به گزارش گروه بینالملل دفاعپرس، سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه تاکید کرد که تهدید به حمله به تاسیسات هستهای در منطقه خاورمیانه منجر به کاهش آستانه مجاز در این زمینه میشود. به گفته وی، حمایت طولانیمدت ایالات متحده آمریکا، اسرائیل را به اتخاذ مواضع «بیش از حد سختگیرانه» در قبال ایران و سایر کشورها سوق داده است.
معاون وزیر امور خارجه افزود: ضمن اینکه، اخیراً روندی دوباره شروع به ظهور کرده است که از تأسیسات هستهای و فعالیتهای هستهای بهعنوان «یک ابزار، اگر نه برای رویارویی مستقیم نظامی، بلکه برای جنگ اطلاعاتی روانی» استفاده میشود. این راهی بسیار خطرناک است، زیرا در واقع منجر به پایین آمدن آستانه قابل قبول در این زمینه خواهد شد.
ریابکوف یادآور شد که، بحث احتمال حمله اسرائیل به تاسیسات هستهای ایران و البته حملات روزانه نیروهای اوکراینی به نیروگاه اتمی زاپاروژیه نشان میدهد که در کشورهایی که خود را پشت سر آمریکا پنهان میکنند، سهل انگاری امنیتی، نظامی و سیاسی در حال شکوفایی است؛ و این وضعیت باید پایان یابد.
روز گذشته، میخائیل اولیانوف، نماینده دائم فدراسیون روسیه در سازمانهای بین المللی در وین، گفته بود که آژانس بین المللی انرژی اتمی (IAEA) تصمیم گرفته تا به طور موقت کارشناسان خود را از تاسیسات هستهای ایران به دلیل اوضاع متشنج در منطقه خاورمیانه خارج کند.
شرط روسیه برای صرفنظر کردن از تعلیق ممنوعیت استقرار موشکهای میانبرد و کوتاهتر
معاون وزیر امور خارجه روسیه همچنین به خبرنگاران گفت که اگر آمریکا چنین موشکهای میانبرد و کوتاهتر را در هر نقطه از جهان مستقر کند، طرف روسی از تعلیق توافقنامه مربوط به استقرار موشکهای میانبرد و کوتاهتر (پیمان INF) در خاک خود صرف نظر میکند.
سرگئی ریابکوف، این موضوع را در رابطه با آغاز رزمایش سالاکنیب-۲۴ (Salaknib ۲۴) با حضور نظامیان آمریکایی و فیلیپینی در شمال فیلیپین در حال برگزاری است، مطرح کرد. در طول این مانورها، ایالات متحده برای اولین بار یک سامانه موشکی میان برد MRC از کلاس (Mid-Range Capability) را مستقر کرد.
این دیپلمات بلندپایه روس افزود: «ما بیش از یک بار گفتهایم که ظهور تسلیحات میانبرد و کوتاهتر آمریکایی در هر منطقهای از جهان به معنای کنار گذاشتن تعلیق توافقنامه مربوط به این تسلیحات توسط روسیه خواهد بود». وی یادآور شد که هر تصمیمی در مورد سرنوشت تعلیق مشارکت روسیه در پیمان INF توسط ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه اتخاذ میشود.
ریابکوف ادامه داد: بر این اساس، هر تصمیمی در این زمینه در بالاترین سطح ما اتخاذ میشود، اما آمریکاییها به خوبی میدانند که دوره ثبات نسبی در این زمینه برای آنها به پایان خواهد رسید، اما ظاهراً آنها مسیر دیگری را در پیش گرفتهاند.
در این رابطه، آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در واشنگتن نیز بامداد امروز اعلام کرد که ایالات متحده سلاحهای بیثباتکنندهای که قبلاً بر اساس توافقنامه مربوط به عدم استقرار نیروهای هستهای میانبرد ممنوع شده بود، را برای استقرار در منطقه آسیا و اقیانوسیه از سایه بیرون آورده است.
آنتونوف گفت: «نمایش علنی پنتاگون از تواناییهای خود برای استقرار سریع تسلیحات موشکی که قبلاً بر اساس پیمان INF ممنوع شده بود در منطقه آسیا و اقیانوسیه نگرانی عمیقی را ایجاد میکند. در اصل، آمریکاییها یک کلاس کامل از سلاحهای بیثباتکننده خود ا از سایه بیرون آورده اند تا برتری نظامی خود را بر دشمنان خود نشان دهند.»
سفیر روسیه چنین اقداماتی را ضربهای قدرتمند به ثبات استراتژیک خواند و افزود: «استقرار موشکهای میانبرد پنتاگون یک «روز سیاه» برای امنیت بینالمللی محسوب میشود.»
انتهای پیام/ 118