به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، رئیس شورای ادغام و صلح مسلمانان ایرلند (IMPIC) و رئیس «جامعة المصطفی» در ایرلند است. مدرک دکترای اخلاق بین الملل دارد و تحصیلات دینی خود را نیز در پاکستان به پایان رسانده است. وی سابقه طولانی در مباحث بین الادیانی و برگزاری جلسات متعدد اسلام شناسی در ایرلند را در کارنامه خود دارد. از دیگر فعالیت های او این است که از چندین سال قبل تاکنون سخنگوی مسلمانان ایرلند است.
شیخ «عمر القادری» ، در مورد نحوه آشنایی خود با اخبار مربوط به انقلاب اسلامی ایران و امام خمینی (س) اظهار کرد: من هم مانند بسیاری دیگر، نخستین بار از طریق رسانه ها در خصوص انقلاب اسلامی و امام خمینی (س) مطالبی را شنیدم، اما در طول چند سال دوران تحصیل ام در پاکستان در مورد امام خمینی(س) و انقلاب بزرگ وی اطلاعات بیشتری کسب کردم.
رئیس جامعة المصطفی ایرلند افزود: من فکر می کنم امام خمینی (س) فرد بسیار با نفوذی بودند و معتقدم که همواره از ایشان به عنوان یکی از بانفوذترین رهبران اسلامی در دهه گذشته یاد خواهد شد. ایشان توانستند با موفقیت پدیده ای به نام «انقلاب اسلامی ایران» را خلق کنند. انقلابی که نه تنها مردم را از چنگال دیکتاتوری نجات داد و آنها را به حقوق مسلم شان رساند، بلکه به آنها فرصتی داد تا تحت یک حکومت واقعا اسلامی زندگی کنند.
وی حضور فعالانه زنان ایرانی در عرصه های اجتماعی را به عنوان یک نمونه برای آزادی های اجتماعی ایرانیان دانست و تصریح کرد: در ایران، ما برای مثال می بینیم که زنان فعالانه همچون مردان در تمامی زمینه ها از جمله در حوزه رسانه و در دیگر زمینه ها فعالیت می کنند و همچون دیگر جوامع اسلامی، آنها به کار در آشپزخانه محدود نمی شوند.
شیخ «عمر القادری» ادامه داد: حقیقتی که مرا بسیار تحت تاثیر قرار داد این بود که با وجود تمامی تحریم ها و تحت چنین شرایط سختی ایرانیان توانستند با موفقیت جامعه ای را خلق کنند که در آن تمامی افراد بتوانند به تحصیلات عالی دست پیدا کنند. من باید تاکید کنم که ایران در هیچ زمینه ای شکست نخورد و حتی موفقیت های گسترده ای نیز کسب کرد.
وی با اشاره به توافق هسته ای کشورمان و 1+5 گفت: ایران توانست با غرب به توافقی دست پیدا کرده و پلی را برای ارتباط با غرب بسازد. این امر یک پدیده فوق العاده است. من برای ایران بهترین آرزوها را داشته و برای دولت این کشور آرزوی توفیق روز افزون دارم تا بتواند با کشورهای غربی به روابط خوبی دست یابد. زیرا من معتقدم ما به عنوان مسلمان، باید با همه ارتباط خوبی داشته باشیم؛ با همه در ارتباط باشیم و با همه وارد مذاکره شویم که این یکی از اولویت های اصلی دولت کنونی ایران است.
عضو مجمع تقریب مذاهب اسلامی دلیل پیروزی انقلاب اسلامی ایران را عدم تأثیر و نفوذ عناصر خارجی دانست و ادامه داد: زمانی که به بهارهایی نگاه می کنیم که به عنوان انقلاب آغاز شدند، متاسفانه می بینیم که آنها به شکست منتهی شدند و تنها به هرج و مرج بیشتر انجامیدند و مردم را از بسیاری از حقوق شان محروم کردند.
وی تأکید کرد: من معتقدم دلیل اینکه این انقلاب ها به سرانجام نرسید، این بود که عناصر خارجی بر این تحولات تاثیر می گذاشتند. ایران در این زمینه منحصر به فرد عمل کرد. زیرا توانست تمامی ارتباطاتی که می توانست با عناصر خارجی وجود داشته باشد را قطع کند. زیرا ایران نمی خواست چنین دخالتی در زمینه های گوناگون وجود داشته باشد. که من معتقدم که این کار تبعات و تاثیرات مثبتی به دنبال داشته است.
شیخ «عمر القادری» با یاد کردن از شهدای انقلاب اسلامی گفت: جایگاهی که ایران اکنون قرار دارد، بدون چنین قربانیانی بدست نمی آمد. ایران اکنون به عنوان کشوری سرافراز و پر افتخار مطرح می شود. ایران اکنون قدرتی در منطقه است. ایران اکنون یک کشور اسلامی پیشرفته است.
وی نفوذ عناصر خارجی را خطرناک ترین تهدید صلح جهانی دانست و اظهار کرد: معتقدم آنچه که دیگر انقلاب ها می توانند از آن درس بگیرند این واقعیت است که در مبارزات هیچ عنصر خارجی نباید وارد شود. عناصر خارجی به دنبال منافع خود هستند. آنها به خاطر ملت ایران، مردم سوریه و یا ثبات سوریه و لیبی در آنجا حضور ندارند. دلیل اینکه عراق، افغانستان و لیبی هدف تهاجم قرار گرفتند، آزادسازی این کشورها نبود، بلکه به خاطر تسلط بر منابع آنها بود و اینکه منابع آنها مورد بهره برداری و چپاول قرار گیرند.
رئیس شورای صلح مسلمانان ایرلند در پاسخ به سؤالی در مورد وظیفه اصلی مسلمانان در برابر جنایات داعش نیز با بیان اینکه مبارزه با این گروهک وظیفه اخلاقی، شرعی و دینی همه مسلمانان است، تأکید کرد: گروهک داعش توسط بسیاری از محققان سنی در جهان به عنوان «خوارج» شناخته می شوند. با توجه به آموزه های اسلام، مقابله با خوارج یکی از مسئولیت های مسلمانان است. داعش، خوارج هستند؛ مردمانی هستند که با نام اسلام، مسلمانان و غیر مسلمانان را می کشند و به همین دلیل باید نابود شوند.
وی افزود: اما من معتقدم شکست داعش تنها با اسلحه، تجهیزات و درگیری های نظامی امکان پذیر نیست، بلکه آنها باید از لحاظ ایدئولوژیکی نیز نابود شوند؛ بنابراین هر نفوذ این چنینی که به گسترش نفوذ و ایدئولوژی داعش منجر می شود نیز باید مقابله و متوقف شود.
رئیس جامعة المصطفی ایرلند با اشاره به دکترین وهابیت که توسط عربستان سعودی در جهان گسترش داده شده است، گفت: اگر شما به گروه های تروریستی نظیر القاعده، طالبان، بوکوحرام و داعش بنگرید تمامی آنها به نوعی با ایدئولوژی وهابی در ارتباط هستند. این ایدئولوژی به افراط گرایی و رادیکالیزه شدن می انجامد. ما باید مانع این ایدئولوژی و مانع هر نفوذی شویم که می تواند این ایدئولوژی را گسترش دهد. من همچنین معتقدم عوامل اجتماعی و سیاسی وجود دارند که می توانند با رادیکالیزه شدن افراد در ارتباط باشند. آنها نیز باید مورد توجه قرار داده شوند.
وی همچنین در پاسخ به سؤالی در مورد راه های مبارزه با این ایدئولوژی، اظهار کرد: این اقدام با برگزاری گفت و گوهای میان شیعه و سنی و همچنین اتحاد میان آنها امکان پذیر است. به ویژه در خصوص عراق که اکنون به خشونت های فرقه ای دست و پنجه نرم می کند، من گمان می کنم ضروری است که مسلمان شیعه، سنی و رهبریت آنها همگی متحد باقی بمانند. من معتقدم دولت عراق باید رهبری سنی را نیز در مذاکرات خود وارد کند و اگر هر گونه مخالفتی در این خصوص وجود داشته باشد، مردم گمان می کنند که به دلیل سنی بودن به حاشیه کشانده شده اند.
شیخ «عمر القادری» تأکید کرد: من امیدوارم دولت عراق در آینده به خاطر داشته باشد که ما باید تمامی مسلمانان چه شیعه و چه سنی را با هم برای مقابله با افراط گرایی و ایدئولوژی آنها باید در اختیار داشته باشیم. به این دلیل که من فکر می کنم مشکل اینجا است که دین هیچگاه پایه هیچ بحرانی نیست؛ بلکه این تنها یک بهانه در دست برخی بهانه تراشان است. بهانه ای که انگیزه های سیاسی دارد؛ بنابر این هیچ دین و مذهبی نباید مقصر دانسته شود.
وی با تأکید بر اینکه اسلام دین اعتدال و توازن است، گفت: قرآن تاکید دارد که مسلمانان انسان های متوازن و میانه رویی هستند. بنابراین ما نباید در دیدگاه ها و تفکرات خود دچار افراط گرایی شویم. اسلام دین صلح، دوستی، و اتحاد است که به روابط خوب و تعامل نه تنها با دیگر مسلمانان بلکه با غیر مسلمانان تاکید دارد. پیامبر ما محمد (ص) رفتار بسیار خوبی با مسیحی ها، یهودیان و دیگر جوامع داشت و ما مسلمانان نیز باید همین راه را دنبال کنیم.
عضو مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی خاطر نشان کرد: کشورهای غربی دشمنان ما نیستند. مردم این کشورها نیز دشمنان ما نیستند. هیچکس دشمن ما نیست. ما همگی بر روی یک کره خاکی زندگی و در جهت برقراری صلح تلاش می کنیم. تنها دشمنان ما کسانی هستند که تلاش می کنند در جهت منافع اقتصادی و شخصی خود جهان را در آشوب و جنگ ببینند، زیرا به راه افتادن جنگ، پول بیشتری نصیب آنها می کند؛ آنها می توانند اسلحه بیشتری فروخته و یا صادر کنند. این افراد دشمنان ما هستند؛ نه کشور ها و نه ملت ها.
منبع:جماران