صدیق قطبی از پژوهشگران اهل سنت کشورمان در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگ و هنر دفاع پرس با اشاره به اهمیت وحدت در بین مسلمین گفت: اقبال لاهوری جایگاه پیامبر گرامی اسلام را رمز وحدت و همبستگی معرفی میکند؛ اگر پیوندی میان مذاهب و فرقههای وجود دارد حول محور نبوت و پیامبرگرامی اسلام است.
وی با ذکر این سوال که خُلق پیامبر گرامی اسلام چیست ادامه داد: در آیهای در سوره آل عمران آمده است "ای پیامبر نرم خویی و مهربانی تو باعث شد این جمع پراکنده و از هم گسسته به هم نزدیک شوند و در بین آنها الفت ایجاد شود." در آیهای دیگری در سوره انفال آمده است "خداوند به واسطه وجود نازنین تو ای پیامبر میان امتهای متفرق وحدت ایجاد کرد و اگر تو از همه ذخایر زیر زمینی و زمینی استفاده میکردی تا میان این قلبهای از هم دور الفت ایجاد کنی کامیاب نمیشدی و نمی توانستی مگر با مهربانی؛ این نرم خویی تو باعث شد که این امت پراکنده به امت واحد تبدیل شود."
پژوهشگر اهل سنت کشورمان در ادامه گفت: من میخواهم به این توصیه معنوی نقل بزنم که ما باید قلب هایمان از محبت و مهربانی به همدیگر لبریز شود. وحدت اسلامی و تقارب بین تقریب و مذاهب تا وقتی در دل ما محبت به همدیگر وجود نداشته باشد به ظهور نمینشیند، ما باید مهربانی را میان خودمان ترویج کنیم.
قطبی خاطر نشان کرد: در فتح مکه با وجود اینکه همه بزرگان قریش در حق پیامبر(ص) جفا کرده بودند پیامبر پیروز و سربلند شده بود. پیامبرفرمود با شما چه کنم. گفتند شما شخصیت بزرگواری هستید هر چه میخواهید بکنید. پیامبر فرمود من همان حکمی را میکنم که یوسف در برابر برادران خطا کارش کرد و گفت بروید شما آزادید.
وی تاکید کرد: منشع همه اختلافات و دوریها نا آشنایی با هم است. شما لابد شنیدهاید انسان در مواجه با موضوعات بیگانه دشمنی دارد. اگر سنی و شیعه بتوانند نقاط مشترک هم را بشناسند این میتواند نقاط اشتراکی برای وحدت و همگرایی باشد. یکی از مشکلات ما ضعف شناخت نسبت هم است. ما باید هم را بشناسیم، اهل سنت برای معرفی خودش به شیعیان قصور کردند. تقریبا تمام بزرگان اهل سنت همه مورد توافق هستند که محبت اهل بیت رکن ایمان است نه به عنوان یک توصیه اخلاقی و ژست عارفانه.
پژوهشگر اهل سنت کشورمان اظهار کرد: احادیث فراوانی از معتبرترین کتب اهل تسنن وجود دارد که محبت به اهل کساء، آل عبا و پنج تن اهل بیت علیه السلام را مورد توجه قرار داده و تمام بزرگان و مفسرین اهل سنت به آن تصریح کردند. مشهورترین حدیث که در بین اهل سنت هم مورد قبول است «الحسن والحسین سیّدا شباب أهل الجنّة»؛حسن و حسین دو سرور جوانان اهل بهشت هستند.
قطبی افزود: یا در صحیح مسلم آمده است پیامبر در هنگام وفات به اطرافیانش سفارش کرد که درباره اهل بیت من مراقب و حواس جمع باشید. اگر این نقطه اشتراک مورد توجه باشد که در بنیاد تفکر اهل سنت محبت اهل بیت جزء قطعیات است و مورد توافق است این محبت خودش میتواند عاملی برای وفاق باشد که اهل سنت باید به آن اظهار کند و هم شیعه باید بکوشد و از منابع اهل سنت این روایتها را بررسی کند.
وی خاطر نشان کرد: امام شافعی یکی از چهار امام اهل سنت در اشعار معروفش میگوید اهل بیت پیامبر محبت شما فریضهای است که در نماز باید خوانده شود و به آن تصریح شده است. شافعی میگوید همین بزرگی و عظمت در حق شما کافی است که هر کس در نماز به شما درود نفرستد نمازش پذیرفته نشود.
پژوهشگر اهل سنت کشورمان اظهار کرد: در حکومتهای یاغی به شیعیان رافضی میگفتند که امام شافعی در پاسخ به این شبهه گفت اگر محبت اهل بیت رافضی بودن است جن و انس گواهی دهند که من رافضی هستم.
قطبی خاطر نشان کرد: درباره مقام امیرالمومنین علی علیه السلام هم احادیث زیادی وجود دارد. ما باید به نقاط مشترکمان تاکید بیشتری کنیم تا با همگرایی بیشتر به سمت اقتدار و قدرت بیشتراسلام برویم. اگر با هم مناضعه کنیم قدرتمان را از دست میدهیم.