به گزارش دفاعپرس از استان خراسان رضوی، آیتالله «سید احمد علمالهدی» امام جمعه مشهد ظهر امروز در خطبههای نمازجمعه این هفته در حرم مطهر رضوی، اظهار داشت: امسال در دهه مبارکه فجر دو جمعه وجود دارد و این نکتهای که باید به عنوان یک ضرورت در تبیین اساس انقلاب خدمت شما برادران و خواهران مخصوصأ عزیزانی که نسلهای اخیر جامعه انقلابی ما هستند؛ به آن اشاره کنم این است که انقلاب یک تاریخ و یا یک سرگذشت نیست که بنشینیم و با روایت کسانی که آنجا بودند، در جریان تصویر صداوسیما ببینیم این اتفاق چطور سپری شد و این جریانها بهعنوان پیروزی انقلاب چگونه گذشت بلکه انقلاب مقدس اسلامی یک هویت برای ایران اسلامی است.
آیتالله علمالهدی در ادامه با اشاره به هویتبخشی انقلاب اسلامی به ایران و ایرانی، گفت: امروز روی کره زمین مسلمانان جهان ایران، را با انقلابش میشناسند و امام بزرگوار را بهعنوان مؤسس این انقلاب. به تعبیر یکی از بزرگان که میگفت «ایران منهای انقلاب در دنیا شناخته شده نیست».
امام جمعه مشهد در تکمیل صحبتهای خود گفت: قبلأ در کشورهای مختلف دنیا، ایران را در یک نقشه جغرافیایی نشان میدادند که کجاست، اما امروز این کشور؛ مشهورترین کشورهای دنیا روی کره زمین برای همه مسلمانان و آزادیخواهان جهان است و دنیا، ایران را با انقلاب اسلامی میشناسد.
وی خطاب به نسل جوانی که روز پیروزی انقلاب را درک نکرده است، یادآور شد: این را بدانید که امروز انقلاب مقدس اسلامی هویت وجودی و اجتماعی ما است؛ به همین خاطر منهای انقلاب امروز در برابر دنیا چیزی نداریم. چون انقلاب هویت ما است، باید مبانی این هویت برای همه مخصوصأ نسل جوانی که میخواهد امروز بار تکلیفی توسعه و تداوم انقلاب را به دوش بکشد، مشخص باشد.
آیتالله علمالهدی با بیان اینکه انقلاب یعنی دگرگونی و باید دید در انقلاب ما چه دگرگونی اتفاق افتاده که امروز تبدیل به هویت ما شده است، در ادامه عنوان کرد: بر مبنای اعتقاد، قرآن شناسی و اعتقاد توحیدی ما، انقلاب اسلامی، نظام طاغوت را به نظام حاکمیت الله مبدل کرد، چون ما مسلمانیم، موحد و یکتاپرست هستیم و یکتاپرستی ما این است که هیچ حاکمیتی جز حاکمیت الله وجود ندارد.
وی در ادامه تأکید کرد: مهم این است که با تدبیر رهبر اندیشمند، فکور و فرهیختهای مثل امام بزرگوار، ما در عین تثبیت حاکمیت الله، مردم سالاری را نیز در طول چنین حاکمیتی در کشور ما تنظیم کرد. مردم همه کاره هستند، اما در سایه حاکمیت الله، چون حاکمیت جز برای خدا نیست؛ آن نظامی که توانست اندیشه جهانی را در خط دموکراسی و مردمسالاری با حاکمیت الله ممزوج کند، نظام مقدس اسلامی ما بود. اصل حاکمیت شد برای خدا و تمام جریانها، تصمیمگیریها و برنامهریزیها.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی در تشریح مردمسالاری دینی گفت: در اینجا؛ مردمسالاری یعنی خدا حاکم است، اجرای حاکمیت الله به وسیله مظهر خدا است و مظهر خدا در اجرای حاکمیت، وجود مقدس امام معصوم علیهالسلام است. امام را خدا برای حاکمیت خودش بر بشر تعیین کرده و از این رو امامت انتخابی و انتصابی نیست بلکه ساختاری است. بر همین اساس؛ امام جواد (ع) هشت ساله با امام صادق (ع) ۶۵ ساله در مسئله حاکمیت و مدیریت بر بشر یک شخص هستند.
آیتالله علمالهدی با اشاره به اینکه ما در زمانی واقع شدیم که دستمان از دامن امام معصوم کوتاه است، در ادامه افزود: جامعه باید حاکمیت الله داشته باشد، چون اگر نباشد، حاکمیت توحیدی و دینی نیست، در این شرایط که دستمان به دامن معصوم نمیرسد باید چه کنیم؟ وقتی غیبت کبری وجود اقدس معصوم شروع شد که هیچ کس به ایشان دسترسی ندارد؛ فقط یک راه برای ارتباط با خودشان گذاشتند و فرمودند «درست است شما مرا نمیبینید، اما من حجتی از خودم بین شما گذاشتم و حجت من، راویان حدیث ما هستند».
