به گزارش دفاعپرس از مازندران، آیت الله «محمدباقر محمدی لائینی» نماینده ولی فقیه در مازندران امروز در شورای فرهنگ عمومی استان، اظهار داشت: سال آینده براساس جدول زمانی تکلیفها و اطلاعرسانی جلسه شورای فرهنگ عمومی مشخص شود و جلسه فقط با حضور شخص مدعو انجام شود و به هیچ وجه نماینده قبول نکنیم تا شأن جلسه حفظ شود.
وی با اشاره به پیش رو بودن ماه مبارک رمضان، افزود: این ماه سازوکارهای خاص خودش را از نظر فضاسازی، تدبیر برای تهیه و تدارک نیازمندیها، تشویقهای لازم از نظر توجه به اینکه بهویژه گردشگران حرمت این ماه را رعایت کنند و هم سال نو را در پیش داریم که مباحث فرهنگی و اجتماعی خاص خودش را دارد.
آیت الله محمدی لائینی در بخش دیگری از این جلسه خاطرنشان کرد: در رابطه با بحث سرویسهای بهداشتی در ایام ماه رمضان و تعطیلات سازمان میراث فرهنگی باید فکری کند و هر ۵۰۰ متر حتی شده سرویس بهداشتی سیار مستقر کند، چرا که طهارت برای اقامه نماز ضرورت دارد.
این مسئول خاطرنشان کرد: مسئله دیگر این است که با هنجارشکنان عمدی برخورد شود، نکته دیگر اینکه سلسله برنامههای ورزشی در شبهای ماه رمضان برگزار میشود اولا باید همزمان با برپایی نماز جماعت و برنامههای مذهبی نباشد و با دو ساعت تاخیر باشد، نکته دیگر اینکه میگویند که اماکن ورزشی با بودجه دولتی ساخته شده، اما به بخشهای خصوصی اجاره میدهند که قیمتهایی دارند که در توان قاطبه مردم نیست از این رو نباید اجاره بدهند.
نماینده ولی فقیه در مازندران در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کرد: دبیرخانه، نهادهایی مثل میراث، ستاد اقامه نماز، کانونهای مساجد را باید در ماه رمضان و نوروز فعال کند تا مساجد و امامزادههای بین راهی که ضرورتهای این ایام است فعالیت خوبی داشته باشند.
امام جمعه ساری ادامه داد: دوم اینکه هیئات مذهبی باید همت کرده و در این ایام فضای چشم انداز را مذهبیتر و ارزشیتر کنند، دستگاههای نظارتی همچون امر به معروف و نهی از منکر و اماکن حتما باید به وظیفه خود عمل کنند.
این مسئول تاکید کرد: کارهای فرهنگی و ایجابی به معنای این نیست که نظارتها را نداشته باشیم، دستگاههای نظارتی هم باید در این ایام به وظایف خود توجه بیشتری داشته باشند.
وی گفت: ما تدبیرمان برای اینکه فضای عمومی جای تظاهر به روزهخواری نشود را باید داشته باشیم.
آیت الله محمدی لائینی با بیان اینکه برنامههای قرآنی سازمان تبلیغات برنامههای خوبی است، تصریح کرد: تقریبا دو سوم مساجد ما غیرفعال و راکد هستند چگونه است که ما برای خارج شدن از رکود واحدهای تولیدی تلاش میکنیم مساجد هم همین است، ما بیش از هزار و ۶۰۰ مسجد فعال و بیش از ۲هزار مسجد غیرفعال داریم.
نماینده ولی فقیه در مازندران عنوان کرد: بنده اوایل سال پیشنهاد داده بودم حداقل امسال هر کدام از دو نهاد سازمان تبلیغات و اوقاف ۱۰۰ مسجد را فعال کنند، البته اینها خادم و امکانات اولیه میخواهد و نیاز به کمک دولت و نهادهای دیگر دارد، این برنامه حداقل برای سال آینده مدنظر باشد.
این مسئول خاطرنشان کرد: همیشه عنوان میکنیم که مناسبتهای ملی و مذهبی هر دو مهم هستند، اما ما روی سفره مناسبتهای مذهبی نشستهایم و باید نگاه دیگری داشته باشیم، ۲۳۰ هزار شهید با عشق به ولایت و اهل بیت (ع) جنگیدند و به شهادت رسیدند، پس اینکه به مناسبتهای ملی احترام کنیم و حتما هم باید باشد یک مسئله است، اما اینطور ناآگاهانه نباشد که اینها در تراز مناسبتهای مذهبی هستند، این ولایت و مرجعیت بود که جنبش ایجاد کرد و ملت بخاطر احساسات دینی به میدان آمدند وگرنه این مناسبتهای ملی در دوره طاغوت هم بود.
وی در پایان اظهار کرد: امیدواریم در شورای فرهنگ عمومی و همه حوزهها شاهد نشاط بیشتری باشیم، در بحث ورزش نباید اقشار متوسط و ضعیف محروم باشند.
انتهای پیام/