نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین:

کسی که در ولایت خداست باید در این راه استقامت داشته باشد

نماینده، ولی فقیه در استان قزوین در مراسم جشن میلاد امام حسین (ع) و روز پاسدار در تیپ ۸۲ صاحب‌الامر (عج) استان قزوین گفت: آن کسی که در ولایت خداست باید در این راه استقامت داشته باشد.
کد خبر: ۶۵۱۶۱۶
تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۹:۱۶ - 15February 2024

کسی که در ولایت خداست باید در این راه استقامت داشته باشد/ برای دعوت دیگران به مشارکت حداکثری بسیج شویم

به گزارش دفاع‌پرس از قزوین، آیت‌الله عبدالکریم عابدینی در مراسم ولادت امام حسین (ع) و روز پاسدار که در تیپ ۸۲ صاحب‌الامر (عج) برگزار شد، ضمن تبریک روز پاسدار اظهار کرد: وقتی ما بخواهیم در مورد ائمه اطهار (ع) یا بزرگان صحبت کنیم، آن‌ها را با قرآن نگاه می‌کنیم و این باعث می‌شود این دیدگاه خیلی تماشایی شود، برای مثال مطالعه کنیم ببینیم امیرالمؤمنین (ع) یا حضرت زهرا (س) را در کدام آیات قرآن می‌توان مشاهده کرد؟

وی ادامه داد: یکی از آیاتی که می‌توان حضرت ابوالفضل (ع) را زیر سایه آن آیه دید و آن آیه را در زندگی این شخصیت بزرگ تماشا کرد، آیه ۳۰ سوره فصلت است، خدای متعال در این آیه می‌فرماید (در حقیقت کسانی که گفتند پروردگار ما خداست، سپس ایستادگی کردند، فرشتگان بر آنان فرود می‌آیند و می‌گویند هان بیم مدارید و غمین مباشید و به بهشتی که وعده یافته بودید شاد باشید).

امام جمعه قزوین عنوان کرد: این شخصیت فرمان امامش را اطاعت کرد، ما همه چیز شامل خوبی‌ها، ارزش‌ها و فضائل را در شخصیت او می‌بینیم و او را ابوالفضائل می‌نامیم، در این شخصیت ترس، استرس، عجله، اضطراب و دلشوره دیده نمی‌شود، چطور می‌شود این گونه بود؟ چطور می‌شود آدم در هر شرایطی آرامش داشته باشد؟ رمز آن آیه ۳۰ سوره فصلت است.

نماینده، ولی فقیه در استان قزوین بیان کرد: خداوند در این آیه از کسانی سخن می‌گوید که ربناالله گفتند و در راه خدا استقامت کردند، ربناالله به معنای نه گفتن به طاغوت است، این استقامت می‌طلبد.

وی خاطرنشان کرد: امام حسین (ع) در نیمه‌های ماه رجب در مسجدالنبی (ص) مشغول اقامه نماز مغروب و عشاء بودند که به آن حضرت خبر رسید حاکم مدینه با شما کار دارد، حضرت فوراً فرمودند معلوم می‌شود طاغوت بنی‌امیه (معاویه) به هلاکت رسیده است.

آیت‌الله عابدینی تأکید کرد: سپس حضرت فرمود من خواب دیدم تخت معاویه آتش گرفته و معاویه در همان آتش سرنگون شده است، تعبیر این خواب به جهنم واصل شدن معاویه بود، بیان کلمه (طاغوت بنی‌امیه) از زبان امام حسین (ع) به عنوان یک کلیدواژه است، حضرت می‌خواهد به ما بگوید طاغوت در یک سو و خدا در سوی دیگر قرار دارد، شما در ولایت خدا هستید یا در ولایت طاغوتید؟ آن کسی که در ولایت خداست باید در این راه استقامت داشته باشد.

امام جمعه قزوین تصریح کرد: امام (ع) ناگزیر به مرکز حکومت بنی‌امیه در مدینه رفتند، وقتی در آنجا حاضر شدند، به امام (ع) گفته شد که باید با یزید بیعت کنی، امام (ع) به آن‌ها فرمود چرا در شب و در خلوت مرا به بیعت دعوت می‌کنید؟ در آن مجلس، مشاور فرماندار مدینه به او مشورت داد و گفت اگر اکنون از حسین (ع) بیعت نگیری، دیگر هرگز نمی‌توانی از او بیعت بگیری.