عضو مجلس خبرگان رهبری در بیان مقصود امام معصوم در معرفی «راویان حدیث»، گفت: راویان احادیث، فقهایی هستند دارای چهار شرط است؛ از جمله خویشتنداری، تحمل زیاد، به هیچ وجه هوای نفس، خواهش دل و منافع شخصی او در مدیریت و رهبری دخالت نداشته باشد و بصیرتش، سوادش، علمش و جهانشناسی و جهان مداریاش در حدی است که میتواند در هر وضعیتی از وضعیتهای جهانی، دین را حفظ کند و مطیع خدا است و جز اطاعت خدا در قاموس زندگیاش هیچ چیز نیست.
وی در تکمیل صحبت با طرح این سؤال که چطور تشخص بدهیم این شاخصهها در چه کسی است و چگونه باید به او رجوع کرد، در ادامه گفت: در قانون اساسی ما، مکانیزمی برایمان در نظر گرفتهاند که آن مکانیزم یا ساختار جریان «مجلس خبرگان» است. در این مجلس، به افرادی وکالت میدهیم که در خصوص شاخصههای فقیه جامعالشرایط به ما کمک کنند. به بیان دیگر شما به یک فقیه عادل، یعنی کسی که خودش مجتهد است، فقیه است، به دنبال موقعیت نیست و میتواند آن مجتهد جامع الشرایط را تشخیص بدهد، سه وکالت میدهید.
آیتالله علمالهدی در تکمیل صحبت خود اظهار داشت: افراد با انتخاب فقها در مجلس خبرگان رهبری چنین وکالت میدهند: «اول وکالت میدهیم آن مجتهد جامعالشرایط حجت امام زمان (عج) را تشخیص دهد و بر تداوم شرایط بر او نظارت کند یعنی ناظر تداوم شرایط باشد نه ناظر بر عملکرد او، چون این حجت امام مولی علیه بر ما است و وکالت سوم، اگر روزی خدایی نکرده شرایط در او سقوط کرد و از بین رفت، این آقا وکالت دارد از طرف شما بیعت با او را از بین ببرد».
وی با بیان اینکه این تنها راهی است که به فرمان امام زمان (عج) عمل کنیم، در ادامه تصریح کرد: شما متدین هستید، اینجا هم نماز جمعه است، خطبه نماز جمعه به جای دو رکعت نماز است و جای بیان احکام شرعی است. شما به عنوان شیعه امام عصرعج) مکلف هستید به حجت آن حضرت رجوع کنید و راه رجوع، نیز مسئله نمایندگی دادن به یک فقیه عادل است.
امام جمعه مشهد با تأکید بر اینکه انتخابات خبرگان واجب شرعی است و اجرا فرمان امام زمان (عج) است، افزود: اینطور نیست که فکر کنیم مسئله این مجلس، مثل مجلس شورای اسلامی صرفأ برای برنامهریزی و اداره مملکت است بلکه باید در نظر داشت که اساسیتر از هر نمایندگی، نمایندگی خبرگان است.
آیتالله علمالهدی در ادامه تبیین کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی میفرمایند: «حاکمیت و تحقق ارزشهای اسلامی با واقعیت زندگی با مجلس خبرگان است»؛ بر همین مبنا، شما بهعنوان متشرع و متدین باید به حجت امام زمان (عج) رجوع کنید و آن تعیین نماینده از سه جهت است، اگر این را انجام دادید رجوع به حجت آن امام کردید. از این رو رهبر معظم انقلاب در یکی از فرمایشاتشان فرمودند: «خبرگان رهبری نقطه تمایز جمهوری اسلامی از سایر الگوهای سیاسی است»، یعنی جمهوری اسلامی، مردم سالاری دینی را از دموکراسی لیبرال و غربی متمایز کرده است.
عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: آنچه اداره زندگی و حکومت شما را حکومت دینی قرار میدهد، مجلس خبرگان است. این انتخاب ناشی از تکلیفی است که امام زمان (عج) برای ما و شما معین کردهاند. مسئله رأی خبرگان نه تنها بهعنوان اجرای تکلیف خودتان بلکه بهعنوان تکلیف شرعی برای همه عزیزان و وابستگان به دین اهمیت دارد و باید به آن عنایت داشته باشید.
علمالهدی در پایان صحبتهای خود در خطبههای این هفته نماز جمعه مشهد گفت: همزمانی برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری نباید از اهمیت انتخابات خبرگان بکاهد و عظمت انتخابات این مجلس مهم باید مورد توجه باشد.
انتهای پیام/