به گزارش دفاعپرس از خراسان رضوی، حجتالاسلاموالمسلمین «سید ابراهیم رییسی» رییس جمهور در اختتامیه کنگره جهانی حضرت رضا علیهالسلام که امشب در تالار قدس حرم مطهر رضوی برگزار شد ضمن تبریک ایام و خیرمقدم به میهمانان داخلی و خارجی اظهارداشت: از برگزارکنندگان این نشست علمی تشکر میکنم. فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی و نکاتی که ایشان فرمودند بسیار قابل تامل بود. همچنین نقطه نظرات ارزشمند مراجع عظام به این کنگره نیز با اهمیت است.
وی با اشاره به دهه کرامت گفت: انسان دارای کرامت ذاتی است و از همه موجودات برتر و والاتر است اما سخن از کرامت ذاتی نیست بلکه کرامت اکتسابی است که میتوان در سایه سیره امام بدان رسید و عمل به آنچه امام در سایه رسیدن به کرامت الی الله به آن توصیه کردند مورد توجه قرار گیرد.
رئیس جمهور تصریح کرد: عدالت و خلقت، عدالت و نبوت، عدالت و معاد، امامت و عدالت و فرج؛ عدالت در تمام شئون جاری و ساری باشد. مرحله بالاتر آن است که جوارح انسان مرتکب گناه نشود اما مرحله بعد امام است که تمام مظاهر او نماد عدل است.در باب عدالت سخن بسیار گفته شده و گفته خواهد شد، مقالات و کتابهای بسیاری در این باره نگاشته شده اما سخن اینست که باید چه کرد؟ عدالت در اجرا چگونه اجرایی و عملیاتی شود؟
حجتالاسلام رئیسی عنوان کرد: یک عدالتخواه داریم، یک عادل؛ افرادی هستند عادل اما حاضر نیستند هزینه بدهند و برای اجرای عدالت به خطر بیفتند امام علی علیهالسلام خود یک عدالتخواه کامل بود. عدالتخواهی امام رضا علیهالسلام در مدت ولایتعهدی خود بسیار میتواند مورد مداقه و تحقیق قرار بگیرد.
وی افزود: هجرت امام رضا علیهالسلام از مدینه به توس از هجرتهای تمدنساز بود که پیوست این هجرت و امامزادگان در کنار این هجرت محقق شد و این ستارگان آسمان امامت و ولایت باید مورد توجه قرار بگیرند. این ستارگانی که در سایه امام رضا علیهالسلام در جایجای ایران اسلامی ورود کردند و در جایجای منطقه هستند باید شناخته و شناسانده شوند.
رئیس جمهور تصریح کرد: نقطه عدالت و اعتدال انسان باید رابطه خود با خدا و ارتباط خود با دیگران و ارتباط خود با هستی را بدرستی بداند، انسان سالکی است که از محورهای عدالت محوری است؛ شاخص در عدالت چیست؟ شاخص اجرای عدالت در جامعه باید محرز شود آیا در قانون میتوان گفت به هر میزان قانون اجرا شود عدالت اجرا شده و اگر نقض شود به همان میزان عدالت نقض شده؟ به نظر من شاخص تمام و کمال عدالت امام رضا علیهالسلام است که در تمام شئون اجتماعی، اقتصادی و علمی میتوان از ایشان الگو گرفت. اگر خروج هرچیزی از اعتدال را به مثابه فساد در نظر بگیریم هر فسادی درهر حوزه میتواند به حوزههای دیگر نیز آسیب برساند و برای جامعه اسلامی آسیبزا باشد.
حجتالاسلام رئیسی خاطرنشان کرد: امام خمینی (ره) برای اجرای عدالت ایستادگی بسیاری کرد و این پرچم به دست رهبر معظم انقلاب اسلامی است و مردم ما عدالت را فریاد میکنند و عدالت را میخواهند؛ از محورهای بیانیه گام دوم انقلاب عدالت است، رصد کنیم ببینیم بعد از پنج سال که از صدور این بیانیه میگذرد کجا به عدالت عمل کرده و کجا عقب ماندهایم بسیار ضروری است. مباحث علنی دانشگاهیان و حوزویان پیرامون عدالت بسیار ضروری است، نظریههای این کنگره ضروری است. قرآن میفرماید اگر مردم بدانند آنچه سعادت آنهاست بر پایه عدالت است خودشان اقامه قسط خواهند کرد.
وی بیان داشت: همه کارگزاران امام خمینی (ره) در جایجای این کشور و جامعه اسلامی باید بهرهمند از نعمت عدالت باشند در تمام حوزههای مختلف، لذا عادل بودن امام مسلمین لازم است اما همه کسانی که در کسوت آن هستند باید از آن برخوردار باشند و این هارمونی باید در تمام بخشها جاری و ساری باشد مانند قانون عادلانه، اجرای عادلانه و داوری عادلانه؛ شرط مهم در جامعه اسلامی است و لذا افراد در هر سطحی خود را ملزم به رعایت آن بدانند.
رئیس جمهور گفت: هیچ نظام کنترلی برای اجرای عدالت جز خود کنترلی نیست که هر فرد حتی در خلوت خود موظف باشد اینگونه عمل کند که پا را از عدل کج نکند؛ امروز آنچه شما در دانشگاهها و حوزهها بحث میکنید آثار اجرایی آن باید در جامعه خروجی داشته و ملموس باشد. بخش پیشنهادات آخر پایاننامهها ناظر بر اجرا باشد وگرنه این مقالات ارزشمند به کتابخانهها میرود و تنها در حد مباحث علمی باقی خواهند ماند.
حجتالاسلام رئیسی ابراز داشت: ما به عنوان کسانی که در کنار مضجع نورانی امام رضا علیهالسلام هستیم با هدایت و رهبری علما میتوانیم به سیره رضوی تاسی کنیم کلمات حضرت و شناساندن حقوق همه موجودات و همه زوایای زندگی انسان را در سیره ایشان میتوان دید و اخذ کرد اینها گنجینههای ارزشمند نزد ماست مثل عیون اخبار الرضا؛ توجه به دین در جهان امروز بسیار گسترده شده چراکه همگان فهمیدند عدالت و ظلمستیزی حق است و جهان متوجه شده که رژیم صهیونیستی غده سرطانی است که باید ریشهکن شود تا دنیا به آرامش برسد.
وی اظهار داشت: امروز دنیا فهمیده است این نسلکشی و کودککشی عدم کارآمدی نظام حقوقی جهانی برای حمایت از مردم غزه است؛ فهمیدند و متوجه شدند نظام حاکم بر دنیا عادلانه نیست باید تبدیل به نظام عادلانه جهانی بشود.کسی فکر میکرد دانشگاههای آمریکا و در غرب و شرق برای عدالت بپاخیزند و فریاد دفاع از مظلوم نابودی ظالم بزنند؟
رئیس جمهور تصریح کرد: این پدیدهای که امروز میبینید پدیده خاص دنیا برای شکلگیری نظم عادلانه جهانی است؛ چون نظام کنونی ناعادلانه است و خون کودکان غزه به حدی قدرت دارد که میتواند به عنوان رژیم صهیونیستی پایان بدهد.
حجتالاسلام رئیسی افزود: در قتل کودکان در زمان فرعون نتیجه انتقام از فرعونیان و خاتمه حکومت آن شد؛ تردید نداریم که خون بر زمین ریخته کودکان غزه به حکومت صهیونیستی خاتمه خواهد داد. نظم فعلی جهان با همین خونها عوض خواهد شد اگر چه دیگران آن را دور و دیر بدانند اما ما آن را نزدیک میدانیم.
وی تصریح کرد: در بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی نکات بسیار ارزشمندی عنوان شد که برای شناخت سیره ائمه اطهار و شناساندن آن به جامعه باید کار عمیقی صورت گیرد و همه ابعاد آن بررسی شود که یکی از مهمترین این ابعاد سیاست و زمامداری از نگاه ایشان است.
رئیس جمهور عنوان داشت: جامعهای که میتواند انسان را به سعادت برساند باید عادلانه و عدالتمحور باشد تا در سایه آن جامعه بتواند رشد کند و جامعه دینی نیز به جایگاه عالی برسد.
حجتالاسلام رئیسی ادامه داد: خیلی از مواقع سخن از عدالت است اما نگاهها متفاوت است اما عدالت براساس مبانی مثل حدیث سلسلهالذهب بسیار راهگشا است که میفرماید کسی که عفت، شجاعت و حکمت را داشته باشد میتواند رشد کرده و به سعادت برسد.
وی ابراز داشت: خداوند به موجب رحمانیت خود پیامبران را فرستاد و قرآن فرمود انسان در پرتو ارتباط با وحی میتواند به سعادت برسد چون یک خلقت جان و یک خلقت روح دارد ولذا روح انسان متعالی و جویای سعادت است.
حجتالاسلام رئیسی خاطرنشان کرد: این سیر نیاز به این دارد که انسان سالک به امام و مقتدا نگاه کند و در تمام شئون بنا بر سیره ائمه اطهار عمل کند.
انتهای پیام/