گروه اجتماعی دفاع پرس؛ رحیم محمدی: ساختمان در حال احداث بسیج در میدان سپاه، یکی از موضوعات مورد مناقشه میان شهرداری تهران، میراث فرهنگی و سپاه بوده که در پی آن تاکنون صحبت های متعددی از سوی مسئولان شورای شهر، شهرداری، میراث فرهنگی و سپاه مطرح شده و حتی دادسرای نظامی نیز برای حل اختلاف میان سپاه و مسئولان شهری و میراث فرهنگی به این موضوع ورود پیدا کرده است.
این موضوع از زمانی حساسیت پیدا کرد که سازمان میراث فرهنگی در ادعایی عنوان کرد با احداث این ساختمان، میزان دید و اشرافیت بر عمارت «کلاه فرنگی» از بین می رود و از سوی دیگر مسئولان سپاه نیز بیان می کنند اگر این عمارت برای مسئولان مربوطه اهمیت دارد چرا علی رغم برگزاری جلسه و بازدید رئیس وقت شورای شهر تهران و رئیس میراث فرهنگی تهران از این پروژه، تاکنون هیچ اقدامی در راستای مرمت و بازسازی این عمارت صورت نگرفته است؟
عمارت کلاه فرنگی که بهانه سیل انتقادات به احداث ساختمان بسیج در میدان سپاه است، در حال حاضر به شکل مخروبه قرار دارد و مسئولان میراث فرهنگی و شهرداری هیچ اقدام عملی برای احیاء و بازسازی آن انجام نداده اند.
در عین حال بنابر اظهارات محمدرضا یزدی، معاون حقوقی و امور مجلس سپاه، این سازه ساختمانی که در حال احداث است، فاصله ١٣٠ متری خود با عمارت مورد اشاره را رعایت کرده، در حالی که فاصله این عمارت تاریخی با اتوبان شهید صیاد شیرازی که پروژه خود شهرداری بوده، کمتر از ٥٠ متر است.
در همین رابطه ابوالفضل قناعتی عضو هیأت رئیسه شورای شهر تهران هم عنوان کرده که قرار شده تا سپاه علاوه بر سه طبقهای که در تابستان گذشته بر سرکاهش طبقات سازه میدان سپاه توافق شده بود، دو طبقه دیگر نیز کاهش طبقه داشته باشد.
در مقابل این اظهار نظر یکی از مسئولان معاونت مهندسی سپاه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی دفاع پرس، اظهار داشت: آنچه توافق شده، کاهش سه طبقه از بلوک شمالی سازه میدان سپاه است یعنی در حال حاضر فقط این سه طبقه کاهش می یابد.
این مقام مسئول اضافه کرد: این در حالی است که در جلسات حضوری با مسئولان شهری و میراث فرهنگی سپاه آمادگی خود را برای کمک به بازسازی و مرمت این عمارت تاریخی اعلام کرده و حتی حاضر است دسترسی مجزایی برای این عمارت اختصاص دهد اما علی رغم این اعلام آمادگی هیچ کدام از مسئولان مربوطه اقدامی برای تحقق موضوع مورد اشاره انجام نداده اند.
باز برای روشن شده بهتر این اظهار نظر عضو شورای شهر تهران، خبرنگار ما موضع مطرح شده را با یکی از مسئولان مربوطه در سپاه در میان گذاشت که وی در پاسخ تأکید کرد: سپاه اگر چه در حال حاضر مشغول کاهش تعداد طبقات پروژه میدان سپاه است ولی اینکه چه تعداد طبقه کاهش یابد، موضوعی است که باید در ستاد کل سپاه به آن رسیدگی شود و هر آنچه از طریق سلسه مراتب فرماندهی ابلاغی صورت گیرد، اقدامات لازم برای ادامه روند تکمیل پروژه انجام می شود.
نتیجه اینکه، ساخت سازه میدان سپاه ظاهرا تحت تأثیر برخی جریانات قرار گرفته تا اقدام سپاه را فرا قانونی جلوه دهند و به نوعی سپاه را با اتهام رعایت نکردن قانون، مورد انتقاد قرار دهند در حالی که اگر این عمارت تا این حد برای مسئولان شهری و میراث فرهنگی اهمیت دارد، چرا این قدر که بحث ساخت سازه مورد اشاره در کانون توجه ها قرار گرفته، به مرمت و بازسازی این عمارت تاریخی، توجهی نمی شود؟