پشت پرده حمله رژیم صهیونیستی به گذرگاه رفح

در چهار ماه اخیر جامعه جهانی از گذرگاه رفح برای انتقال امن کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه استفاده کرده و این منطقه مرزی آخرین پناهگاه آوارگان فلسطینی در برابر حملات بی‌امان ارتش صهیونیستی بوده است. در چنین شرایطی نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی از حمله به گذرگاه رفح خبر داد.
کد خبر: ۶۵۱۲۷۹
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۰:۲۷ - 14February 2024

پشت پرده حمله رژیم صهیونیستی به گذرگاه رفحبه گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفته بود، اگر تل‌آویو نتواند کنترل گذرگاه رفح را به دست بگیرد، حکم شکست برای ارتش رژیم صهیونیستی خواهد داشت. به گفته الیزاب وارن، نماینده دموکرات کنگره آمریکا قریب به ۱.۳ میلیون فلسطینی جای امنی برای پناه بردن ندارد و به همین دلیل در رفح مستقر شدند.

در نظر این مقام آمریکایی، حمله رژیم صهیونیستی به آنجا در حکم اعدام دسته جمعی ساکنان فلسطین خواهد بود. وزارت امور خارجه آلمان، انگلیس و فرانسه با انتشار بیانیه‌هایی نسبت به بروز فاجعه انسانی در این گذرگاه هشدار دادند.

نخست وزیر رژیم صهیونیستی با طرح ادعای حضور چهار گردان حماس در گذرگاه رفح عنوان کرده بود، مأموریت رزمی ارتش صهیونیستی بدون نابودی کامل نیرو‌های نظامی این جنبش فلسطینی ناتمام باقی خواهد ماند. تل‌آویو برای تأیید اهمیت این عملیات اعلام کرد با همکاری ارتش و شین‌بت سه نفر از رهبران ارشد حماس را در منطقه رفح به شهادت رسانده است.

اتخاذ چنین سیاستی دستاویز موج نخست حملات رژیم صهیونیستی به منطقه رفح و کشتار بیش از ۱۰۰ فلسطینی شد. در واکنش به این حمله جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در تماس تلفنی با نتانیاهو از وی خواست با هدف تدوین برنامه معتبر برای حفاظت از جان غیرنظامیان، حمله به منطقه پرجمعیت رفح را متوقف کند.

مذاکره کنندگان ارشد حماس نیز تهدید کردند اگر رژیم صهیونیستی دستور توقف حمله را صادر نکند، اقدامش به معنای از بین رفتن ابتکارات قاهره، دوحه و پاریس برای آتش‌بس و تبادل اسیران در غزه خواهد بود.

«بی بی» در حالی مدعی اهمیت حفظ جان غیرنظامیان در رفح است که از هفتم اکتبر تا امروز بیشتر بیمارستان‌ها و مراکز درمانی غزه به بهانه هدف قرار دادن استعداد‌های نظامی حماس مورد حمله قرار گرفتند.

در آن سوی مرز، مقام‌های مصری تهدید کردند اگر رژیم صهیونیستی قصد حمله به رفح و اشغال این منطقه را داشته باشد، قاهره توافق صلح با تل‌آویو را به حالت تعلیق درخواهد آورد. در چند روز اخیر ارتش مصر اقدام به استقرار انواع سامانه‌های پدافندی، ۴۰ تانک و نفربر زرهی در شمال صحرای سینا کرده است. دولت عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر به شدت نگران هدایت بخشی از جمعیت نوار غزه به سمت صحرای سیناست.

در سال‌های اخیر اقتصاد مصر با مشکلات فزاینده‌ای همچون افزایش بدهی خارجی، تورم، بیکاری جوانان، خشکسالی و فشار مهاجران خارجی دست به گریبان بوده است. حال تحلیلگران معتقدند کوچ اجباری ساکنان نوار غزه به همسایه غربی سبب افزایش مشکلات اقتصادی قاهره خواهد شد. علاوه بر این، حضور نیرو‌های اسلام گرا در مصر می‌تواند سبب خیزش مجدد جریان اخوان المسلمین در این کشور عربی شود و مخاطرات جدی برای قاهره ایجاد کند.

مقام‌های ارشد نظامی- امنیتی رژیم صهیونیستی با هدف آرام کردن مقام‌های مصری و دادن تضمین به قاهره ادعا کردند به صورت منظم با دولت سیسی در تماس هستند و هیچ اقدامی به صورت یکجانبه انجام نخواهند داد. با توجه به حساسیت‌های تل‌آویو در زمینه توافق امنیتی با قاهره لازم است مقام‌های مصری با توجه به مصالح مردم غزه و پشتیبانی سایر کشور‌های اسلامی بر موضع خود پافشاری کنند و هزینه اقدام احتمالی تل‌آویو را در این گذرگاه افزایش دهند.

بهره سخن

از ابتدای جنگ غزه تاکنون ۶۸ درصد ساختمان‌های شمالی، ۷۲ درصد ساختمان‌های نقاط مرکزی شهر، ۴۶ درصد ساختمان‌های خان یونس و ۲۰ درصد ساختمان‌های منطقه رفح نابود شده اند. عکس‌های ماهواره‌ای و تصاویر ثبت شده در داخل غزه حاکی از آن است بیشتر مناطق این باریکه دیگر قابل سکونت نیستند. در چنین شرایطی ارتش رژیم صهیونیستی با حمله به آخرین نقطه مقاومت مردم غزه، یعنی گذرگاه رفح قصد دارد فلسطینیان را مجبور به انتخاب میان زندگی در شرایط غیرممکن و کوچ اجباری به آن سوی مرز‌ها کند.

علاوه بر گروه‌های مقاومت، کشور‌های عربی و حتی بروکسل نسبت به این اقدام تل‌آویو لب به انتقاد گشودند و خواستار توقف فوری جنگ و ارسال کمک‌های بشردوستانه برای مردم غزه شدند. حمله ارتش رژیم صهیونیستی به گذرگاه رفح علاوه بر مسدود کردن مسیر انتقال کمک‌های بین‌المللی به غزه، موجب وخیم‌تر شدن شرایط بقا در این باریکه و کوچ اجباری دست کم بخشی از ساکنان غزه خواهد شد.

در چنین شرایطی لازم است گروه‌های مقاومت لبنان - یمن با تشدید عملیات ضدصهیونیستی در جبهه‌های شمالی و جنوبی قدرت چانه‌زنی بازیگران میانجی را برای متوقف کردن ماشین جنگی رژیم صهیونیستی تقویت کنند. پیش‌روی تل‌آویو در رفح سبب پیچیده‌تر شدن شرایط فلسطینیان ساکن غزه و توافق صلح احتمالی میان دو طرف منازعه خواهد شد.

منبع: راهبرد معاصر

انتهای پیام/ ۱۳۴

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار