در صحن شورای اسلامی شهر تهران مطرح شد؛

شهردار تهران: دشمن با القای ناامیدی به دنبال ضربه زدن به انسجام ملی است

زاکانی گفت: دشمن با ایجاد ناامیدی و ضربه زدن به انسجام ملی به دنبال ایجاد تنش در کشور است.
کد خبر: ۶۴۴۸۶۲
تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۸ - 14January 2024

شهردار تهران: دشمن با القای ناامیدی در کشور به دنبال صربه زدن به انسجام ملی استبه گزارش خبرنگار اجتماعی دفاع‌پرس، «علیرضا زاکانی» شهردار تهران صبح امروز (یکشنبه) در دویست و هشتمین جلسه شورا با بیان اینکه امروز صدمین روز تجاوز به غزه مظلوم است، اظهار داشت: این مصیبت بزرگ و مصیبت بزرگتر حمایت آمریکا، انگلیس و فرانسه از صهیونیست و حمله به یمن را محکوم می‌کنیم.

زاکانی در ادامه گفت: دشمن با ایجاد ناامیدی و ضربه زدن به انقلاب اسلامی، رهبری و انسجام ملی کشور از طریق تهاجم به بنیان‌های مردمی انقلاب به دنبال ایجاد تنش در کشور است.

شهردار تهران ضمن تقدیر از شورا برای فراهم کردن فرصتی برای ارائه لایحه بودجه شیشه‌ای مبتنی بر برنامه و همچنین ارائه گزارش پویش امید و افتخار، یادآور شد: دو نکته ای که دشمن هدف گذاری کرده و در سال گذشته به دنبال بهره مندی از آن بوده؛ ایجاد اختلال و شرایطی بود که امید و ایمان مردم دستخوش تهاجم قرار بگیرد. لذا با دقت و برنامه از پیش طراحی شده و سرمایه گذاری صورت گرفته هدف این بود راهی را که در سخت ترین مواجهه با ما در بخش نرم و سخت از پیش نبردند، از طریق ناامید کردن مردم و رهزنی به ایمان مردم و قابلیت انسجام ملی کشور و همچنین تهاجم به بنیه های مردمی دنبال کنند.

وی با بیان اینکه شورای ششم و مدیریت برگرفته از آن به دنبال این بود مسیری را دنبال کند که حرکت مزدورانه دشمن برای خالی کردن دل مردم از امید و ایمان را خنثی کند، گفت: در همین راستا در سال گذشته تصمیم گرفتیم روزی در هفته را پیش بینی کنیم تا پروژه‌های آغاز شده در دوره ششم و پروژه های نیمه تمام از گذشته را پیگیری کنیم و با عنوان پویش امید و افتخار امور را پیش ببریم.

زاکانی با تأکید بر اینکه این پویش ناظر بر عملکرد و برنامه ها، اقداماتی را رقم می‌زند، گفت: تلاش شد شکاف و بی عدالتی بین شمال و جنوب شهر کاهش یابد و عقب افتادگی‌های گذشته جبران شود. نهضت عمومی خدمت برای مردم صورت بگیرد و در نهایت آنچه مردم می‌خواهند در دسترس آن‌ها و منشأ امید آن‌ها و افتخار ما باشد.

شهردار تهران همچنین تصریح کرد: رقابتی بین مناطق، سازمان‌ها و مجموعه‌های شهرداری شکل گرفت و سعی کردیم مردم با مشارکت و همدلی، همراه ما باشند که البته با اجرای طرح «من شهردارم»، یک پله بالاتر از مشارکت شکل گرفت.

وی ادامه داد: سعی کردیم پروژه‌ها را شفاف پیش ببریم تا نگاه به شورا و مدیریت شهری نگاهی از منظر خدمت صادقانه، پیگیرانه و عالمانه بر اساس بیانات مقام معظم رهبری باشد. سعی بر این بود که کم‌کاری‌های گذشته با این نگاه جبران شود و در همین راستا برنامه ریزی دقیق و فکورانه برای استمرار موضوع صورت گرفت و برای هریک از این پروژه‌ها چه پیگیری‌هایی که انجام نشد.

زاکانی با بیان اینکه تا امروز ۹۰ رویداد را پشت سر گذاشتیم، تأکید کرد: تنها ۲ هفته پروژه‌های ما نرسید که سه درصد از کل آمار را به خود اختصاص می‌دهد.

شهردار تهران با اعلام اینکه ۳۲۸.۲ همت ارزش مالی کل پروژه‌های این رویداد است، یادآور شد: ۷۷.۲ همت از این اعتبارات به غیر از مسکن است. این ۹۰ پروژه در ۸۲۰ نقطه دنبال شد و این افتخاری برای ما به سبب خدمت به مردم و امیدی برای خدمتگزاری به آن‌ها بود.

