به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی دفاعپرس، امیر سرتیپ «کیومرث حیدری» فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران صبح امروز (سهشنبه) در نشست خبری که به مناسبت روز ارتش برگزار شد، با اشاره به پاسخ سخت نیروهای مسلح به جنایت اخیر رژیم صهیونیستی، اظهار داشت: عملیات پیروزمندانه «وعده صادق» را به فرمانده معظم کل قوا و مردم تبریک میگویم؛ زیرا طبق خواسته ملت ایران پاسخ قاطعانهای به رژیم صهیونیستی داده شد و این عملیات نشان داد که رژیم صهیونیستی سستتر از خانه عنکبوت است.
امیر سرتیپ حیدری در ادامه با اشاره به روز ارتش، گفت: ۲۹ فروردین روز خجستهای است که آن را به عنوان روز تبلور ارتش میشناسیم.
فرمانده نیروی زمینی ارتش عنوان کرد: ارتش جمهوری اسلامی با ارتش شاهنشاهی تفاوت بسیاری دارد؛ زیرا ارتش جمهوری اسلامی منبعث از نهضت و انقلاب اسلامی است.
وی با بیان اینکه ۲۹ فروردین روز تأسیس ارتش جمهوری اسلامی ایران است، افزود: امام خمینی (ره) در اوایل انقلاب به ارتش دستور دادند که علیه تجزیهطلبان اقدام کند و این یعنی ایشان معتقد به «ارتش انقلابی» بودند و به واسطه این اعتماد، ارتش انقلابی از مأموریت محوله پیروزمندانه خارج شد.
امیر حیدری یادآور شد: در دوران دفاع مقدس نیز ارتش درگیر جنگ ناخواستهای شد که در آن ۴۳ کشور به روشهای گوناگون کمکهایی را به رژیم بعثی عراق ارائه میدادند؛ ولی چون ارتش جمهوری اسلامی به امام خمینی (ره) لبیک گفته و پای کار بود، دشمنان نتوانستند موفق شوند.
فرمانده نیروی زمینی ارتش خاطرنشان کرد: ارتش در ماههای نخست شروع جنگ تحمیلی، راهبرد دشمن را به شکست کشاند؛ چرا که مانع از پیشروی ارتش صدام و دستیابی رژیم بعثی به اهداف اولیه خود در زمینه تصرف ایران شد و طعم تلخ شکست را به دشمن چشاند.
وی ادامه داد: اولین عملیات منظم که توسط نیروی زمینی ارتش انجام شد، عملیات ثامن الائمه (ع) برای شکست حصر آبادان بود که با کمک سایر نیروها صورت گرفت؛ این سومین موفقیت ارتش انقلابی بعد از شکلگیری نظام اسلامی در کشورمان بود.
امیر حیدری گفت: ارتش در دوران پس از جنگ هم تا به امروز مرزها را رها نکرده است و نیروی زمینی ارتش مأموریت یافت که زمینهای بسیاری را که آلوده به مین و مهمات بود، از دهانه خلیج فارس تا آذربایجان غربی پاکسازی کند که الان همه این اراضی پاکسازی شده است.
فرمانده نیروی زمینی ارتش تصریح کرد: از سال ۱۳۷۵ تا ۱۳۸۴ نیروی زمینی ارتش به صورت پنهان هر روز با منافقین درگیر بوده تا طومار زندگی آنها را در مرزها درهم بپیچد.
وی اظهار داشت: موفقیتهای یادشده فقط با اتکا به توانمندیهای داخلی صورت محقق شده است؛ به نحوی که اکنون در نیروی زمینی ارتش ۲۳ رسته وجود دارد که از انواع تجهیزات دفاعی بومی برای دفاع از کشور برخوردارند.
امیر حیدری بیان کرد: امروز در داخل تجهیزات مورد نیاز را یا تولید میکنیم و یا بازآماد میشوند و تسلیحاتی را در این نیرو به کار میگیریم که از چهار ویژگی دورزنی، دقیقزنی، هوشمندی و قابلیت شبکه شدن برخوردار باشند.
