«علیرضا تقوینیا» کارشناس مسائل بینالملل در گفتوگو با خبرنگار بینالملل دفاعپرس، پیرامون تاثیرات عملیات «وعده صادق» هم در حوزه میدانی و هم در حوزه دیپلماتیک، اظهار داشت: علاوه بر خسارات مادی که رژیم صهیونیستی در عملیات «وعده صادق» بر اثر اصابت موشکها و پهپادهای ایرانی متحمل شد و همچنین هزینهای که برای رهگیری این موشکها و پهپادها که یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون دلار هزینه کرد، آثار روانی و راهبردی آن بسیار چشمگیر بود.
تقوینیا افزود: رژیم صهیونیستی در نزد صهیونیستها یک دولت شکستناپذیر در جنگهای کلاسیک بود؛ یعنی اینکه در برابر یک دولت بزرگ و یا یک ارتش منظم شکست نمیخورد و ضمن اینکه قابلیت دفاع دارد از بازدارندگی قدرتمندی برخوردار است و هیچ کشوری به صورت مستقیم نمیتواند به رژیم صهیونیستی تعرض کند.
کارشناس مسائل بینالملل ادامه داد: اما با انجام عملیات «وعده صادق» توسط ایران علیه رژیم صهیونیستی، این تصور و این هیمنه فروریخت و اسرائیلیها متوجه شدند که نه خیر، اینگونه نیست که آنها در وضعیتی باشند که کشورهای دیگر جرأت و جسارت تعرض را به آنها در منطقه نداشته باشند.
وی با بیان اینکه بعد از عملیات وعده صادق هیمنه رژیم صهیونیستی در ذهن صهیونیستها از بین رفت و آن دولت به اصطلاح قدرتمندی که میتوانست، امنیت آنها را در هر صورت تامین کند، دیگر عاجز است، اضافه کرد: این عملیات موجب تضعیف امنیت ملی «اسرائیل» شد و این وضعیت به صورتی است که دیگر شرایط به وضعیت سابق بازنخواهد گشت. همین امر علاوه بر اینکه مهاجرت معکوس را در سرزمینهای اشغالی شدت خواهد بخشید، مانع سرمایهگذاری نیز خواهد شد و هم باعث خواهد شد که ارتش رژیم صهیونیستی آن اعتماد به نفس سابق را در برابر ایران نداشته باشد.
کارشناس مسائل بینالملل عنوان کرد: بعد از عملیات «وعده صادق» نتانیاهو سکوت میکند و دیگر درباره ایران حرف نمیزند. خب این نشانه چیست؟ چرا دیگر نتانیاهو در مورد ایران حرفی نمیزند؟ پاسخ این است که دیگر حرفی برای گفتن ندارند. زیرا وجهه و چهرهای که برای خودشان ساخته بودند، از بین رفته است.
تقوینیا اظهار داشت: عملیاتی که ایران علیه رژیم صهیونیستی انجام داد تا حد فراوانی توانسته است که عامل بازدارنده بسیار خوبی در برابر تجاوزات رژیم صهیونیستی در منطقه باشد. زیرا اگر رژیم صهیونیستی بخواهد در مرتبه بعدی اقدامی را علیه ایران انجام بدهد، قطعا ماجرای کنسولگری را به خاطر خواهد آورد که این ماجرا چقدر به اقتصاد و امنیت آنها ضربه وارد کرده است. زیرا آنها تصور نمیکردند که ایران به صورت مستقیم به اقدام آنها پاسخ بدهد.
کارشناس مسائل بینالملل تصریح کرد: این سیلی ایران موجب شد تا رژیم صهیونیستی در محاسبات خودش تجدیدنظر کند و هم خسارات پاسخ ایران را مشاهده کرده و آنها را بررسی کند. زیرا هزینه یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون دلار برای مقابله با یک موج حمله ایران برای رژیم صهیونیستی بسیار سنگین و زیاد است.
وی در بخش دیگر از سخنان خود افزود: نکته دیگر این است که رژیم صهیونیستی موشکهایی که خاک خود خودشان اصابت کرده است را مدنظر قرار میدهد و اینکه آیا به صرفه است که مجددا با ایران دچار چالش و درگیری شود یا نه؟ در حقیقت از این به بعد رژیم صهیونیستی هر زمانی که بخواهند علیه ایران عملیاتی انجام بدهند را درنظر میگیرد و محاسبه هزینه - فایده خواهند کرد.
تقوینیا به بازتاب عملیات ایران علیه رژیم صهیونیستی در سطح جهان عرب اشاره کرد و ادامه داد: جهان عرب در شرایط سخت دید که ایران تنها کشوری است که جرات و جسارت درگیری با «اسرائیل» را دارد و تنها کشوری است که به طور واقعی از فلسطین حمایت میکند. ضمن اینکه ایران تنها کشوری است که میتواند به صورت مستقیم به سوی «اسرائیل» موشک شلیک کند.
وی اضافه کرد: حوادث اخیر موجب شد تا وزن و جایگاه ایران و همچنین جایگاه سیاسی ایران در دنیا بخصوص در جامعه اسلامی و در میان ملتهای منطقه ارتقاء پیدا کند. این رویدادها در عین اینکه اثرات مثبتی برای ایران داشت، اثراتی منفی را برای برخی از حکام عرب به خصوص پادشاه اردن داشت که آسمان خود را بر روی هواپیماهای آمریکایی برای رهگیری پهپادهای ایرانی باز گذاشت.
انتهای پیام/ ۱۳۴