به گزارش خبرنگار دفاعپرس از اردبیل، «اصغر مرادی» متولد ۱۳۳۵ محله خیرآباد یا خیرآل شهر اردبیل بود که در سال ۵۳ پس از اخذ دیپلم، در رشته اقتصاد مدرسه عالی علوم اقتصادی و اجتماعی قزوین پذیرفته و در این دانشگاه مشغول تحصیل بود و در حین تحصیل در دانشگاه با جریان نهضت امام خمینی (ره) آشنا شده بود و بدون اینکه بسیاری از نزدیکانش در جریان مبارزه او باشند، وارد مبارزات نهضت اسلامی شده بود.اصغر مرادی دومین شهید اردبیلی انقلاب اسلامی دهم فروردین ۵۷ در حالی که مردم اردبیل مراسم باشکوهی برای گرامیداشت شهدای تبریز برگزار میکردند، کسی خبر نداشت که در همان ساعات در یزد و در چنین مراسمی اصغر مرادی دانشجوی اردبیلی هدف گلوله دژخیمان رژیم شاه قرار گرفته و به شهادت رسیده است.
عزیز یوسفی یکی از دوستان همدانشگاهی او در این باره میگوید: نفرت اصغر از رژیم شاه را زمانی متوجه شدم که حساسیت او را درباره ثبت نام و عضویت برخی از همکلاسیهایمان در حزب رستاخیز را دیدم و یادم هست تا مدتها بچههایی که عضو آن حذف شده بودند را سرزنش میکرد و از این کار آنها خیلی عصبانی بود.
بعد از شهادت مرادی، خانه پدرش در محله خیرال اردبیل در کنار یکی از خیابانهای اصلی شهر، در اکثر تظاهراتها به نماد مقاومت و یادآوری جنایت رژیم تبدیل شد و مردم در مسیر تظاهرات وقتی به جلوی این خانه میرسیدند، برای لحظاتی میایستادند و پرشورترین شعارها را علیه رژیم سر میدادند.
او برای ما مهمان است و ما اسم او را حرّ شهر یزد گذاشتیم و این شهید اردبیلی اولین شهید یزد هم هست.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی پدر شهید مرادی در حالی که ضارب پسرش دستگیر شده بود راضی به قصاص نشد و از حق خود گذشت. بعدها والدین شهید برای انتقال پیکر او به اردبیل به یزد رفته بودند و این خواسته را در حضور آیتالله شهید صدوقی از علمای بزرگ آن خطه مطرح کرده بودند، اما ایشان با این خواسته مخالفت کرده بود.
او ضمن محبت به والدین شهید گفته بود: اولا در این باره شهید وصیت نکرده و ثانیا او برای ما مهمان است و ما اسم او را حرّ شهر یزد گذاشتیم و این شهید اولین شهید یزد هم هست؛ به این ترتیب شهید اصغر مرادی برای همیشه مهمان مردم دارالعباد یزد ماند و یاد و نامش افتخاری بزرگ برای مردم اردبیل شد.
انتهای پیام/