به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، «داود صبوری» تهیه کننده فیلم سینمایی «اتاقک گلی» در گفتوگویی اظهار داشت: به زعم بنده مدیران جدید بنیاد شهید نگاه درستی دارند و تلاش میکنند که مبادرت به تولید آثار ماندگار با محوریت هشت سال دفاع مقدس کنند.
وی یادآور شد: بنده شخصاً خودم جزو خانواده شهدا هستم؛ یادم میآید پیش از این وقتی میخواستند در همایش یا جلسهای در خصوص برادران شهیدم صحبت کنند به ما میگفتند یک عکس از شهدا به ما بدهید و سپس آن را قاب میکردند و میآوردند و تمام! اما امروز حرکتی که بنیاد شهید در خصوص تولید فیلم در خصوص شهدا کرده بسیار پسندیده است و باعث میشود رشادتهای این عزیزان در قاب سینما جلوه گری کند و به خصوص نسل جوانتر که از آن زمانه و روزگار بی اطلاع هستند بتوانند با مجاهدت این شهدا و رزمندگان آشنا شوند.
این سینماگر خاطرنشان کرد: نکتهای که بنده دوست دارم عرض کنم این است که ما وقتی راجع به شهدا بحث میکنیم نباید نگاه مان تنها به سوی شهدای شاخص باشد! بدیهی است که به شهدای شاخص به اندازه در حوزههای مختلف پرداخت شده و میشود و این وظیفه ذاتی بنیاد شهید است که علاوه بر شهدای شاخص به سایر شهدا، رزمندگان و ایثارگران و حتی خانوادههای آنها نیز بپردازد.
صبوری سپس با انتقاد از فیلمنامههای ضعیفی که در خصوص شهدا نوشته و تولید میشود تصریح کرد: بنیاد شهید اگر سالی یک فیلم سینمایی خوب و قابل تأمل با محوریت هشت سال دفاع مقدس بسازد بسیار بهتر است تا اینکه چند فیلم تولید کند که فیلمنامههای ضعیفی دارند! باید باور کنیم که اگر به شهدا نپردازیم مردم بیشتر دوست دارند تا اینکه با این فیلمنامهها به آنها بپردازیم!
وی ادامه داد: بنیاد شهید یک رسالتی را شروع کرده به نام تولید فیلمهای دفاع مقدس و شهدا و باید از این کار حمایت کرد، اما باید حواس مان باشد اولویت فرهنگی در بنیاد شهید باید این باشد که به تمام امور شهدا بپردازد. شاید نیاز باشد برای یک مادر شهید فیلم بسازیم. ما فقط زوم کنیم روی هشت سال دفاع مقدس! شاید پدر و مادری بودند که تنها یک تک فرزند داشتند و بعد از شهادت وی و با بدبختی زندگی کردند؛ ما باید به آنها و حتی امروز همسران و فرزندان شهدا هم بپردازیم.
این تهیه کننده سپس با بیان اینکه بنیاد شهید باید فراخوان بگذارد و اعلام کند از هر فردی که طرح و داستانی در خصوص شهدا و خانوادههای شان دارد حمایت میکند متذکر شد: بنیاد شهید تنها نباید روی فیلمهای سینمایی زوم کند. بنیاد میتواند به ساخت فیلمهای کوتاه و مستند و حتی سریال و مینی سریال در خصوص شهدا نیز روی بیاورد. بنده معتقدم بهترین اتفاق زمانی رخ میدهد که بنیاد شهید از هر فردی که دغدغه مندانه طرحی را ارائه میکند حمایت کرده و پشت سر آنها بایستد.
صبوری تأکید کرد: یکی دیگر از نکاتی که بنده دوست دارم بیان کنم این است که بنیاد نباید به صورت تعارفی مبادرت به تولید فیلمی در خصوص شهدا کند! من شخصاً به کارگردان یکی از فیلمهایی که در جشنواره چهل و دوم حضور داشت گفتم فیلم شما داستان نداشت! شما باید روی فیلمنامه تان بیشتر کار میکردید و حداقل آن را به ۲-۳ فرد متخصص ارائه میدادید تا روی طرح تان کار کنند تا کارتان با کیفیتتر ساخته میشد، اما خوب همین فیلم توسط بنیاد تولید شد.
این سینماگر تصریح کرد: بنیاد شهید اگر سالی یک فیلم سینمایی خوب و قابل تأمل با محوریت هشت سال دفاع مقدس بسازد بسیار بهتر است تا اینکه چند فیلم کند که فیلمنامههای ضعیفی دارند. بنیاد میتواند سرمایهای که قرار است برای ساخت فیلمهای ضعیف صرف کند را برای تولید فیلمهای کوتاه و مستند سرمایه گذاری کند.
صبوری در خاتمه این گفتگو افزود: آنقدر قصههای قشنگ و دراماتیک داریم که حد ندارد. بنیاد شهید باید روی این طرح و قصهها سرمایه گذاری کند و امیدوارم که بتوانیم شاهد تولیدات درخشانی در این عرصه باشیم.
منبع: سینماپرس
انتهای پیام/ ۱۳۴