به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاعپرس، ۱۵ مهر سال ۱۴۰۲ مصادف با ۷ اکتبر عملیات گستردهای نوار غزه به سوی سرزمینهای اشغالی آغاز شد که تا ۲۴ ساعت بعد فلسطین و خاورمیانه را به صدر اخبار دنیا کشاند. «طوفان الاقصی» نام عملیاتی که در ۷ اکتبر توسط رزمندگان حماس انجام شد پاسخی به ۷۵ سال اشغالگری و جنایت و کشتار بی رحمانه رژیم صهیونیستی نسبت به ساکنان اصلی سرزمین فلسطین بود. اتفاقی که رزمندگان جنبش مقاومت فلسطین با انتشار یادداشتی آن را برای مردم جهان تشریح کردند و به دلایل آن پرداختند.
هفت اکتبر و آغاز طوفان نابودی رژیم صهیونیستی
جنبش حماس تاکید کرد: نبرد ملت ما با اشغالگران و استعمار در هفتم اکتبر آغاز نشده، بلکه از ۱۰۵ سال پیش شروع شده است. ملت ما ۳۰ سال را تحت استعمار انگلیس و ۷۵ سال را تحت اشغال صهیونیستها سپری کرده است. ملت ما در طول چندین دهه، با انواع مختلف زورگویی، ستم، محرومیت از حقوق اساسی و اعمال سیاستهای تبعیض نژادی دست و پنجه نرم کرده است.
در ادامه این یادداشت آمده است: نوار غزه از ۱۷ سال پیش تاکنون با محاصرهای شدید روبرو بوده و به این ترتیب به بزرگترین زندان بدون سقف جهان مبدل شده است. نوار غزه با ۵ جنگ ویرانگر مواجه شده و هر بار اسرائیل آغازگر آن بوده است. از سال ۲۰۰۰ تا سپتامبر ۲۰۲۳ اشغالگران ۱۱۲۹۹ فلسطینی را به شهادت رسانده و ۱۵۶۷۶۸ نفر دیگر را نیز زخمی کردهاند که بیشتر آنان را غیرنظامیان تشکیل میدهند.
حماس تصریح کرد: نماینده اسراییل در سازمان ملل متحد گزارش شورای حقوق بشر را در برابر چشمان نمایندگان کشورهای جهان پاره کرد. اسراییل با اقدامات ددمنشانه خود در راستای افزایش شهرکسازی در کرانه باختری و یهودی سازی این منطقه به صورت عملی نسبت به از بینبردن امکان برپایی کشور فلسطین اقدام کرده است. آیا از ملت ما توقع میرفت که به انتظار و حساب بازکردن روی سازمان ملل متحد و سازمانهای درمانده وابسته به آن ادامه دهد؟
در ادامه این یادداشت آمده است: عملیات طوفان الاقصی گامی ضروری و پاسخی طبیعی برای رویارویی با نقشههای طراحیشده برای از بینبردن مساله فلسطین است. طوفان الاقصی برای مقابله با برنامههای تل آویو جهت تسلط بر سرزمین فلسطین و اعمال حاکمیت آن بر مسجدالاقصی به انجام رسید. طوفان الاقصی برای پایاندادن به محاصره ظالمانه نوار غزه اقدامی ضروری بود و گامی طبیعی در چارچوب رهایی از اشغالگران به شمار میآید.
حماس تاکید کرد: این عملیات گامی طبیعی برای تحقق استقلال و آزادی ملت ما همچون دیگر ملتها و همچنین تحقق حق تعیین سرنوشت آنان بود. طوفان الاقصی اقدامی طبیعی برای برپایی کشور مستقل فلسطین به پایتختی قدس بود. این عملیات در هفتم اکتبر موضعهای نظامی اسراییل را هدف قرار داد و طی آن تلاش شد نظامیان دشمن برای آزادی اسیران ما به اسارت درآیند.
در ادامه این یادداشت آمده است: این حمله روی لشکر نظامی اسراییلی «غزه» و موضعهای اسراییلی واقع در شهرکهای اطراف نوار غزه تمرکز داشت. پرهیز از هدف قراردادن غیرنظامیان به ویژه زنان، کودکان و سالمندان الزامی دینی و اخلاقی است که فرزندان حماس بر اساس آن پرورش مییابند. مقاومت ما به ضوابط و دستورات دین حنیف اسلام پایبند است و شاخه نظامی آن نظامیان اشغالگر و کسانی که علیه ملت ما سلاح به دست بگیرند را هدف قرار میدهد.
حماس بیان کرد: ما با وجود در اختیارنداشتن تسلیحات دقیق در تلاش هستیم که از هدف قراردادن غیرنظامیان جلوگیری کنیم و اگر موردی از این دست نیز رخ داده باشد غیرعمدی بوده است. ما با پرونده غیرنظامیانی که در نوار غزه اسیر شدند برخوردی مثبت داشتیم و از روز نخست تلاش کردیم با سرعتی که امکانپذیر بود آنان را آزاد کنیم.
در ادامه این بیانیه آمده است: تبلیغات اشغالگران مبنی بر اینکه قسام در حمله هفتم اکتبر غیرنظامیان اسرائیلی را هدف قرار داده است دروغ و افترایی بیش نیست. مبارزان قسام غیرنظامیان را هدف قرار ندادند بلکه بسیاری از آنان به دست نیروهای پلیس و ارتش اسراییل و از روی دستپاچگی این نیروها کشته شدند. ادعای کشتار ۴۰ کودک شیرخواره به صورت قطعی و به اذعان منابع اسراییلی تکذیب شده است. دروغبودن ادعای تجاوز به زنان اسراییلی از سوی مبارزان مقاومت نیز به اثبات رسیده و حماس به صورت قطعی آن را رد کرده است.
حماس اعلام کرد: این حملههای اسراییل است که کشتار بسیاری از اسراییلیهای به اسارات درآمده در هفتم اکتبر را در پی داشته است. بمباران و ویرانگریها نشان داد که اشغالگران به زندگی اسیران خود اهمیتی نمیدهند و آمادهاند آنان را قربانی کنند. در هفتم اکتبر برخی شهرکنشینان مسلح با مبارزان مقاومت درگیر شدند و اشغالگران آنان را به عنوان کشتههای غیرنظامی به ثبت رساندهاند. تحقیقات سالم، روایت ما را تایید و ادعاهای اشغالگران را تکذیب خواهد کرد.
در ادامه این بیانیه آمده است: از کشورهای بزرگ به ویژه آمریکا، آلمان، کانادا و انگلیس میخواهیم که حمایت خود را از برگزاری تحقیقات در جنایتهای رخداده در فلسطین اعلام کنند. ما از دادگاه کیفری بینالمللی میخواهیم که برای انجام تحقیقات در خصوص تمامی جنایتها و نقض قانونهایی که صورت گرفته به صورت فوری به فلسطین اشغالی بیاید. این کشورها نمیخواهند اذعان کنند که ریشههای مشکل و بحران، اشغالگری و محرومنمودن ملت ما از حق زندگی آزاد است.
در پایان این یادداشت نیز حماس مقاومت در برابر اشغالگری را حقی شرعی و قانونی عنوان کرد و ضمن درخواست مجازات قانونی اشغالگران صهیونیست خواستار اتخاذ موضع در برابر استانداردهای دوگانه قدرتهای حامی اشغالگران شد و تاکید کرد که ملت فلسطین، خود میتواند آینده خویش را تعیین کند و هیچکس حق تعیین تکلیف برای آن را ندارد.
لقبی که سید حسن نصرالله به شهدا داد
مدتی بعد از شروع حملاتهای سهمگین رژیم صهیونیستی به نوار غزه و جنوب لبنان و ورود نیروهای مقاومت حزب الله لبنان به جنگ با رژیم صهیونیستی شهدای حزب الله در نبرد راه آزادی قدس نیز از راه رسیدند. سید حسن نصرالله دبیرکل حزبالله لبنان در نامهای به مجموعههای رسانهای حزبالله اعلام کرد شهدای حزبالله که از ۷ اکتبر در نبرد با صهیونیستها به شهادت رسیدند، به عنوان شهدای راه قدس (شهداء على طریق القدس) معرفی شوند.
اتفاقی که بعدا با شهادت نیروهای ایرانی که در پی حملات رژیم صهیونیستی به پایگاهها و نقاطی از سوریه اتفاق افتاد «شهدای راه قدس» ایرانی نیز به جرگه شهدای آزادی فلسطین پیوستند.
قدیمیترین فرمانده پشتیبانی مقاومت
در طول پنج ماه از شروع طوفان الاقصی تعدادی از نیروهای مستشار ایرانی که در بین آنان نام فرماندهان پیشکسوت و نام آشنای مقاومت نیز به چشم میخورد به شهادت رسیدند. شناخته شدهترین این شهدا شهید سید رضی موسوی بود که از نیروهای پیشکسوت در پستیبانی مقاومت در منطقه محسوب میشد. او را میتوان یکی از با سابقهترین نظامیان ایرانی حاضر در سوریه دانست که از افراد نزدیک به سردار قاسم سلیمانی و سردار محمد حجازی بود و بیش از سه دهه وظیفه «پشتیبانی از جبهه مقاومت» را بر عهده داشت. کسی که در تمام مراحل پشتیبانی در جنگ سوریه شرکت کرده بود. وی در نبردهای صحرا و حومه دمشق شرکت داشت و از افراد ثابت قدمی بود که حمله غرب حلب را دفع کرد. کسی که طی سالهای گذشته چندین بار مورد سوء قصد رژیم صهیونیستی قرار گرفته بود و یکی از بزرگترین و برجستهترین فرماندهان نیروی قدس سپاه پاسداران محسوب میشد.
اولین شهدای ایرانی طریق القدس
اوایل آذر امسال اولین شهیدای راه قدس یعنی شهیدان «محمدعلی عطایی» و «پناه تقیزاده» ۲ تن از نیروهای مستشار متخصص ایرانی در سوریه به شهادت رسیدند.
شهادت فرمانده و چهار پاسدار
در حمله تروریستی روز یکم بهمن رژیم صهیونیستی به ساختمانی در محله «مزه» غرب دمشق پنج تن از مستشاران ایرانی به نامهای «حجتالله امیدوار» با نام جهادی «صادق امیدزاده»، «علی آقازاده»، «حسین محمدی» و «سعید کریمی» و «محمدعلی صمدی» به شهادت رسیدند.
حجت الله امیدوار با نام جهادی «حاج صادق» از فرماندهان ارشد نیروی قدس سپاه و از معاونین حاج قاسم سلیمانی بود که چندین بار مورد سوء قصد قرار گرفته بود. با توجه به نقش مهم این فرمانده در بیرون راندن آمریکاییها از سوریه، نام وی بارها در فهرست ترور موساد و سرویسهای جاسوسی آمریکایی قرار گرفته بود.
چندی پیش واشنگتنپست در گزارشی به فعالیتهای نیروی قدس سپاه و شخص حاج صادق به عنوان یکی از تهدیدها علیه حضور آمریکاییها در سوریه پرداخته بود. روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت نیز از وی به عنوان یکی از اضلاع پشتیبانی نیروهای مقاومت در منطقه یاد کرده بود.
تازهترین شهید راه قدس
چند روز پیش شهید در حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به سوریه یک تن دیگر از مستشاران ایرانی به نام «سعید علیدادی» به شهادت رسید. او در حمله شامگاه جمعه جنگندههای رژیم صهیونیستی به حاشیه جنوبی شهر دمشق به همرزمان شهیدش پیوست.
اگر همه شهدای دفاع مقدس و شهدای جبهه مقاومت که در این سالها در پس مبارزه با داعش و دشمنان اسلام در آرزوی رویایی با رژیم صهیونیستی بودند را به شهدای حملات و ترورهای اخیر را اضافه کنیم باید به این مهم اذعان کرد که هزاران شهید تاکنون در راه آزادی قدس از ایران اسلامی در میدان نبرد مستقیم و غیر مستقیم با این غده سرطانی حاضر شدند. شهیدان جان فدایی که علمدارشان حاج قاسم سلیمانی است و هدف و تلاششان برای راهی که در ان قدم گذاشتند آزادی قدس شریف بود.
انتهای پیام/ ۱۴۱