فرمانده نزاجا با اشاره به اینکه ارتش جمهوری اسلامی ایران ۴۸ هزار شهید تقدیم انقلاب کرده است، گفت: امروز انواع پهپادهای بسیار کوچک اطلاعاتی و بزرگ راهبردی را تولید میکنیم و حتی موشکهای مورد نیاز و تجهیزات سیگنالی، راداری، ضد زره، و تسلیحات هوشمند را هم با کمک وزارت دفاع تولید میکنیم.
وی با اشاره به اینکه هماکنون ۱۱ تیپ نیروی زمینی در مرزهای کشورمان مستقر هستند، افزود: حضور در مرزهای به معنای وجود تهدیدات خطرآفرین نیست، بلکه به دلیل داشتن اشراف اطلاعاتی است و مرزها با تکیه بر تجهیزات هوشمند و در لبه فناوری مراقبت میشوند.
امیر حیدری در پاسخ به سوالی درباره آمادگی برای مقابله با تهدیدات، عنوان کرد: ارتش موظف به پاسداری از تمامیت ارضی و حفظ جمهوری اسلامی ایران و استقلال کشورمان است و نیروهای مسلح کشور مکمل یکدیگر هستند؛ لذا اتفاقی که با عملیات «وعده صادق» صورت گرفت، تابوشکنی منحصر به فردی را نشان داد و در واقع با این تابوشکنی، قاعده جدیدی را که بیانگر خاتمه یافتن «دوران بزن در رو» است به نمایش گذاشتند.
وی با بیان اینکه اگر تعدی رژیم صهیونیستی به خاک کشورمان تکرار شود، پاسخ نیروهای مسلح کشورمان بیشتر و سختتر خواهد بود، گفت: رژیم صهیونیستی بداند که با عملیات وعده صادق، قاعده جدیدی را رقم زدیم و چنانچه بخواهد مجدداً عملیاتی علیه کشورمان انجام دهد، نیروهای مسلح جمهور اسلامی ایران پاسخ شدیدتری به این رژیم جنایتکار خواهند داد.
فرمانده نیروی زمینی ارتش اظهار داشت: امروز نیروهای مسلح ضمن همافزایی با یکدیگر، برای دفاع از کشور در آمادگی کامل قرار دارند و از تجهیزات و امکانات لازم برای مقابله با تهدیدات برخوردارند.
امیر حیدری در پاسخ به سوالی در خصوص شرارتهای اخیر صورت گرفته در سیستان و بلوچستان هم عنوان کرد: همکاران ما در فراجا با شرارتهایی که توسط تروریستها در برخی نقاط کشور رخ میدهد، مقابله میکنند و اقدامات لازم را به خوبی انجام میدهند؛ با این حال چنانچه کمکی بخواهند، امکانات خود را برای کمک به این عزیزان اعزام میکنیم.
وی درباره حضور تروریستها در کشورهای همسایه نیز بیان کرد: سیاست جمهوری اسلامی ایران در قبال کشورهای همسایه، رعایت اصل «حُسن همجواری» است؛ اما اگر همسایگان کشورمان این اصل را رعایت نکنند، ارتش و نیروهای مسلح آمادگی دارند که پاسخی متناسب با رفتارشان به آنها بدهند.
فرمانده نزاجا همچنین درباره نقش شرکتهای دانشبنیان و هوش مصنوعی در نیروی زمینی ارتش گفت: نیروهای مسلح از سربازان ارزندهای بهره میبرند؛ بدین صورت که از نخبگان وظیفه برای بازگشایی گرهها در نیروهای مسلح استفاده میکنند؛ در همین راستا نزاجا با ۱۰۲ شرکت دانشبنیان قراردادهای تسلیحاتی و تولیدی دارد و علاوه بر این تقریباً با اکثر دانشگاههای کشور هم ارتباط داریم.
امیر حیدری خاطرنشان کرد: بهرهگیری از هوش مصنوعی و هوشمندسازی تسلیحات و تجهیزات مورد نیاز در دستور کار نیروی زمینی ارتش است و این موضوع در رادارها، موشکها و سایر تسلیحات نمود پیدا میکند.
گفتوگو از رحیم محمدی
انتهای پیام/ 231