در گفت‌و‌گو با دفاع‌پرس؛

مدیر تاریخ سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس: تاریخ توصیفی دفاع مقدس هشت استان کشور تدوین و منتشر شد

سرهنگ کرمی از تدوین و چاپ تاریخ توصیفی هشت استان با محوریت تاریخ سال‌های دفاع مقدس خبر داد و گفت: استان‌های فارس، خراسان‌شمالی، گیلان، کردستان، کرمان، ایلام، کرمانشاه و سیستان و بلوچستان استان‌های پیشگام در نگارش تاریخ توصیفی دفاع مقدس شدند.
کد خبر: ۶۴۶۶۶۱
تاریخ انتشار: ۰۴ بهمن ۱۴۰۲ - ۰۵:۲۹ - 24January 2024

تاریخ توصیفی دفاع مقدس هشت استان تدوین و چاپ شد

سرهنگ «محمد کرمی» مدیر تاریخِ سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع‌پرس، به نقش و مسئولیت این سازمان در تدوین و نگارش تاریخ توصیفی نقش استان‌ها در دفاع مقدس پرداخت و اظهار داشت: به‌منظور محقق نمودن بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی که فرمودند: «ما یک‌هزارم آنچه درباره جنگ می‌باید تبیین کنیم، هنوز بیان نکرده‌ایم»؛ فعالیت‌هایی با هدف تبدیل شدن پروژه‌های شصت و هشت‌گانه مطالعاتی جنگ تحمیلی به محصول قابل عرضه و استفاده را برنامه‌ریزی کرده‌ایم که در حال انجام است.

 وی خاطرنشان کرد: با نشست‌های مقدماتی شورای راهبردی تاریخ یکی از راه‌کار‌های تبدیل شدن این پروژه‌های مطالعاتی به محصول نگارش تاریخ در چهار حوزه (تحلیلی، تطبیقی، توصیفی و شفاهی) دفاع مقدس تصویب شد. بر این اساس و با نظر رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس کردیم که وظیفه این سازمان را منحصرا پرداختن به تاریخ توصیفی عنوان نمودند، بر این مبنا سازوکار‌های نگارش تاریخ توصیفی در استان‌ها طراحی و پیاده‌سازی شد.

وی در ادامه تصریح کرد: قبل از هر اقدامی دستورالعمل مربوطه و شیوه نامه نگارش تاریخ توصیفی تهیه و به منظور وحدت رویه به دفاتر استانی بنیاد ارسال شد. در این دستورالعمل سازوکار استان‌ها برای نگارش تاریخ توصیفی و چگونگی تشکیل ایجاد کارگره استانی و دیگر جزئیات به وضوح بیان شده است.

کرمی افزود: دفاتر استانی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس برابر ظرفیت‌های استانی خودشان اقدامات اولیه (تشکیل کارگروه تاریخ نگاری، عقد قرارداد با پژوهشگران و...) را انجام و تاکنون هشت استان فارس، خراسان شمالی، ایلام، کردستان، سیستان و بلوچستان، گیلان، کرمان، کرمانشاه، کتاب تاریخ توصیفی نقش استان خود را آماده چاپ کرده‌اند و برابر برآورد صورت گرفته به نظر می‌رسد تا شهریور سال آینده بالغ بر ۱۷ استان دیگر نیز این مهم را به انجام برسانند.

مدیر تاریخِ سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس اظهار داشت: همان‌طوری که از اسم این مجموعه مشخص است؛ وظیفه تاریخ توصیفی، توصیف درست یک پدیده به همان شکلی که رخ داده است، می‌باشد. وقتی ما صحبت از پدیده‌ی جنگ می‌کنیم، یک واقعه‌ای است که در یک مقطع زمانی و مکانی رقم خورده که باید آن را در قالب توصیفی به تصویر بکشیم.

وی تاریخ توصیفی را تصویر واقع‌بینانه از جنگ دانست و افزود: تاریخ توصیفی، مبنا و اساس پرداختن به تاریخ تحلیلی و تطبیقی است - هر چند این دو گونه تاریخی نیاز امروز جامعه است - در نتیجه به هر میزان که نگارش تاریخ توصیفی دقیق‌تر، واقع بینانه‌تر، غنی‌تر باشد در آینده به‌عنوان یک مرجع معتبر و قابل اتکاتر مورد استفاده پژوهشگران و محققان قرار خواهد گرفت. 

کرمی آشنایی با وحدت و اتحاد مجموعه نیرو‌های مسلح و مردم هر استان در دوران جنگ تحمیلی را از دیگر اهداف نگارش این مجموعه آثار دانست و تاکید کرد: آشنایی مخاطب با فرهنگ ایثار و شهادت عنصر موجود در اکثر کتاب‌های چاپ شده درخصوص دفاع مقدس است، لذا رشادت‌طلبی، ایثارگران در این مجموعه نیز محور مورد توجه بوده است و در نگارش این آثار تاریخی محققین و پژوهشگران در مجموع ۱۷ سرفصل و موضوع مهم مشخص شده در دستورالعمل را مد نظر خواهند داشت.

انتهای پیام/ 121

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار