۵ نکته حمله موشکی ایران به مقر موساد و داعش

حمله موشکی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و هدف قرار دادن مقر موساد در اربیل، مراکز مخالفان سوری و سایر گروه‌های تروریستی در سوریه حاوی نکاتی است، ازجمله اینکه عملیات با هدف گرفتن انتقام ترور‌ها و اقدامات تروریستی علیه ایرانیان داخل و خارج از کشور انجام شد، ازجمله حمله تروریستی در شهر کرمان در نزدیکی مزار شهید قاسم سلیمانی.
کد خبر: ۶۴۵۶۴۵
تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۴۰۲ - ۱۵:۱۵ - 18January 2024

۵ نکته حمله موشکی ایران به مقر موساد و داعشبه گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، حمله موشکی سپاه پاسداران ایران و هدف قرار دادن مقر موساد اسرائیل در اربیل عراق، مراکز مخالفان سوری و سایر گروه‌های تروریستی ازجمله داعش در ادلب سوریه نشان‌دهنده پیشرفت بی‌سابقه عملیات تهاجمی ایران است. آن هم نه تنها به دلیل شدت و دقت اصابت، بلکه به دلیل کیفیت و ابعاد موشک‌های نقطه زنی که از آن‌ها استفاده شد تا پیام مورد نظر به طرف‌های مختلف ارسال شود.

برای توضیح آنچه بیان شد، تأکید بر چند نکته اساسی لازم است:

نخست، اینکه نخستین بار است سپاه پاسداران ایران از موشک‌های نقطه زن استفاده می‌کند تا نشان دهد این موشک‌ها قادر به ضربه زدن به اهدافی در فاصله یک هزار و ۲۳۰ کیلومتری هستند، چنانکه اهدافی را در اربیل واقع در شمال عراق و نیز در سوریه هدف قرار داد.

دوم، اینکه این عملیات با هدف گرفتن انتقام ترور‌ها و اقدامات تروریستی علیه ایرانیان داخل و خارج از این کشور انجام شد، ازجمله حمله تروریستی در شهر کرمان در نزدیکی مزار شهید قاسم سلیمانی که به شهادت بیش از یکصد نفر از زوار منجر شد. ایران در این عملیات موشکی مقر موساد را در اربیل بمباران کرد که در پشت پرده جنایت کرمان قرار دارد.

درباره حمله به مقر مخالفان سوری در ادلب، به ویژه هیئت تحریر الشام به نظر می‌آید در پاسخ به ترور مستشاران وابسته به سپاه پاسداران در سوریه، به ویژه سردار سید رضی موسوی، مشاور سردار سلیمانی انجام شد.
سوم، اینکه سپاه برخلاف گذشته که درباره عملیات‌های مشابه سکوت می‌کرد، آن را در اقدامی بی سابقه علنی اعلام کرد.

چهارم، اینکه حمله انتقام جویانه سپاه بسیار سریع و به فاصله اندک بر خلاف معمول انجام شد و ناقض «واکنش سرد» سابق مبنی بر این بود که در زمان و مکان مناسب واکنش نشان می‌دهند.

پنجم، اینکه بیانیه سپاه پاسداران تأیید می‌کند این اقدام انتقام جویانه تنها در پاسخ به عملیات‌های تروریستی یا صرفاً ترور ایرانی‌ها نیست، بلکه در واکنش به ترور فرماندهان سوری، لبنانی، فلسطینی و عراقی نیز هست که نشان دهنده «وحدت میدان ها» در حوزه انتقام گیری و تحولی جدید است. در لبنان صالح العاروری نایب رئیس دفتر سیاسی حماس، در جنوب لبنان وسام الطویل فرمانده بارز حزب الله و در عراق ابوتقوی العراقی یکی از فرماندهان بارز جنبش النجباء ترور شدند.

نتیجه اولیه نکات مطرح شده نظارت مستقیم بر ورود ایران به عرصه تقابل با رژیم صهیونیستی، آمریکا و متحدانش است که به تکیه بر تسلیحات متحدانش محدود نیست و هم زمان جبهه‌های سوریه و عراق (اربیل) را فعال کرده است.

پیام ایران صریح و روشن است، می‌خواهد بگوید از مرحله «در زمان و مکان مناسب پاسخ می‌دهیم» عبور کرده است و بهتر بگویم، می‌تواند به‌سرعت در زمان و مکان کنونی واکنش مناسبی برای انتقام گیری از صهیونیست‌ها یا حملات مستقیم آمریکا نشان دهد. درواقع ایران با قوی‌ترین بازو‌های داخلی خود یعنی سپاه پاسداران تصمیم گرفت به طور مستقیم به آمریکا و رژیم صهیونیستی اعلام جنگ کند و جنگ غزه را گسترش دهد.

ایران هشت سایت موساد را در اقلیم کردستان عراق بمباران کرد که مهمترین آن‌ها یکی از مقر‌های جاسوسی رژیم صهیونیستی و خانه یک افسر ارشد اطلاعاتی مرتبط با موساد بود. ما در غرب آسیا وارد مرحله متفاوتی از تقابل شده ایم که محور مقاومت به پرچمداری ایران آغاز کرده اند، رهبری می‌کنند و به نظر می‌آبد دوران صبر راهبردی رو به پایان است.

ویژگی‌های مرحله جدید و آینده را می‌توان در تشدید تنش در جبهه‌های یمن، جنوب لبنان، سوریه و عراق در قالب حملات موشکی و پهپادی به اهداف آمریکایی و صهیونیستی، توقیف کشتی‌ها و شاید بسته شدن تنگه‌ها ازجمله تنگه هرمز در دهانه خلیج فارس دید، همان گونه که تنگه باب المندب در دهانه دریای سرخ بسته شد.

این پیام قوی تهران به واشنگتن و تل آویو است، آیا آن‌ها پیام را دریافت خواهند کرد و به خوبی درس می‌گیرند یا به غرور خود ادامه خواهند داد و درنهایت بهای بسیار گزافی خواهند پرداخت؟

منبع: راهبرد معاصر

انتهای پیام/ ۱۳۴

نظر شما
پربیننده ها