وی یادآور شد: امام (ع) در آنجا به فرماندار مدینه فرمود خاندان نبوت ما هستیم، ما عصاره رسالت همه پیغمبران هستیم، فرشتگان در خانه ما رفت و آمد داشتند، وحی در خانه ما نازل شده است، ما این‌گونه هستیم و از این مسیر قدمی تخطی نمی‌کنیم، اما یزید شرابخوار و دائم‌الخمر است، به ناحق خون می‌ریزد و علناً فسق و فجور انجام می‌دهد.

نماینده، ولی فقیه در استان قزوین اظهار کرد: منظور امام (ع) این بود که من در راه خدا ربناالله گفته‌ام و تا هر جا که لازم باشد پای حرفم ایستاده‌ام، در مقابل من یزید قرار دارد، امام (ع) در انتها نفرمود من با یزید بیعت نمی‌کنم، بلکه فرمود تا قیامت هیچ مثل منی با هیچ مثل یزیدی بیعت نخواهد کرد، یعنی امام (ع) فرمود هر کس سنخیتی با من دارد با هر کسی که سنخیتی با یزید دارد، بیعت نخواهد کرد.

آیت‌الله عابدینی عنوان کرد: امام حسین (ع) در آخرین مراسم حج عمرشان رو به مردمی که مشغول طواف خانه خدا بودند فرمود این‌ها اولاً وظیفه دارند نزد ما بیایند و ولایت ما را اعلام کنند، دوم اینکه مودت و دوستی قلبی خود را به ما اعلام کنند، سوم اینکه نصرتشان را نسبت به ما اعلام کنند.

وی بیان کرد: امام (ع) نیامدند به حاجی‌ها بگویند با من همراه شوید، بلکه فرمودند هر کس این شرایط را دارد می‌تواند با ما و همراه ما باشد.

امام جمعه قزوین خاطرنشان کرد: همچنین امام حسین (ع) در شب عاشورا با اصحاب خود صحبت کرده و فرمودند این جماعتی که در مقابل ما صف کشیده‌اند برای کشتن من به اینجا آمده‌اند و با شما کاری ندارند، هر کسی می‌خواهد دست دیگری را بگیرد و برود، آن جماعتی که ماندند عصاره خوبی‌ها بودند و به حضرت اظهار ارادت کردند، حضرت ابوالفضل (ع) فرمود ما یک جان داریم، اگر ۸۰ بار هم کشته شویم و دوباره زنده شویم، می‌خواهیم در رکاب شما به شهادت برسیم، بقیه اصحاب نیز همین گونه اظهار وفاداری کردند.

نماینده، ولی فقیه در استان قزوین تأکید کرد: این ابراز ارادت‌ها نشان می‌دهد حضرت ابوالفضل (ع) و یاران دیگر امام حسین (ع) مصداق بارز آیه ۳۰ سوره فصلت بودند، اگر آدم به آن اندیشه محکم و یقین مستحکم نرسد نمی‌تواند این طور زندگی کند، حال ببینیم چطور می‌شود به این یقین رسید؟ قرآن برای این هم نسخه نوشته است.

وی تصریح کرد: هر کس هر کجا بلغزد به خاطر این است که یقینش ضعیف است، خدای متعال در آیه ۹۹ سوره حجر می‌فرماید (پروردگارت را عبادت کن تا یقین (مرگ) فرا رسد)، این آیه دو جور تفسیر می‌شود و البته این دو معنی با هم منافاتی ندارند.

آیت‌الله عابدینی یادآور شد: در یک معنا می‌گویند یقین در این آیه به معنای مرگ است، یعنی خداوند فرموده آنقدر عبادت کنید تا مرگ‌تان فرا برسد، البته یقین به معنای مرگ نیست، بلکه مرگ مصداقی از مصادیق کلمه یقین است، چون مرگ از جمله مواردی است که هیچ کس، حتی کافران هم در آن شکی ندارد، فرقش این است که کافران مرگ را نابودی می‌دانند، اما در نگاه دینی مرگ عبور از پل و پدید آمدن شرایط جدید برای انسان است.

امام جمعه قزوین اظهار کرد: یک معنای دیگر یقین این است که آیا می‌خواهی نسبت به خدا یقین کنی و از شک و تردید بیرون بیایی؟ آیا می‌خواهی نسبت به حقانیت قرآن و اینکه این کتاب از سوی خدا نازل شده، یقین کنی؟ اگر می‌خواهی یقین کنی راهش عبادت است، اگر با قرآن انس و الفت گرفتیم، این به مرور زمان باعث ایجاد یقین در ما می‌شود، محال است کسی قرآن را بفهمد و یقین نکند که این کلام خداست و در این مسئله شک داشته باشد.

وی عنوان کرد: خدا ظرفیتی در قرآن و ظرفیتی در انسان قرار داده است، اگر کسی حقیقتاً قرآن را درک کند، این دو ظرفیت با هم ملاقات می‌کنند و حتماً در انسا‌ن یقین ایجاد می‌شود و انسان به رسالت رسول اکرم (ص) یقین می‌کند، یعنی یقین می‌کند که اصلاً مگر می‌شود غیر از فرستاده خدا، کسی قرآن را برای ما بیاورد؟

نماینده، ولی فقیه در استان قزوین بیان کرد: اگر یقین بیاید خیلی چیز‌های دیگر را هم به دنبال خود می‌آورد، خداوند در آیه ۳۰ سوره فصلت می‌فرماید کسانی که در راه استقامت پیدا کردند و به یقین رسیدند، فرشتگان به امر خدا در دل آن‌ها نازل می‌شوند و می‌گویند مبادا بترسید یا نگران و غمگین باشید، بهشت بر شما بشارت باد.   

آیت‌الله عابدینی خاطرنشان کرد: بنابراین فرشتگان در دل مؤمنین نازل می‌شوند، مطابق آیه ۲۲۲ سوره شعراء خداوند می‌فرماید شیاطین نیز در دل هر دروغگوی گنهکار نازل می‌شوند.

وی تأکید کرد: اگر دلی پاک، مؤمنانه، باصداقت و جوانمردانه باشد فرشتگان بر آن نازل می‌شوند، اما اگر دلی گناه، معصیت، دروغ و نفاق در آن باشد، شیاطین بر آن نازل می‌شوند، شیطان مانند مگس است و به دنبال دل‌های آلوده می‌گردد تا وارد آن‌ها شود، اما فرشتگان مانند زنبور عسل هستند و بر دل‌های پاکی نازل می‌شوند که عطر ایمان، ولایت و قرآن از آن‌ها استشمام می‌شود.

امام جمعه قزوین تصریح کرد: ما وظیفه داریم تا جایی که می‌توانیم قرآن را بخوانیم و بفهمیم، امیرالمؤمنین (ع) درباره اهل تقوا می‌فرماید اهل تقوا در آیات قرآن می‌گردند تا دوای درد‌های خود را از آن بگیرند.

نماینده، ولی فقیه در استان قزوین یادآور شد: خداوند می‌فرماید ما از قرآن چیز‌هایی را برای شما فرستادیم که شفاء و رحمت است برای آن‌هایی که ایمان دارند، اما همین قرآن برای ظالمان فقط خسارت‌افزایی می‌کند.

وی اظهار کرد: برای مثال اگر کسی که به پدر و مادر خود بی‌احترامی می‌کند آیات مربوط به احترام به والدین را بخواند، همان آیات او را لعنت می‌کنند، اما کسی که حرمت پدر و مادر را نگه می‌دارد، اگر آیات مربوط به این موضوع را بخواند اجر و ثوابش نزد خدا محفوظ است و بر ایمانش افزوده می‌شود.

آیت‌الله عابدینی عنوان کرد: در رابطه با بحث انتخابات، عرضم خدمت شما این است که همه ما بسیج شویم تا دیگران را به مشارکت حداکثری دعوت کنیم، در این ایام وظیفه مخصوص ماست که در میان دوستان، اقوام یا افرادی که انگیزه حضور در انتخابات ندارند، انگیزه حضور ایجاد کنیم.

امام جمعه قزوین بیان کرد: همچنین انتخاب اصلح را نیز باید بدانیم و به دیگران هم بفهمانیم، ان‌شاءالله بتوانیم این مأموریت را انجام دهیم و نزد رهبرمان و در نتیجه نزد امام زمان (عج) روسفید باشیم.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار