در گفت‌وگو با دفاع‌پرس؛

رئیس ستاد بزرگداشت شهدای ادوات خراسان: ساخت تجهیزات هدایت آتش در قالب طرح «هادی» در مشهد/ ۱۳۰۰ شهید ادوات یگان‌های رزم خراسان شناسایی شده‌اند

سردار نجاتی گفت: در دوران دفاع مقدس بنا به نیاز جبهه جمعی از رزمندگان ادوات در محله بحرآباد مشهد در خانه‌ای استجاری، تجهیزات هدایت آتش را از جمله پلاتینگ‌برد که دقیق‌تر از نمونه آمریکایی، انگلیسی و اسرائیلی بود و موجب تقویت آتش ادوات می‌شد در قالب طرح «هادی» تولید کردند.
کد خبر: ۶۴۳۵۶۸
تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۴۰۲ - ۰۹:۲۶ - 08January 2024

سردار سرتیپ دوم پاسدار «اکبر نجاتی» رئیس ستاد بزرگداشت شهدای ادوات خراسان در گفت‌وگو با خبرنگار دفاع‌پرس در استان خراسان رضوی اظهار داشت: صدام در ۲۶ شهریور ۱۳۵۹ قرارداد ۱۹۷۵ الجزایر را پاره کرد و بی‌اعتبار بودن این قرارداد را اعلام کرد.

وی افزود: رئیس حزب بعث عراق با تصور اینکه انقلاب نوپای اسلامی نیروی تدافعی ندارد اوضاع را مناسب دید و با پشتیبانی دنیای استکبار و شیوخ عرب منطقه در ۳۱ شهریور همان سال به ایران حمله کرد و لشکرهای زرهی و نیروهای رزمی ارتش بعث عراق حدود هزار و ۲۰۰ کیلومتر مرز ایران را درنوردیدند.

رئیس ستاد بزرگداشت شهدای ادوات خراسان ادامه داد: صدام در محاسبات خود دچار خطا شده و مردم و مقاومت آن‌ها را نادیده گرفته بود و قصد تصرف سه روزه خوزستان و تصرف یک هفته‌ای تهران را داشت اما با همه امکانات و تجهیزاتی که تجاوز خود را به میهن اسلامی آغاز کرده بود فقط ۳۴ روز بواسطه ایستادگی مردم و نیروهای ارتش، سپاه و بسیج در خرمشهر زمین‌گیر شد. همچنین شهید علی غیور اصلی مسئول آموزش و عملیات سپاه اهواز که اهل گناباد بود با شبیخونی که به دشمن زد، نیروهای دشمن را تا مرز چزابه مجبور به عقب‌نشینی کرد.

این فرمانده دفاع مقدس ادامه داد: امام خمینی (ره) با هدایت‌های پیامبرگونه خود آنچنان روحیه‌ای به مردم و نیروهای مسلح داد که کشوری که در اشغال بود در مقابل دنیای استکبار ایستاد و مانع پیشروی دشمن شد و در گام بعد آن‌ها را از سرزمین‌های اشغال شده به بیرون مرزهای جمهوری اسلامی عقب راندند.

رئیس ستاد بزرگداشت شهدای ادوات خراسان: ساخت تجهیزات هدایت آتش در قالب طرح «هادی» در مشهد/ ۱۳۰۰ شهید ادوات یگان‌های رزم خراسان شناسایی شده‌اند

نجاتی در بخش دیگری از سخنان خود به شکل‌گیری ادوات در یگان‌های رزم خراسان پرداخت و گفت: ادوات در یگان‌های رزم خراسان از سال ۱۳۵۹ با آغاز جنگ تحمیلی شکل گرفت. شهید مهدی میرزایی خودرو جیپی را از جهاد سازندگی تحویل گرفته بود که یک قبضه توپ ۱۰۶ بر روی آن سوار بود که در طول جبهه نبرد که در اختیار نیروهای خراسان بود از آن استفاده می‌کرد و یا مرحوم سردار درچه‌ای با قبضه خمپاره ۱۲۰ که در اختیار داشت در مناطق مختلف نبرد ضمن اجرای آتش از آن برای فریب دشمن در شب استفاده می‌کرد.

وی تصریح کرد: ادوات در یگان‌های رزم خراسان از ابتدا، ماموریت‌های محوله را به صورت تخصصی آغاز کرد و با عملکرد شایسته خود کارنامه درخشانی از خود به یادگار گذاشتند و حتی بخشی از نیازمندی‌های یگان‌های رزم سپاه را در حوزه ادوات با ابداعات و ابتکارات خود برطرف ‌کردند.

رئیس ستاد بزرگداشت شهدای ادوات خراسان گفت: در دوران دفاع مقدس بنا به نیاز جبهه جمعی از رزمندگان ادوات در محله بحرآباد مشهد در خانه‌ای استجاری، تجهیزات هدایت آتش را از جمله پلاتینگ‌برد که دقیق‌تر از نمونه آمریکایی، انگلیسی و اسرائیلی بود و موجب تقویت آتش ادوات می‌شد در قالب طرح «هادی» تولید کردند.

این پیشکسوت دفاع مقدس یادآور شد: در عملیات بدر بنا به نیاز برای استقرار خمپاره ۱۲۰، مینی‌کاتیوشا و توپ ۱۰۶ بر روی قایق، طراحی قایق عساکره در دستور کار جمعی از متخصصین قرار گرفت و با استفاده از ظرفیت سازمان کشتیرانی نسبت به تولید آن اقدام شد.

نجاتی بیان داشت: بعد از شکل‌گیری یگان‌های رزم، گردان ادوات ابتدا در تیپ ۲۱ امام رضا علیه‌السلام شکل گرفت که فرماندهی آن بر عهده فرمانده دلاور حسینعلی محصل بود که در چزابه به شهادت رسید.

وی خاطرنشان کرد: ادوات به مرور در عملیات‌های فتح‌المبین، بیت‌المقدس، رمضان، والفجر مقدماتی و والفجر یک تجارب لازم را پیدا کرد و در عملیات والفجر هشت که یکی از سرنوشت‌سازترین عملیات‌های دفاع مقدس بود به بلوغ رسید.

رئیس ستاد بزرگداشت شهدای ادوات خراسان ابراز داشت: ادوات متشکل از گردان ضد زره، گران مستقیم‌زن و گردان منحنی آتش بود.

رئیس ستاد بزرگداشت شهدای ادوات خراسان: ساخت تجهیزات هدایت آتش در قالب طرح «هادی» در مشهد/ ۱۳۰۰ شهید ادوات یگان‌های رزم خراسان شناسایی شده‌اند

این فرمانده دفاع مقدس در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به لیله‌القدر انقلاب اسلامی، افزود: بواسطه رزم بی‌امان رزمندگان اسلام با دشمن بعثی در جریان عملیات کربلای ۵ که در دی ۱۳۶۵ انجام شد، دی‌ماه را باید از ایام‌الله انقلاب اسلامی دانست.

نجاتی عنوان داشت: در عملیات کربلای پنج، از خراسان پنج یگان حضور داشت و که ادوات این یگان‌ها ۱۲۰ شهید را تقدیم کردند.

وی گفت: در راستای پاسداشت شهدای ادوات یگان‌های خراسان تاکنون هزار و ۳۰۰ شهید شناسایی شده‌اند و اطلاعات آن‌ها در دست جمع‌آوری است که این روند ادامه دارد.

این پیشکسوت دفاع مقدس ابراز داشت: رسانه‌ها با ارتباط با ستاد بزرگداشت شهدای ادوات خراسان ما را در زنده نگهداشتن یاد و نام شهدای ادوات و همچنین پیشکسوتان آن یاری کنند.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها