به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاعپرس، نشست خبری جشنواره بینالمللی «انا من الحسین (ع)» با موضوع شناساندن شخصیت حضرت اباعبداللهالحسین علیهالسلام برای غیر ایرانیان، با حضور آیتالله «محمدحسن اختری» رئیس بنیاد بینالمللی عاشورا و حجتالاسلام والمسلیمن «حسینی عارف» دبیر جشنواره در فرهنگسرای رسانه برگزار شد.
در ابتدای این نشست، آیتالله اختری با بیان اینکه این افتخار را داریم که با برنامه فرهنگی دینی بینالملی دیگر، گامی را در معرفی مکتب ارزشمند و متعالی اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام برداریم، اظهار داشت: عید بزرگ نیمه شعبان و ظهور فرج حضرت مهدی بهعنوان یکی از مهمترین آموزههای دینی شیعیان است؛ انتظار ظهور حضرت حجت و نیاز جامعه بشری به یک مصلح بزرگ و الهی، موضوع بسیار مهمی است و امروز بهتر از سالهای قبل این نیاز را درک میکنیم.
وی گفت: جنگهایی که در منطقه جریان دارد، چالشهای فراروی کشورها در برابر قدرتهای امپریالیستی و گسترش مفاسد اخلاقی در دنیا به وضوح نشان میدهد که نیاز بسیار زیادی به ظهور منجی داریم و برای نجات بشریت باید کسی پیدا بشود و کاری بکند.
رئیس بنیاد بینالمللی عاشورا با اشاره به برگزاری جشنواره «انا من الحسین» عنوان کرد: در جامعه اسلامی ظرفیتهای خاصی وجود دارد که در هیچ یک از مکاتب دیگر وجود ندارد. توجه به این ظرفیتها موضوع بسیار مهمی است. باید قدمهایی در این زمینه برداریم و برگزاری این رویداد فرهنگی هنری قدمی در همین راستا است. ما بهعنوان پیروان اهل بیت علیهمالسلام باید از این ظرفیتها به خوبی استفاده کنیم. یکی از ظرفیتها، مناسبتهای دینی نظیر اعیاد، نمازهای جمعه، اعتکاف و احیای شبهای ماه مبارک رمضان است. ظرفیت دیگر، شخصیت بینظیر حضرت اباعبدالله الحسین است. سیره زندگانی خاص امام سوم شیعیان، نوع دفاع ایشان از اسلام و حمایتشان از قرآن موضوع ویژهای است که باید مورد توجه قرار گیرد. بدون شک پیروزی انقلاب اسلامی یکی از دستاوردهای مهم همین زندگی خاص امام حسین علیهالسلام است.
آیتالله اختری با تاکید براینکه معتقدیم ظرفیت عاشورا در دنیا آموزنده است، تاکید کرد: عاشورا میتواند ملتها را بیدار کند و با آگاهی بخشی آنها را از ظلمتهای اجتماعی، هنری و فرهنگی نجات بدهد و پیامآور عدالت و مهربانی در دنیا باشد. برای بهرهبرداری از این ظرفیت در تمام ابعاد، باید تمام تلاش خود را بکنیم.
وی درباره انتشار فراخوان جشنواره گفت: به منظور معرفی سیره امام حسین علیه السلام و دستاوردهای انقلاب اسلامی فراخوان جشنواره انا من الحسین از دو سال پیش منتشر شد. در این فراخوان از کسانی که در دنیا، اطلاعاتی درباره امام حسین دارند و دوست دارند درباره سیره و مکتب امام حسین سخن بگویند، دعوت به همکاری کردیم.
آیتالله اختری خاطرنشان کرد: البته در این جشنواره یک چارچوب اساسی مشخص شده است؛ ما نخواستیم که به صورت سنتی عمل کنیم و تلاش ما این است که در بین تمام آموزههای عاشورایی، عناوینی را برجسته کنیم که برای غیر مسلمانان جذابیت داشته باشد و آنها بتوانند این آموزهها را درک کنند. به عبارت دیگر، هدف ما این است که در روزگار امروز، بدانیم کدام آموزههای قیام امام حسین علیهالسلام برای جامعه جهانی بهویژه غیرمسلمانان درس آموز است. هدف ما تبیین و نمایش این موضوعات است. البته معتقدم که راه زیادی برای رسیدن به این هدف داریم، اما میخواهیم گامهای مهمی را در این زمینه برداریم.
وی با اشاره به حضور ۷۰۰ اثر در بخشهای مختلف این جشنواره گفت: براساس فراخوان جشنواره، در چند بخش درخواست مشارکت با مخاطبان بینالمللی را داشتیم؛ حوزه اول بخش نوشتاری اعم از کتاب، مقاله و شعر است. حوزه دیگر فیلم و مستند است. در این باب نیز فراخوان جشنواره آمده است. بنا گذاشتیم که یک حرکت سریالسازی و فیلمسازی درباره عاشورا به وجود بیاوریم. حوزه سوم شعر و ادب و حوزه چهارم فضای مجازی است. بخش پنجم نیز ایدههای خاص است که مخاطبان میبایست ایدههای خود در هر زمینه را درباره موضوع عاشورا ارسال بکنند.
رئیس بنیاد بینالمللی عاشورا درباره مراسم افتتاحیه و اختتامیه این رویداد گفت: یکشنبه ۱۳ اسفند قبل از ظهر مراسم افتتاحیه جشنواره در حرم حضرت عبدالعظیم برگزار میشود و اختتامیه نیز بعدازظهر روز دوشنبه ۱۴ اسفند برگزار میشود. مراسم اختتامیه شامل شب شعر و یک جلسه پژوهشی است. جوایز برگزیدگان نیز در همان روز به نفرات برتر اهدا میشود.
وی افزود: از ۲۲ کشور شرکتکننده داریم و بیش از ۳۰۰ نفر از شخصیتهای داخلی و خارجی مشارکت خواهند داشت. ما اعلام آمادگی کردهایم و از همه کسانی که دغدغه عاشورا و امام حسین علیهالسلام دارند را دعوت کردیم تا ما را یاری کنند.
انتهای پیام/ ۱۲۱