سفر بلینکن به منطقه، پروژه‌ای بزرگ‌تر از یک معامله

سفر وزیر امور خارجه آمریکا به منطقه در حالی انجام شده است که صحبت‌هایی از تمایل آمریکا و نهاد‌های بین‌المللی برای دستیابی به آتش‌بس جدید میان حماس و رژیم صهیونیستی با هدف انعقاد قرارداد تبادل اسیران شنیده می‌شود.
کد خبر: ۶۵۰۱۳۱
تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۸:۵۰ - 08February 2024

سفر بلینکن به منطقه، پروژه‌ای بزرگ‌تر از یک معاملهبه گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا این روز‌ها از منطقه ازجمله عربستان، چند کشور عربی و سرزمین‌های اشغالی بازدید می‌کند. آنچه در این سفر‌ها جدید به نظر می‌آید، اینکه پنجمین سفر وی به منطقه از زمان آغاز جنگ در نوار غزه است.

گفته می‌شود هدف این سفر پس از بیش از ۱۲۲ روز جنگ وحشیانه و مداوم رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه آستین بالا زدن برای برقراری آتش بس با حماس است. اما واقعاً هدف بلینکن از تور منطقه‌ای به ویژه سفر به عربستان و بازدید از چند کشور دیگر چیست؟

ظاهراً سفر بلینکن در حالی انجام می‌شود که صحبت از تمایل آمریکایی‌ها و نهاد‌های بین المللی برای دستیابی به آتش بس جدید میان حماس و رژیم صهیونیستی با هدف انعقاد قرارداد مبادله زندانیان در میان است؛ توافقی که تضمین کننده آزادی همه زندانیان صهیونیستی است که به وسیله مقاومت در نوار غزه بازداشت هستند.

در بُعد داخلی، موضوع بسیار عمیق‌تر و فراتر از برقراری آتش بس و معامله تبادل اسیران است. آنچه روزنامه صهیونیستی هاآرتص فاش کرد، نشان می‌دهد بلینکن پروژه‌ای آمریکایی در آستین دارد و در حال کار بر روی بازاریابی آن با هدف نجات رژیم صهیونیستی از مخمصه نوار غزه پس از شکست ارتش این رژیم است.

ماهیت پروژه آمریکایی یکی از مهم‌ترین خروجی‌های نشست امنیتی پاریس است که به تازگی با حضور سران دستگاه‌های اطلاعاتی عربی، آمریکایی و اروپایی برگزار شد و به طور خاص بیانگر دیدگاه جو بایدن، رئیس جمهور آمریکاست. آن‌ها به دنبال راهی برای برون رفت از بحران نوار غزه هستند و آنچه مدنظر دارند، معامله‌ای بزرگ فراتر از انعقاد قرارداد مبادله اسیران و شامل پنج مرحله متوالی است که با آزادی اسیران رژیم صهیونیستی در نوار غزه و سپس آزادی اسیران فلسطینی آغاز می‌شود.

در ادامه طرح، برقراری انضباط در نوار غزه با مشارکت تشکیلات خودگردان، پیشبرد راه حل دو دولتی، عادی سازی روابط با عربستان سعودی و ایجاد محوری قوی علیه ایران در منطقه مدنظر آمریکاست؛ منطقه‌ای که شامل کشور‌هایی می‌شود که واشنگتن آن‌ها را اعراب میانه رو و خواهان ارتباط با رژیم صهیونیستی توصیف می‌کند.

آنچه بایدن در پس بازاریابی این معامله سیاسی به آن فکر می‌کند، در اختیار داشتن کارت بازی برای انتخابات ریاست جمهوری آمریکاست و در وهله نخست با هدف خشنودی لابی صهیونیستی در آمریکا انجام می‌شود. در وهله دوم، بایدن نیم نگاهی به کسب منافع اقتصادی و سیاسی از رهگذر حمایت لابی‌های صهیونیستی آمریکا دارد.

این اقدامات و تلاش برای پایان جنگ در حالی انجام می‌شود که دولت آمریکا متوجه شده است رژیم صهیونیستی رو به زوال رفته و در نوار غزه قادر به دستیابی به هیچ یک از اهدافش نیست، تل آویو از درون متلاشی شده و رهبرانش در تقلا برای نجات از بحران هستند و اختلافات داخلی روز به روز در حال افزایش است.

پروژه‌ای که بلینکن بازاریابی می‌کند، در اصل دستورالعملی آمریکایی است که تضمین می‌کند رژیم صهیونیستی از بن بست غزه پیروز بیرون بیاید و از اعراب به طور کلی و عربستان سعودی به طور خاص خواسته می‌شود روند بازگشت و مشارکت در پروژه عادی سازی روابط را در ازای تعهد رژیم صهیونیستی مبنی بر آغاز فرآیند مذاکره برای راه حل دو دولتی ازسر بگیرد؛ این موارد به معنای عمیق‌تر و دقیق‌تر یعنی وعده‌های بدون تضمین.

هدف اولیه چنین پروژه‌ای تلاش برای از بین بردن شعله‌های مقاومتی است که از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ رژیم صهیونیستی را خوار و ذلیل کرده است و با وجود گذشت بیش از چهار ماه از ناکامی و تحمیل جنگ، همچنان پوزه ارتش صهیونیستی به خاک مالیده می‌شود. آن‌ها خسارت‌های نظامی، سیاسی و اجتماعی داخلی و خارجی دیده اند که آثارش پس از پایان جنگ نمایان خواهد شد.

واضح است رژیم صهیونیستی به پروژه آمریکا اهمیت زیادی می‌دهد؛ پروژه‌ای که با آن از خود تصویر طرف پیروز سیاسی می‌سازد و برایش در حالی که شکست خورده اهمیت زیادی دارد. از این رو، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی مخفیانه ران درمر، وزیر کابینه اش را که نزدیک‌ترین وزیر به وی است، به واشنگتن فرستاد تا پرونده عادی سازی روابط با عربستان سعودی را که به وسیله روزنامه صهیونیستی معاریو فاش شد، در میان بگذارد.

مدیرکل مؤسسه مطالعات امنیت داخلی رژیم صهیونیستی به شبکه ۱۲ تلویزیون این رژیم گفت، صهیونیست‌ها به وضوح می‌خواهند پیش نویس توافقی که بلینکن می‌خواهد در قالب آزادی اسیران فلسطینی به عنوان بخشی از معامله مبادله مطرح شود، به طور گسترده‌تر و در قالب معامله بزرگتر باشد و عادی سازی روابط با عربستان سعودی و ثبات در منطقه را تضمین کند.

حقیقتی که دولت بایدن سعی دارد از آن چشم پوشی کند و نادیده بگیرد، این است آتشی که در سایر جبهه‌ها شعله ور شده صحنه منطقه را به وضعیت جدیدی رسانده است که نمی‌توان بر آن غلبه کرد. آنچه اکنون باید انجام شود، توقف همه جانبه و کامل تجاوزات رژیم صهیونیستی به نوار غزه، رفع محاصره و بازسازی غزه و آزادی اسیران است.

منبع: راهبرد معاصر

انتهای پیام/ ۱۳۴

نظر شما
پربیننده ها