه باشیم، گرچه خانواده‌ ایرانی از منظر ارتباطات خانوادگی و استحکام در دنیا بی‌نظیر است اما در شبکه نمایش خانگی به چه شکلی به نمایش گذاشته می‌شود! بنابراین جای پژوهش این موضوعات در این رویداد است.

اسماعیلی گفت: درباره ورود فیلم‌های خارجی به کشور، عدد و رقم درستی نداریم. آیا نظارت پسینی در این حوزه جواب می‌دهد؟ نظارت آثار در سکوهای نمایشی، کار سازمان سینمایی است. درباره حقوق مخاطبان سینما هم بررسی‌هایی انجام می‌دهیم تا نظام تنظیم‌گری سینما نیز تغییر کند و این به سینمای خانگی هم می‌رسد چون ما به سینمای خانگی انتقاد جدی داریم که برخی حواشی آن در حوزه تنظیم‌گری است. فیلم‌ها در این سکوها برگردان می‌شوند وخانواده‌ها تماشا می‌کنند. آقای خزاعی در حال بررسی این موضوع است چون قطعا نظارت بر ‌پخش این فیلم‌ها در سکوهای خانگی برعهده سازمان سینمایی است و حتما این وضعیت مورد رضایت نیست. ما موظفیم در عین گذران پررونق‌ترین دوران سینما، برای حل مشکلات و ضعف‌ها نیز اقدام کنیم.

در بخش دیگری از این مراسم، دیگر برگزیده‌ها معرفی شدند و که اسامی آن‌ها به شرح زیر است:

بخش پایان‌نامه

۱. لوح تقدیر بخش پایان‌نامه دکترا به همراه هدیه نقدی به الهه کسمایی مولف پایان‌نامه «فرهنگ فیلم‌های پایان‌نامه دانشکده سینما (چهاردهه سینمای آنالوگ)» اهدا شد.

۲. لوح سپاس و تندیس پایان‌نامه برگزیده کارشناسی ارشد به همراه هدیه نقدی به امین یوسفی مولف پایان‌نامه «نظارت بر فیلم‌های سینمایی از منظر حقوق بشر»، به خاطر اهمیت حقوق مخاطب در سینمای ایران و ضرورت پرداختن به پژوهش‌های دانشگاهی با موضوع حقوق معنوی مخاطب اهدا شد.

۳. لوح تقدیر بخش پایان‌نامه کارشناسی ارشد به همراه هدیه نقدی به محمد سعید جوبند مولایی مولف پایان‌نامه «گونه‌شناسی کاراکترهای فیلم‌های کمدی سینمای دفاع مقدس با استفاده از تیپ‌های شخصیتی پیشنهادی اسکات سدینا (مطالعه موردی فیلم‌های لیلی با من است، گاهی به آسمان نگاه کن، اخراجی‌های ۱ و ۲ و ضد گلوله) اهدا شد.

۴. لوح تقدیر بخش پایان‌نامه کارشناسی ارشد به همراه هدیه نقدی به لیلا ناصربخت مولف پایان‌نامه «بررسی زیبایی شناسانه تصاویر رویا و خاطره در سینمای پس از انقلاب اسلامی» اهدا شد.

بخش مقاله

۱. لوح سپاس و تندیس مقاله برگزیده به همراه هدیه نقدی به علی اوصانلو و علی شیخ مهدی نویسندگان مقاله «تحلیل نحوه بازنمایی معماری و شهرسازی ایرانی-اسلامی در فیلم‌های سینمایی ایران با رویکرد نظریات استوارت هال» به‌خاطر انسجام در شاکله مقاله و استفاده از منابع معتبر و انطباق با اولویت‌های موضوعی جایزه پژوهش سینمایی سال اهدا شد.

۲. لوح تقدیر بخش مقاله به همراه هدیه نقدی به کرم حبیب‌پورگتایی به خاطر مقاله «بررسی نقش سینمای ایران در تغییر شاخص‌های توسعه اجتماعی» اهدا شد.

۳. لوح تقدیر بخش مقاله به همراه هدیه نقدی به مصطفی دری و نواب حضرتی، نویسندگان «مجموعه مقالات فقه در سینما» اهدا شد.

بخش پژوهش

۱.لوح سپاس و تندیس پژوهش برگزیده به همراه هدیه نقدی به سیاوش صلواتیان مولف پژوهش «آسیب‌شناسی سیستم نظارت در سینمای ایران با رویکرد نگاشت نهادی و ارائه پیشنهادی اصلاحی» به‌خاطر روشمندی، هدفمندی و سودمندی برای سینمای ایران اهدا شد.


. لوح تقدیر به همراه هدیه نقدی به فروزنده جعفرزاده مولف پژوهش «روند تحول مسائل و مشکلات مرتبط با گسست نسلی در ایران، در فیلم‌های سینمایی ۴۰ سال گذشته» اهدا شد.
۳. لوح تقدیر به همراه هدیه نقدی به مجید کیانیان مولف پژوهش «تحلیل تحولات فنی صدا و تصویر در صنعت سینمایی دیجیتال جهان (از آغاز تا تحولات پیش روی)، به سوی راهبرهای اجرایی در سینمای ایران» اهدا شد.

*بخش طرح‌نامه (پروپوزال)

لوح سپاس و تندیس این بخش به همراه هدیه نقدی به سارا مومنی نویسنده طرح‌نامه «تدوین راهبردهای رسانه‌ای مبتنی بر تحلیل تصویر خانواده ایرانی در سینمای ایران» اهدا شد.

بخش جنبی

۱. لوح تقدیر بخش جنبی به همراه هدیه نقدی به علی نقی طاهری، به‌خاطر مجموعه فعالیت‌ها در حوزه پژوهش‌های سینمای بومی استان خوزستان و پژوهش «سیاه، سفید، خاکستری، روایت خوزستان در سینمای ایران» اهدا شد.

۲. لوح تقدیر بخش جنبی به همراه هدیه نقدی به پانته‌آ خاموشی اصفهانی و زهره فتحی، به‌خاطر مجموعه فعالیت‌های پژوهشی در حوزه سینما و تالیف مجموعه کتاب‌های «بانوان سینماگر ایران» اهدا شد.

حسن بلخاری، محمدرضا حسنایی، مجید شاه‌حسینی، رامتین شهبازی، توحید محرمی، مسعود نقاش‌زاده، بهمن نامور مطلق، از اساتید حوزه سینما و فرهنگ و هنر داوری آثار رسیده به ششمین دوره جایزه پژوهش سال سینمای ایران را برعهده داشتند.

در این مراسم هنرمندانی همچون محمدحسین لطیفی، اسماعیل خلج، داود فتحعلی‌بیگی، مریم معترف و فرهاد قائمیان نیز حضور داشتند.

انتهای پیام/ 121

نظر شما
پربیننده ها