به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاعپرس، نشست خبری اولین «جشنواره فیلم اقوام ایرانی» با حضور مهدی حیدری مدیر جشنواره، مسعود نجفی دبیر اجرایی و محمدحسین رجبی دوانی مدیر بنیاد ایران شناسی و رییس شورای سیاستگذاری جشنواره با رونمایی از پوستر جشنواره با طراحی از حمیدرضا بیدقی، در محل بنیاد ایران شناسی برگزار شد.
در ابتدا، مهدی حیدری مدیر جشنواره ملی فیلم اقوام به تشریح روند یک ساله دبیرخانه این رویداد سینمایی پرداخت و اظهار داشت: جشنواره فیلم اقوام ایرانی نزدیک به یک سال است که توانسته موافقت اصولی خود را از سازمان سینمایی دریافت کند. این جشنواره قرار بود در تبریز باشد اما بنا به مصلحتهایی قرار شد دوره اول آن در تهران برگزار شود.
مدیر جشنواره ملی فیلم اقوام درباره مشارکت بنیاد ایران شناسی در برگزاری این جشنواره گفت: همکاری بنیاد ایران شناسی میتواند به اهداف و آرمان های جشنواره کمک کند. امیدواریم جشنواره در سال های بعد در مناطق قوم نشین کشورمان رقم بخورد. امروز جای کمال تبریزی دبیر جشنواره در کنار ما خالی است. او حدود یک سال است که با جشنواره همکاری دارد و همراهی های خوبی با ما داشته است. اسم او برای دیده شدن جشنواره خیلی به ما کمک کرد.
وی علت عدم حضور کمال تبریزی در جشنواره را مشغله کاری این فیلمساز دانست و ادامه داد: با توجه به اینکه امروز آقای تبریزی مشغول ساخت سریال است حضورش به عنوان دبیر در جشنواره کمتر خواهد شد. او در طول این مدت همکاری بسیار خوبی با ما داشت. طبیعتا وقتی فردی می پذیرد که دبیر باشد ملزم به حضور فیزیکی در کنار جشنواره است. آقای تبریزی گفت در کنار جشنواره است اما شاید به عنوان دبیر حضورش کمرنگتر باشد و امیدواریم در آینده اتفاقات خوبی برای جشنواره رقم بخورد.
حیدری به علل برگزاری این جشنواره در مرکز ایرانشاسی پرداخت و افزود: خوشحالیم که برای اولین بار جشنواره ای که موضوعی است در مکانی مرتبط یعنی در خود بنیاد ایران شناسی برگزار می شود و اختتامیه جشنواره نیز در تالار وحدت خواهد بود.
در ادامه، محمدحسین رجبی دوانی مدیر بنیاد ایران شناسی و رییس شورای سیاست گذاری جشنواره گفت: وحدت اقوام ایرانی برای بنیاد ایران شناسی یکی از آرمانهای بزرگ است و هرآنچه وحدت را تقویت و نقشه دشمنان را بر آب کند مورد حمایت بنیاد است. جشنواره هم در این راستا قدم برمی دارد. وقتی دوستان در موسسه فصل هنر پیشنهاد کردند که این جشنواره با حمایت بنیاد برگزار شود، استقبال کردیم. امیدوارم این جشنواره آغازی بر حضور هرچه بیشتر سینما در راستای تقویت وحدت ملی باشد.
رییس شورای سیاست گذاری جشنواره درباره تغییر مکان این رویداد از تبریز به تهران نیز عنوان کرد: ابتدا قرار بود جشنواره در تبریز برگزار شود و بنیاد ایران شناسی هم در تبریز نمایندگی داشت اما گفتیم در تهران امکان اطلاع رسانی بهتری برای خبرنگاران وجود دارد.
وی درباره سیاستگذاری های جشنواره تصریح کرد: تنوع اقوام ایرانی باعث شده آداب و رسوم و ویژگی های خاص مناطق ایران مختلف باشد و هدف ما این بود این زیبایی ها و ارزش ها بهتر ترسیم شود. مشکلات در هر عرصهای کم نبوده است و این مشکلات در عرصه سینما به تصویر کشیده شده اند اما نمایش زیبایی هایی را که بیانگر انسجام ملی باشد در عرصه سینما تاکنون نداشته ایم.
رجبی دوانی درباره علت اضافه شدن بخش بینالملل به جشنواره فیلم اقوام ایرانی گفت: فرهنگ اقوام ایرانی محدود به جغرافیا و مرزهای امروز نیست بلکه در گستره ایرانی فرهنگی میدرخشد. هر جایی که جشن نوروز برپا میشود، آنجا بخشی از فرهنگ و تمدن ایران سابقه دارد و این فرهنگ میدرخشد لذا از چین تا مدیترانه همه شامل ایران بزرگ قدیم و فرهنگی است و دارای ظرفیت برای مشارکت در این جشنواره است.
در ادامه حیدری در سخنانی درباره برگزاری جشنواره برای اقوام عنوان کرد: این جشنواره به اسم اقوام برای اولین بار با موضوع اتحاد قومیت ها شکل می گیرد از این رو نیازمند دیده شدن و استمرار است. من اطمینان دارم این جشنواره در آینده به یکی از جشنواره های معتبر تبدیل می شود.
وی درباره جزییات جشنواره نیز گفت: ۱۰۰۰ اثر برای جشنواره ارسال شده که در سه بخش داستانی، مستند و سینمایی پذیرای آثار خواهد بود. در بخش سینمایی ۱۶ اثر، در بخش داستانی و فیلم کوتاه ۶۵ اثر و در بخش مستند نیز ۶۵ اثر به بخش اصلی جشنواره راه پیدا کرده اند. در کنار این ها بخش دیگری داریم که در آن ۱۲ نماهنگ و ۱۳ پویانمایی عرضه می شود. همچنین بخش فیلمنامه هم بعدا اضافه شد که ۴۰ اثر به بخش اصلی آن راه پیدا کرد.
حیدری استقبال از جشنواره فیلم اقوام ایرانی را مورد اشاره قرار داد و گفت: چهره ها و فیلمسازان مختلفی با این رویداد همکاری دارند. خود جشنواره هم نگاه فراجناحی دارد. در حال حاضر با حبیب احمدزاده، حسین تراب نژاد، فرهاد توحیدی و فریدون جیرانی همکاری داریم که داوران بخش فیلمنامه هستند. ۱۶ فیلم سینمایی به بخش سینمایی ما اضافه شده است. فیلم «احمد»، «آپاراتچی»، «آسمان غرب»، «آفتاب گرگ و میش»، «خورشید آن ماه»، «عروسک»، «میرو»، «نوروز» و ... از جمله این فیلم ها هستند.
وی با اشاره به تیم عوامل جشنواره بیان کرد: جشنواره یک تیم مدیریتی قوی دارد که کارش را به نحو احسن انجام می دهد حضور آقای مسعود نجفی به عنوان دبیر اجرایی که سال ها سکاندار جشنواره ها بوده، بسیار کمک کننده است. ابوالفضل جلیلی نیز مشاور عالی جشنواره است و افراد دیگری هم به ما کمک می کنند.
مدیر جشنواره درباره اضافه شدن بخش غزه به جشنواره گفت: در زمانی که شاهد جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم بیدفاع غزه بودیم اضافه شدن این بخش به جشنواره از سوی کمال تبریزی دبیر جشنواره مطرح شد و چند اثر به جشنواره رسید و در مراسم اختتامیه از اثار برگزیده این بخش تجلیل خواهد شد.
انتهای پیام/ 121