وی افزود: شش همت از این رقم به پروژه‌های پیش از مدیریت شهری دوره ششم تا شهریورماه سال ۱۴۰۰ مربوط بود و مابقی به دوره جدید اختصاص داشت.

زاکانی با بیان اینکه این اقدامات بدون عنایت و حمایت ویژه شورا و مسئولان کشور شدنی نبود، تصریح کرد: بدون عنایت مردم نمی‌شد قدم از قدم برداشت، اما توانستیم این گام بزرگ را برداریم تا ایده‌های بزرگتری برای شهر دنبال کنیم. امید داریم حرکات جدی صورت گرفته روز به روز تجلی پیدا کند و بتوانیم خدمت رسانی کنیم.

شهردار تهران با بیان اینکه میراث دار گذشته‌ای تلخ و شیرین هستیم، اظهار کرد: برای شناخت این گذشته و حرکت در مسیر اصلاح، مسئولیت‌های خطیر و بزرگی داریم. ما منتخب مردم و به عنوان رکن چهارم قانون اساسی یک تلاش جدی و نگاه ویژه‌ای به جایگاه خود داریم که به دنبال این هستیم با خدمتگزاری احیا شود.

وی با بیان اینکه کاستی‌هایی در اجرای قوانین دیده می‌شود، خاطرنشان کرد: ماده ۱۰۰ جایگاهی برای ما در نظر گرفته، اما به هیچ وجه در آن جایگاه قرار نداریم. اجرای درست قانون اساسی سبب خواهد شد با مشارکت مردم، نظام اسلامی نیم بندی که مقام معظم رهبری فرمودند را کامل کنیم و بتوانیم الگویی ارائه دهیم.

زاکانی با بیان اینکه نوع نگاه به کلانشهر تهران برای رهبر فرزانه انقلاب بسیار اهمیت دارد، تصریح کرد: اهمیت تهران فراتر از یک کلانشهر است، زیرا نماد آبادانی و سبک زندگی در کشور است. تهران به عنوان یک کل از تمام اجزا، اقوام، ادیان تشکیل شده و افتخار و نیز پایتخت جمهوری اسلامی است. مقام معظم رهبری فرمودند که تهران الگو و خط دهنده به شهر‌های سراسر کشور نیز است.

شهردار تهران با اشاره به اینکه کار‌های ناقصی از قبل به دست ما رسیده است و از طرفی از ما انتظار وجود دارد، گفت: گلایه‌ای که بنده از صدا و سیما داشتم که به تهران نمی‌پردازید، از این منظر بود. اینگونه نیست که اگر تهران آباد شود از سراسر کشور به تهران بیایند، اما آنچه در پایتخت رقم می‌خورد به سرعت مورد توجه قرار می‌گیرد و می‌تواند الگوسازی شود.

وی با تأکید بر اینکه درخواست ما از صدا و سیما این است که اتفاقات بزرگ در شهر را نشان دهند، یادآور شد: خاصیت و اقتضای تهران بدون اینکه فرقی داشته باشد ما باشیم یا کسی دیگر، این خاصیت را دارد. مجاهدت ما آثار جریانی بر کشور دارد و اگر فکری داشته باشیم تسری پیدا خواهد کرد. همه جای ایران سرای ماست، اما تهران خاصیت ویژه‌ای دارد که باید مورد عنایت مسئولان قرار بگیرد.

زاکانی با اشاره به مطالبات مقام معظم رهبری از شورا و شهرداری، تصریح کرد: مقام معظم رهبری تأکید داشتند که هویت و معماری شهر باید براساس الگوی معماری ایرانی-اسلامی باشد. ما می‌توانیم معماری را سنتی، دلنواز و آرامش بخش کنیم و از سویی دیگر نگاه حداکثری داشته باشیم و بر اساس آن زیرساخت‌های شهر را تغییر دهیم تا مشتی نمونه خروار را از جمهوری اسلامی نشان دهیم. اگر این مهم در تهران عملیاتی شود در دیگر شهر‌ها نیز اجرایی می‌شود؛ چون تهران سخت‌ترین جاست. مدیریت حدود ۹ میلیون نفر ساکن و حدود ۱۴ میلیون نفر فعال کار ساده‌ای نیست.

شهردار تهران با بیان اینکه آنچه برای شهر نیاز است با سه مؤلفه صادقانه، پیگیرانه و عالمانه باید دنبال شود، گفت: مقام معظم رهبری فرمودند که باید از محیط زیست صیانت کنیم. ایشان فرمودند که با حاشیه نشینی و مظاهر مشکلات موجود در شهر به جنگ بپردازیم و ریشه آن را از بین ببریم.

وی ادامه داد: توجه به دین داری و اخلاق بر اساس تأکیدات مقام معظم رهبری باید جدی گرفته شود. کار فرهنگی اگر غلط باشد آسیب می‌زند و درست باشد سازنده خواهد بود؛ لذا امور فرهنگی باید مورد توجه قرار بگیرد.

زاکانی با بیان اینکه برنامه‌ها باید نخبگان را قانع و مردم را راضی کند، یادآور شد: توسعه فضا‌هایی با سبک زندگی ایرانی-اسلامی براساس تأکیدات مقام معظم رهبری باید عملیاتی شود و جلوگیری از فساد و صیانت از پاکدستی مدیران باید مورد توجه قرار بگیرد.

شهردار تهران گفت: مقام معظم رهبری تأکید داشتند که باید نسبت به طمع ورزی و زیاده خواهی افراد واکنش نشان داد. ما تمام این ویژگی‌ها را سرلوحه فکر و عمل خود قرار دادیم و در قالب چهار تحول در برنامه چهارم، امور را دنبال کردیم. این افق بزرگی است که از ما و شما طلب خواهد شد.

زاکانی با تأکید بر اینکه شهر ما واقعیت‌های شیرین و تلخی دارد، گفت: تهران ۲۳۸ سال پایتخت است و ۹.۵ میلیون جمعیت مستقر و ۱۳.۵ میلیون نفر جمعیت فعال دارد و وجود ادارات مختلف در این شهر از مزیت‌های قطعی تهران است. ما به دستگاه‌ها به عنوان آسیب نگاه نمی‌کنیم بلکه به عنوان مزیت قطعی به آن نگاه می‌کنیم.

شهردار تهران با بیان اینکه تهران ۲۳۸ سال بی قواره و بدون الگوی مناسب بزرگ شده است، تصریح کرد: تا سال ۱۳۴۸ با الگوبرداری غرب و بعد از آن نیز با توسعه شرقی- غربی با الگوبرداری از آمریکا در تهران پیش رفته اند. تهران باید برای ۱۰.۵ میلیون نفر اسکان ایجاد کند، اما چرا امروز اسکان ۹.۵ میلیون نفر در این شهر تا به این اندازه سخت است؟

وی همچنین تصریح کرد: امروز در تهران با آسیب‌های ویژه‌ای از جمله آلودگی هوا روبه رو هستیم که به امروز و دیروز و پنج سال قبل باز نمی‌گردد و مدتهاست با آن دست به گریبان هستیم. آنچه اهمیت دارد این است که باید چه کاری برای آلودگی هوا انجام دهیم. مشکل دیگر ترافیک است؛ می‌توانیم پا روی پا بیندازیم تا مردم ساعت‌ها در ترافیک باشند و می‌توانیم کار کنیم.

زاکانی با بیان اینکه ۱۷ درصد بافت تهران ناپایدار است و آنچه اهمیت دارد این است که مردم را از این آسیب شوم نجات دهیم، تأکید کرد: بدمسکنی و بی مسکنی دیگر مشکل تهران است و بیش از ۵۰ درصد مردم اجاره نشین هستند و ۶۱ درصد حقوق خود را به اجاره مسکن اختصاص می‌دهند و با این شرایط چه انتظاری داریم مردم محور توسعه باشند. بین شمال و جنوب شهر به لحاظ عدالت فرسنگ‌ها فاصله وجود دارد. چرا باید بخشی از تهران در فقر باشند و بخشی دیگر فخر بفروشند. همه جای شهر باید آباد باشد.

شهردار تهران با بیان اینکه ما در حال رفتن به سمت کهنسالی هستیم و فضا برای کودکان و سالمندان مناسب نیست و باید مناسب سازی شود، تصریح کرد: غلبه سبک زندگی مصرفی و غربی در تهران نمایان است و ما را در مسیری قرار داده که باید با تعقل بیشتری به موضوعات بیاندیشیم.

وی افزود: یک نفر در ابتدای حضور ما در مدیریت شهری، به ما گفت اداره شهر کاری ندارد و ما دو سال شهر را رها کردیم و به خودی خود پیش رفت. سوال ما این است که کجا رفت؟ مدیریت شهری آسیب شناسی‌هایی درخصوص عدم وجود نگاه جامع به تهران انجام داد. مقام معظم رهبری نگاه جامع و همچنین نگاه به روح و جسم دارد، اما مدیریت شهری گذشته نداشته است.

زاکانی با بیان اینکه برنامه چهارم توسعه فوق العاده پیشرو است، یادآور شد: نگاه بخشی و کاریکاتوری به شهر نباید وجود داشته باشد، بلکه باید به تمام بخش‌های آن توجه کرد. باید همچون طبیبی کل این پیکره را واحد نگاه کرد و موضوعات امنیتی، ایمنی، فرهنگی و تفریحی شهر را با هم دید.

شهردار تهران با اشاره به مبارزه با فساد نورچشمی‌ها، خاطرنشان کرد: ما سعی کردیم با کار خود، مباحثی را که مطرح می‌کنند به زمین بزنیم.

وی تاکید کرد: در مقطعی رقیب انگاری بی ربط دولت و شهرداری وجود داشت و امروز این موضوع وجود ندارد و بنده امروز اعلام می‌کنم که بزرگترین حامی ما آقای رئیسی است و دولت در موفقیت ما شریک است.

زاکانی با بیان اینکه دولت قبل تحمل نکرد شهردار را که از جنس خودشان بود به هیئت دولت راه دهد، گفت: اختلافات سلایق وجود دارد، اما باید این فهم وجود داشته باشد که بر سر مصلحت انقلاب با هم دعوا نکنیم.

شهردار تهران با تأکید بر اینکه سرمایه گذاری که کارآفرین است عبادت می‌کند، یادآور شد: مهمترین قسمت کار؛ سازندگی و برای خدا بودن است. به اعتقاد بنده ظرفیت‌های شهرداری و شورا برای ساختن تهران و ظرفیت‌های موجود در پایتخت شناخته نشد و نتوانستند از فرصت‌ها استفاده کنند. ما در حال کشف فرصت‌ها هستیم و به دنبال مشارکت مردمیم. چرا اکنون کار‌ها جلو می‌رود؟ چون با هم دعوا نداریم و مسئولین با هم همدل هستند.

وی با بیان اینکه انتظارات خود را از صدا و سیما اعلام کردم که ما را نقد کنند، گفت: صدا و سیما گزارشی در مورد دست فروشی منتشر کرد و بنده گفتم که باید این فرد تشویق شود که این موضوع را بیان کرد.

زاکانی با تأکید بر اینکه مزیت ما دیدن یکپارچه شهر است، گفت: ما همه را با هم دیدیم و روح و جسم شهر را یک زیست بوم واحد دانستیم. اساس تحول را بر چهار محور درون زا و ارتقاء مدیریت شهری به مدیریت انقلابی و ارتقاء شهرداری از سطح خدماتی صفر به خدمتگرار اجتماعی گذاشتیم که بر همین اساس ۹ برنامه را در نظر گرفتیم.

شهردار تهران با بیان اینکه سطح دو تحول، برنامه‌های فناوری بود، یادآور شد: تلاش ما این بود که تهران شهری شفاف، شیشه‌ای و کارآمد باشد و شهر بر اساس زیرساخت فناورانه توسعه یابد و این هویت فناورانه را با کمک اهل علم برای تهران خلق کنیم. در همین راستا پارک ولایت مجوز پارک علم و فناوری را گرفت.

زاکانی افزود: شهرداری تهران بعد از ستاد کل نیرو‌های مسلح تنها نهادی است که این مجوز را گرفته است. در کنار آن هشت کارخانه نوآوری، سه ناحیه نوآوری و یک نمایشگاه دائم فناوری طراحی شده و در حال توسعه است.

وی تاکید کرد: درواقع امید این طور محقق می‌شود که اگر کسی درس خود را خواند و خواست از کشور برود، ببیند که کار دارد و زمینه نوآوری وجود دارد.

زاکانی با اشاره به تحول در کالبد شهر به عنوان سومین بخش از تحول چهارگانه تهران، گفت: ما می‌توانیم می‌توانیم نوسازی شهر را دنبال کنیم. هدف ما نوسازی شهر است. ما اصرار داریم به سرعت خطوط مترو را تکمیل کنیم و خطوطی که قرار بود سال ۱۴۲۰ تکمیل شود تا پایان سال ۱۴۱۰ به اتمام خواهد رسید. ما علاقمند به توسعه حمل و نقل ریلی و تراموا هستیم و می‌خواهیم منطقه الگویی را که در منطقه ۱۹ در نظر گرفته ایم، با هویت معماری ایرانی- اسلامی ایجاد شود.

شهردار تهران تحول در سبک زندگی را چهارمین تحول مدنظر مدیریت شهری عنوان کرد و افزود: مهم این بود که منطق درستی داشته باشیم و مسئولیت درستی بر عهده بگیریم و به دیگران کمک کنیم وظایف خود را انجام دهند. فساد ستیزی و مبارزه بی امان با بی عدالتی را در دستور کار قرار دادیم و با این نگاه مدیریت خود را مشارکتی دیدیم.

انتهای پیام/241

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار