به گزارش دفاعپرس از تهران، «ارسلان رحیمی» مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در سال ۱۴۰۲ بالغ بر ۴۱ مورد تعرض به خطوط لوله انتقال نفت ایران رخ داد که با اقدامات بهموقع، از این تعداد ۲۵ مورد به برداشت نفت یا فرآورده منجر نشد.
وی افزود: نسبت به سال ۱۴۰۱ که ۴۷ مورد انشعاب غیرمجاز با ۳۵ مورد برداشت نفت یا فرآورده داشتیم، میزان سرقت از خطوط لوله نفت ایران کاهش داشته است.
رحیمی با بیان اینکه «روند انتقال در سال ۱۴۰۲ افزایشی بوده است»، گفت: در سال گذشته ۱۳۷ میلیارد لیتر مواد نفتی از مبادی تولید به مقاصد مصرف ارسال شده است.
این مسئول ادامه داد: از مجموع این انتقالات ۷۱ میلیارد لیتر مربوط به نفت خام و ۶۶ میلیارد لیتر مربوط به انتقال انواع فرآورده نفتی است.
مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت تصریح کرد: آمار گویای این است که باتوجه به اینکه در سال ۱۴۰۱ ، ۱۳۲ میلیارد لیتر مواد نفتی انتقال داده شده و در سال گذشته، ۱۳۷ میلیارد لیتر که نشان دهنده رشد ۳.۷ درصدی در فرآیند انتقال است
این مسئول افزود: در طراحی، مهندسی و اجرای خطوط لوله انتقال نفت و فرآورده خودکفایی کامل داریم و در سال گذشته بالغ بر ۹۸ درصد تجهیزات مورد استفاده در پروژهها از ساخت داخل بوده است.
رحیمی با بیان اینکه انتقال ۱۳۷ میلیارد لیتر نفت و فرآورده با خطوط لوله معادل تردد ۵.۵ میلیون نفتکش ۲۵ هزار لیتری است، گفت: در صورت تردد این تعداد نفتکش، سالانه ۲.۵ میلیارد لیتر گازوئیل صرف سوخت این تفتکشها خواهد شد، که در مقایسه با مصرف ۸۰۰ میلیون لیتری سوخت در جابهجایی با خطوط لوله، سالانه ۱.۷ میلیارد لیتر به ارزش یک میلیارد دلار صرفه جویی در مصرف گازوئیل رخ میدهد.
وی خاطرنشان کرد: خط لوله صادراتی نفت خام گوره به جاسک قرار است توسط شرکت ملی نفت ایران تکمیل شود.
مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت از تکمیل خط دوم ۲۶ اینچ بندرعباس به رفسنجان تا سه ماه آینده خبر داد و یادآور شد: با یک خطی که در این مسیر داریم، تجمع فرآورده را در بندرعباس داریم که با بهرهبرداری از خط دوم، این مشکل برطرف خواهد شد.
این مسئول ابراز داشت: خط لوله تابش و خط لوله پارس هنوز وارد فاز اجرایی نشدهاند، بلکه در مرحله طراحی هستند و به دلیل بزرگ بودن این پروژهها، اینطور نیست که تا دو سال آینده انتظار بهره برداری از آنها را داشته باشیم.
رحیمی میانگین طول عمر خطوط انتقال نفت و فرآورده در جهان را ۲۵ تا ۳۰ سال اعلام کرد و متذکر شد: عمر متوسط خطوط انتقال نفت خام ایران ۳۳ سال و میانگین عمر خطوط لوله انتقال فرآوردههای نفتی کشور ۳۷ سال است اما با رسیدگی بهموقع و بهره برداری درست، خطوط را در مدار بهرهبرداری داریم و اگر خطی با فرسودگی مواجه شود، طرح احداث خطوط لوله جایگزین تعریف و اجرایی میشود.
انتهای پیام/