شهید طوسی؛ حماسه ساز والفجر ۸

سردار شهید «محمد حسن طوسی»، حماسه ساز عملیات والفجر ۸ بود که با عبور چندباره از اروند بارها به دل دشمنان زد و نامش در تقوم دفاع ایران زمین جاودانه مانده است.
کد خبر: ۶۶۰۱۹۷
تاریخ انتشار: ۲۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۲:۳۰ - 08April 2024

به گزارش دفاع‌پرس از مازندران، سردار نامی لشگر ویژه ۲۵ کربلای مازندران که در نقش مالک اشتر این لشگر خط شکن و ظفرمند در دفاع مقدس ظاهر شد، در شمار نوابغ گنجینه دفاعی کشورمان به شمار می‌رود که تاکتیک‌های رزمی و نظامی او در دوران پرافتخار جنگ تحمیلی و دفاع ارزشمند رزمندگان سلحشور کشورمان فتوحات بسیاری را به نفع جبهه اسلام رقم زده است.

سردار طوسی، علمداری بود که در میادین نبرد حضوری شجاعانه و پرتوان داشت و هرگز در مسیر دلدادگی به حریم ولایت و رهبری و ایفای مسؤولیت خطیر در فرماندهی عرصه‌های نبرد با دشمن غدار درنگ نکرد و حقیقتاً خود را وقف انقلاب و دفاع جانانه از کیان انقلاب و کشور کرد.

او در اوج قدرت و مقام فرماندهی که در بین رزمندگان و فرماندهان جنگ مثال زدنی بود از تواضع و فروتنی متعلق به ساحت مفاخر معنوی و پی جویان کمال ایمانی بهره می‌جست و در طول حضور موفقش در میادین دفاع مقدس به ویژه در مقام معاونت اطلاعات و عملیات لشگر ویژه ۲۵ کربلای مازندران و قائم مقامی این لشگر خط شکن اخلاق برجسته قدسی و الگو بخشش را به همگان هدیه می‌کرد.

سردار حماسه ساز عملیات والفجر هشت با عبور چندباره از اروند وحشی بار‌ها به دل دشمن زد و با طراحی یکی از پیچیده‌ترین عملیات‌های نظامی، فتح شهر استراتژیک و بندری فاو را که تأثیر زیادی در معادلات جنگ تحمیلی داشت، به ملت قدرشناس و انقلابی ایران تقدیم کرد و کشورمان از این برتری نظامی در جنگ سود برد.

سردار حماسه ساز عملیات والفجر هشت با عبور چندباره از اروند وحشی بار‌ها به دل دشمن زد و با طراحی یکی از پیچیده‌ترین عملیات‌های نظامی دنیا، فتح شهر استراتژیک و بندری فاو را که تأثیر زیادی در معادلات جنگ تحمیلی داشتسردار شهید «محمدحسن قاسمی طوسی»، روستازاده‌ای که در روستای طوسکلا از توابع نکا و در سال ۱۳۳۷ در خانواده‌ای متدین چشم به جهان گشود و دوران کودکی و نوجوان با ایمان و نجابت سپری کرد و در سال‌های ۵۵ و ۵۶ به دلیل تأسیس هسته فرهنگی، سیاسی و مشوق برگزاری مجالس سخنرانی و تجمع‌های ضد رژیم، چندین بار از سوی عمال رژیم منحوس پهلوی تحت تعقیب قرار گرفت.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری حضرت امام (ره) و تشکیل کمیته انقلاب اسلامی، او چند ماهی عضو کمیته شد، ولی با تشکیل سپاه پاسداران، در نیمه دوم سال ۵۸ به عضویت رسمی سپاه درآمد و لباس مقدس سبز پاسداری را زیور تن خود کرد وهمزمان با اوج‌گیری درگیری ضدانقلاب در گنبد، به این شهرستان اعزام شد و پس از آرامش در این شهر به کردستان رفت.

با شروع توطئه ضدانقلاب در غرب کشور در رأس گروهی از پاسداران در منطقه کامیاران حضور یافت و ضمن آشنایی با سردار سپاه اسلام جاویدالاثر «حاج احمد متوسلیان» خدمات شایانی از خود در غرب کشور به یادگار گذاشت.

شهید طوسی؛ حماسه ساز والفجر ۸

سمیه قاسمی طوسی فرزند شهید طوسی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه زندگی شهید طوسی به بخش خانواده و فعالیت‌های اجتماعی و مدیریت در جنگ تقسیم می‌شود، افزود: تولد و رشد و نمو شهید طوسی در بستر خانواده‌ای سنتی و مذهبی صورت گرفت و تعلیمات مذهبی و پرورش در دامن مادر و پدری با عقاید مذهبی در تربیت شهید طوسی نقش بسزایی داشته است.

وی افزود: شهید طوسی احترام خاصی برای پدر و مادر قائل بودند و، چون فرزند اول خانواده بود، همانند دوست، همراه و الفت خاصی با مادر خود داشتند و سنگ صبوری برای خانواده بودند.

وی گفت: وقتی عمویم که از نیرو‌های پدرم بود، به شهادت رسید، برخی‌ها به مادربزرگم می‌گفتند که فرزندان شما برای گرفتن مقرری به جبهه رفته‌اند و در این بین شهید طوسی به خانواده دلداری می‌داد، و می‌گفت باید با خدا معامله و در این مسیر صبوری کرد.

دشت‌ها و شالیزار‌های شمال و خاکریز‌های آفتاب سوخته جنوب و وجب به وجب مناطق عملیاتی، دلاوری و رشادت سردار بزرگ اسلام، شهید «محمد حسن طوسی» را گواهی می‌دهند، دشت‌های شلمچه و دهلاویه، فکه و سرزمین‌های عملیاتی قدمگاه این شهید بوده است.

شجاعت، خلوص نیت و ذکاوت ویژگی برجسته شهید طوسی بود

آنچه سردار شهید طوسی را بیش از پیش شهره کرده بود، شجاعت، خلوص نیت، زیرکی، هوش و ذکاوت بود و همین شاخصه‌ها سبب شد تا محمدحسن در سن کم و جوانی، مأموریت‌های بزرگی را انجام دهد که دل دشمن تا دندان مسلح رژیم بعث را به لرزه درآورد. اهالی شهرستان نکا از شهید طوسی خاطرات زیادی نقل می‌کنند و روز بدرقه این سردار برای همیشه در تقویم مازندران ثبت و ماندگار شده است.

شهید طوسی؛ حماسه ساز والفجر ۸

خاکریز‌های جبهه هنوز خستگی‌های شبانه و نخوابیدن‌های سردار شهید طوسی را به یاد دارند و گواهی می‌دهند رشادت‌های وی را در نبرد با دشمن.

آیت الله شهید سلیمانی: شهدا خط سرخ شهادت را انتخاب کردند

آیت الله شهید عباسعلی سلیمانی سال قبل سخنران مراسم یادواره والامقام شهدای شهرستان نکا با محوریت سردار شهید محمدحسن قاسمی طوسی بود و امسال خود در زمره شهدای گلگون کفن انقلاب اسلامی است.

وی در این یادواره از سردار شهید طوسی این چنین گفت: امثال سردار طوسی‌ها، سلیمانی‌ها، شیرودی‌ها و دیگر رزمنده‌های دلاور که خط سرخ شهادت را انتخاب کردند با ولایتمداری و جوانمردی در این مسیر قرار گرفتند.

توجه ویژه شهید طوسی به نماز اول وقت، توجه به بیت المال از ویژگی‌های برجسته شهید والامقام بوده است. سردار طوسی طلایه دار اولین لشکر‌های سپاه در جبهه شمالی کشور بود و لشکر حضرت ابوالفضل (ع) را در شمال کشور شکل داد که مأموریت آن نبرد با ضد انقلاب در شهر‌ها و آبادی‌ها و پاکسازی جنگل‌های شمال بوده است.

یادواره استانی شهدای شهرستان نکا با محوریت سردار طوسی شامگاه یکشنبه ۱۹ فروردین در نکا برگزار می‌شود. ۱۸ فروردین ۶۶ شلمچه، عملیات کربلا ۸ سردار طوسی به همراه سردار نبوی و نوبخت برای شناسایی منطقه اعزام شدند که در خط اول شناسایی، دشمن با پاتک آن‌ها را مورد هدف قرار می‌دهد و هر سه به شهادت نائل می‌شوند و پیکر‌های مطهرشان ۹ سال در آن منطقه می‌ماند.

منبع: خبرگزاری مهر

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها