گروه فرهنگ و هنر دفاعپرس- فرشته حاجیزاده؛ حجاب وعفاف قبل ازاینکه یک مسئله شرعی و قانونی در کشور باشد یکی از موضوعات مهم فرهنگی است که ازوقوع انقلاب اسلامی در کشور به یکی از مقولههای مهم و اساسی تبدیل شده تا آنجا که جز قوانین اصلی کشور محسوب میشود و همه موظف هستند که این قانون را رعایت کنند.
اما مسئله مهم و اصلی در این برهه از زمان این است که آیا رعایت قانون فقط برای عموم مردم است و یا اینکه دستگاهها و نهادهای دیگر علی الخصوص نهادهای فرهنگی هم ملزم به اجرا و عمل به این قانون هستند و سئوال مهم اینجاست که فرهنگ و فرهنگسازی در این زمینه و ایجاد گفتمانسازی موثر تا چه حدی در مورد این موضوع تحقق پیدا کرده است و اصلا نهادهای فرهنگی تا چه اندازه موضوعات و مسائل خود را در چارچوب حجاب و عفاف قرار دادهاند.
چیزی که در این سالها واضح و مبرهن بوده این است که فقط فرماندهی انتظامی تهران بزرگ متولی امر حجاب و عفاف در کشور است و شاید یا اصلا دیده نشده و یا نبوده ارگان یا نهادی که با این سازمان در این زمینه همکاری داشته باشد و بارها دیده شده که نهادهای فرهنگی مانند سازمان تبلیغات یا وزارت ارشاد یا نهادهای دیگر خیلی خودشان را ملزم به اجرای این قانون ندانسته و نمیدانند و این موضوع به درستی در خروجی این سازمانها دیده میشود.
اما ما همواره باید این نکته را در نظر بگیریم که طبق فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی که بارها فرمودند، برای هر امر فرهنگی، فرهنگسازی و گفتمانسازی انجام شود تبلیغات درست و موثر صورت گیرد تا مردم به سمت و سوی شرع و قانون گرایش پیدا کنند؛ اما اصلا در بعضی از سازمانهای دولتی این امر صورت نمیگیرد و کوتاهی در این زمینه به وفور دیده میشود.
وقتی سازمانی متولی امر فرهنگ باشد و هیچ کار فرهنگی درستی مثلا در فیلم و سریال و موسیقی انجام ندهد یا خروجی آن سازمان چیزی غیر از مقوله قانون حجاب و شرع در جامعه باشد، برخورد جبری و اضطراری برای مردم آن جامعه جوابگو نخواهد بود و قطعا ارگانی مانند فراجا به تنهایی نمیتواند کل فرهنگ و حجاب این جامعه را اصلاح کند و این نیاز به همافزایی و همکاری دیگر سازمانها دارد.
لذا دیدههای ما اینطور نشان میدهد که نهادهای فرهنگی در مورد این موضوع سکوت کردهاند و پا را برای انجام قانون جلو نمیگذارند و دلیل اینکار نیز مشخص نمیباشد و هیچ نهادی هم پاسخگوی کار خود نیست.
انتهای پیام/ 801